• Informacje na temat:

    pancakes placuszki

Przepisy na temat: pancakes placuszki
  • Pancakes z czekoladowym kremem sezamowym i owocami

    Pancakes to popularne, amerykańskie placuszki, które najczęściej serwuje się w połączeniu z sosem klonowym. Potrawa ta, w nieco urozmaiconym wydaniu, przyjęła się również w Polsce. Możemy podawać ją na różne sposoby: z dżemem, miodem czy orzechami.

  • Słodkie pancakes umilą każdy poranek :)

  • Bliny - zdrowsza alternatywa dla naleśników?

    Francuzi mają swoje crepes, Amerykanie pancakes, a Polacy zajadają się naleśnikami. Jednak zdrowszą alternatywą mogą być bliny robione z mąki gryczanej. Jak radzi Ewa Aszkiewicz, świetnie pasuje do nich kawa zbożowa z mlekiem.

  • pancakes amerykańskie puszyste i sytne placuszki, w sam raz na śniadanie czy tez podwieczorek.

  • jestem wielbicielką różnego rodzaju nalesników, placków, racuchów :-) pancakes to smaczne, puszyste, mięciutkie placuszki. posmakują dzieciom i dorosłym :-)

  • Proste, ale smaczne placuszki :)

  • Puszyste i mięciutkie placuszki, które każdy kocha i nikt się im nie oprze. Idealnie na śniadanie, deser i małą przekąskę.

  • Amerykańskie śniadanie. Pyszne, puszyste, leciutkie placuszki. Niewiele brakowało a do zdjęcia nic by nie zostało :)

  • moj ulubiony, niezawodny przepis na amerykanskie nalesniki :)

  • Ulubione placki moich dzieciaczków

Artykuły na temat: pancakes placuszki
  • Świat naleśników

    Polskie naleśniki, amerykańskie pancakes, francuskie crepes lub japońskie dorayaki.

  • Jeśli „American dream” odnosiłby się do słodyczy, to za oceanem mogłyby się spełnić wszystkie marzenia. Fot. 123RFMimo negatywnych opinii na temat kuchni amerykańskiej i zarzutów, że jest kaloryczna, tłusta, niezdrowa i mało urozmaicona, nawet osoby będące na diecie czasami maja ochotę sięgnąć po coś słodkiego. Granice między kuchniami zacierają się i obecnie, wszystkie popularne słodkości niegdyś na Nowym Kontynencie, obecnie cieszą się duża popularnością w krajach na całym świecie. Wiele z...

  • Świat na talerzu o poranku

    Croissanty, pancakes, syrniki i drożdżówki - w zależności od szerokości geograficznej smakołyki śniadaniowe różnią się od siebie. Kulinarna podróż może nie tylko zachęcić do smakowania specjalności innych kultur, ale również stać się dobrą alternatywą dla urozmaicenia rodzimej kuchni śniadaniowej.

  • W siódmym odcinku programu "Bake Off Junior" dzieci spotkają się z gwiazdą serialu "M jak miłość" - Tomaszem Oświecińskim - których sprawdzi ich kondycję i zainspiruje do przygotowania zdrowych wypieków. Fot. materiały prasowe Za nami szósty odcinek programu "Bake Off Junior", w którym młodzi cukiernicy zmierzyli się z kolejnymi zadaniami przygotowanymi przez jurorów Michała Brysia i Krzysztofa Ilnickiego. W pierwszej konkurencji juniorzy przygotowywali popularne w Stanach Zjednoczonych i...

  • Placuszki z kukurydza pierwszy raz jedlismy u mojej ciotki w Brandon w Kanadzie... ale to bylo juz 9 lat temu... od tego czasu wracam do nich chetnie,...

  • Podwieczorek w tradycji to lekki posiłek, na który jadało się zazwyczaj drobne przekąski, jak naleśniki, placuszki czy racuchy, bądź owoce. Podawało się też ciepłe napoje, różne herbatki, soki owocowe. W soboty i niedziele stanowił nienaruszalny punkt dnia, będący okazją do spokojnego porozmawiania przy herbatce, chwili relaksu czy spotkań sąsiedzko-towarzyskich. Dzisiaj być może jest to sposób na to, by zwolnić tempo i pocieszyć się chwilę, czyjąś obecnością. Weź udział w konkursie i...

  • Obecny niemal na każdym amerykańskim stole - w Polsce nadal traktowany jako egzotyka. Czym jest syrop klonowy i dlaczego powinniśmy po niego sięgnąć? Fot. 123RF/Picsel Syrop klonowy powstaje z soku klonowego. Pierwotnie zbierany przez Indian, dziś stanowi istotny element amerykańskiego przemysłu spożywczego. Zbierany już mechanicznie, a następnie przetwarzany, obecny na każdym stole w Stanach, zwłaszcza w porze śniadaniowej. Czy słusznie kojarzymy go z kalorycznością? By odpowiedzieć na to...

  • Kuchnia bez naleśników byłaby nudna. To tradycyjna potrawa, o wiekowej recepturze, uwielbiana za smak oraz prostotę wykonania. Chociaż – jak wiemy – usmażyć dobry naleśnik wcale nie jest tak łatwo. Fot. 123RF/Picsel Mówi się, że pierwszy naleśnik musi wylądować w koszu... Pierwsze naleśniki powstały w bardzo dawnych czasach, gdy człowiek na rozgrzaną powierzchnię wylał mieszaninę mąki, jaj i mleka lub wody. W tak wysmażony placek zawinął, co było pod ręką i zjadł nie używając ani talerzy, ani...

  • Od 8 października w sieci Lidl w sprzedaży jest wielofunkcyjne urządzenie kuchenne Monsieur Cuisine Plus marki Silvercres. Jak wiele czasu i pracy można dzięki niemu zaoszczędzić? Sprawdziliśmy to. Monsieur Cuisine Plus Silvercres Łączy funkcje aż 9 różnych maszyn. Umożliwia tym samym: „smażenie, gotowanie, w tym gotowanie na parze, ubijanie, rozdrabnianie i siekanie, miksowanie, mieszanie, blendowanie oraz ważenie. Sprzęt posiada moc 800 W (miksowanie) oraz 1000 W (gotowanie). Dzięki temu...

  • Co możemy przygotować, gdy zamarzy nam się, by na naszym talerzu znalazło się coś idealnego do schrupania? Pascal Brodnicki, ambasador Ramy Smaż jak szef kuchni, ma na to swój sprawdzony sposób, a także sprawdzone przepisy - na chrupiące kotleciki z kurczaka, rybne nuggetsy i warzywne placuszki. Chrupiące potrawy nadają się na dania obiadowe, ale także jako pomysł na karnawałową imprezę. Tradycyjna panierka na kotlety jest zrobiona z mąki, jajka i bułki tartej. Żeby tym razem nie było nudno,...

Wideo na temat: pancakes placuszki
  • Zmysłowe smaki: Śniadaniowe pancakes

    Pancakes, amerykańskie naleśniki, różnią się od tych, które my znamy. Są pulchniejsze, grubsze i przypominają w istocie placuszki z patelni (na co zresztą wskazuje ich nazwa). Co do jednego nie ma natomiast wątpliwości - są pyszne! Zachęcamy Was do przygotowania pancakes według naszego przepisu. Świetnie sprawdzą się jako śniadanie, ale też jako słodki podwieczorek lub kolacja! Amerykańskie