• Informacje na temat:

    pampuchy z sosem czekoladowym

Przepisy na temat: pampuchy z sosem czekoladowym
  • Bardzo smaczne i mają wiele kombinacj na słodko z owocami i polewami np;czekoladową i na słono z sosami z męsem polecam !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Sprawdzony przepis na "Pampuchy z mięsem"

  • Witam serdecznie, tym razem chciałabym się podzielić przepisem na pyszne i proste w przygotowaniu pampuchy na sodzie. Pampuchy możemy zrobić nadziewane lub bez nadzienia i podać z sosem owocowym.

  • Kluski na parze, pampuchy, pyzy na parze, parowańce… Nazw jest wiele, ale skład i smak ten sam! Pyszne kluski z ciasta drożdżowego, które gotowane są na parze. Świetnie sprawdzają się zarówno w wersji słonej – z gęstym, mięsnym sosem, jak i w wersji słodkiej na przykład z sosem jagodowym.

  • jak zwał, tak zwał ważne że dobre!!! na słodko z sosem jagodowo-truskawkowym. Z podanych składników wychodzi ok 16 klusek

  • Nasze babcie je często robiły.

  • Super kolacja dla naszych pociech.

  • Typowe Letnie Danie Kuchni Śląskiej,robiłam je pierwszy raz,jestem pod Wielkim Wrażeniem:-)Danie dla dużych i małych,polane sosem owocowym i podane ze świeżymi owocami,rewelacja :-)Przepis wyniosłam z Grup Kulinarnych,teraz i ja mogę poczuć się jak na Śląsku :-)

  • Typowe letnie danie kuchni śląskiej,ostatnio robiłam je w zeszłym roku w sezonie.

  • Przepis mojej babci Stefci z Bieszczad.

Artykuły na temat: pampuchy z sosem czekoladowym
  • Ten pomysł na burgery zachwyci nie tylko amatorów warzyw, ale i prawdziwych mięsożerców. Burgery marchewkowe z dodatkiem aromatycznych przypraw, nasion i orzechów to znakomita przekąska lub kolacja. Składniki:- 2-3 łyżki masła klarowanego- 2 plastry korzenia imbiru- 3 plastry świeżej kurkumy- 8 młodych marchewek- 3 łyżki ugotowanej kaszy orkiszowej- bułka tarta orkiszowa do obtoczenia - słodszy olej- mieszanka pestek słonecznika/dyni/ pokrojonych orzechów lub migdałów- pęczek zielonej...

  • Kotleciki schabowe to idealny pomysł na obiad dla zapracowanych. Składniki: - 400g schabu środkowego - 1 łyżka delikat do mięs - 1 czerwona papryka średniej wielkości - 2 ząbki czosnku - 1 cebula średniej wielkości - 50ml oliwy z oliwek - 100ml śmietany - 1 kostka paprykowa knorr Sposób przygotowania: 1. Paprykę cebule i czosnek pokrój w mniejsze kawałki podsmaż w na rozgrzanej oliwie przez około 5 minut całość podlej śmietaną i szklanka wody, dodaj kostkę paprykową, całość duś...

  • Bardzo szybki przepis na wykwintna sałatkę. Wystraczy 20 minut alby wyczarować to wspaniałe danie. Składniki: 2 duże filety ze śledzia norweskiego 2 łyżki kwaśnej śmietany rukola 2 łyżki posiekanego szczypioru Łyżka ziaren słonecznika sok z 1 cytryny olej słonecznikowy kromka razowego chleba Przygotowanie: 1. Filety ze śledzia norweskiego dokładnie opłukać. Podzielić na mniejsze części. 2. Zmiksować śmietanę, sok z cytryny, posiekany szczypiorek i 2 łyżki oleju słonecznikowego....

  • Kropelka smaku, która zmienia każdy kęs potrawy w kulinarne dzieło sztuki. Są dopełnieniem każdej potrawy. Odpowiednio dobrane i przyrządzone potrafią nadać nawet najprostszemu daniu niezwykły smak. To nie przypadek, że w najlepszych restauracjach sosy przygotowuje doświadczony kucharz - sauciere - specjalizujący się właśnie w tej dziedzinie oraz w przyrządzaniu ciepłych przekąsek i mięs. Istnieje dużo rodzajów sosów, które możemy podzielić na kilka grup. Na przygotowanie niektórych z nich...

  • Keczup wymyślili Chińczycy, do Europy sprowadzili go Anglicy, a Amerykanie uznali go za warzywo. Sos, który podbił cały świat, robi się z pomidorów lub... bananów! Fot. 123RF/Picsel Dodajemy go do kanapek, frytek, pizzy czy potraw mięsnych. Ten zimny sos pomidorowy może być łagodny lub ostry, klasyczny - ciemnoczerwony lub zielony, zawsze jednak poprawia smak potraw. Zazwyczaj kupujemy gotowy keczup w sklepie, ale niektórzy przyrządzają go sami w domu, używając do tego przecieru pomidorowego,...

  • W finale odcinka, w konkurencji technicznej cukiernicy zmierzyli się z wyjątkową recepturą mistrza na magiczną czekoladową kulę. Jeśli chcesz przygotować taki deser, skorzystaj z przepisu Krzysztofa Ilnickiego. Dobos kakaowy210 g żółtko75 g cukier kryształ120 g białko75 g cukier kryształ50 g śmietanka 30%70 g płynne masło 1 szt. skórka pomarańczowa130 g mąka T-45030 g kakao Ubić żółtko z cukrem. Osobno ubić białko z cukrem. Połączyć. Wymieszać masło ze śmietanką i zemulgować z jajami. Dodać...

  • Danusia jak zwykle zaskakuje pomysłami. Tym razem przygotowała dwuwarstwowy tort czekoladowy. Biszkopty nasączone ponczem i przekładane konfiturą malinową oraz kremem kakaowo czekoladowo smakują fantastycznie. Biszkopt kakaowy5 jajek1 szklanka cukru¾ szklanki mąki pszennej¼ szklanki mąki ziemniaczanej2 łyżki kakao Biszkopt o średnicy 24 cm4 jajka¾ szklanki cukru¾ szklanki mąki pszennej¼ szklanki mąki ziemniaczanej Biszkopt o średnicy 18 cm3 jajka½ szklanki cukru½ szklanki mąki pszennej1 łyżka...

  • Czy wiesz jak przygotować fantastyczne wypieki z czekoladą w roli głównej? Jeśli jesteś ciekawy, sprawdź nasze propozycje! Tarta czekoladowa z kremem z czarnego bzu i prosecco Porcje:Tarta o średnicy 26 cmCzas przygotowaniaok. 1 godziny czas pieczenia: ok. 20 minut czas chłodzenia: ogółem ok. 2 godzin Składniki:150 g zimnego masła200 g mąki100 g cukru pudru1 żółtko100 g czekolady Lindt Excellence 70 %100 g czekolady Lindt Excellence Vollmilch3 listki żelatyny2 jajka100 ml prosecco75 ml...

  • Wbrew pozorom, potrawy z dodatkiem czekolady wcale nie muszą być tuczące lub niezdrowe. Wystarczy umiejętnie łączyć składniki. Fot. 123RF/Picsel SKŁADNIKI - ½ szklanki płatków owsianych górskich - ¾ szklanki mleka - 1 łyżeczka cukru pudru albo miodu - 1 1/2 łyżeczki kakao - 1 łyżka płatków migdałowych albo innych posiekanych orzechów - ½ banana lub innego owocu PRZYGOTOWANIE Krok 1Do słoika wsypujemy płatki owsiane, kakao oraz cukier. Dodajemy mleko. Zakręcamy słoik i potrząsamy nim, aby...

  • Swoją karierę w świecie smaków i zapachów rozpoczął w rodzimej Ameryce. Obecnie jest produktem eksportowym - Sos TABASCO® - najostrzejsza z przypraw, cieszy się niesłabnącą popularnością również w kuchni polskiej. Znany na całym świecie sos TABASCO® original produkowany jest już od 1868 roku. Jego twórcą jest Edmund McIllhenny, który według legendy, otrzymał od meksykańskiego podróżnika garść papryczek. Zasiał je, a z ich dojrzałych strączków wyprodukował sos TABASCO®. Obecnie sos sprzedawany...