• Informacje na temat:

    paluszki z ziemniakow tartych

Przepisy na temat: paluszki z ziemniakow tartych
  • Przepisy Ani Starmach na dania w 25 minut

    ...- w zimie rozgrzewa, a w lecie chłodzi! Ten krem ze szpinaku wygląda bardzo elegancko i aż trudno uwierzyć, że przygotowuje się go jedynie w dwadzieścia pięć minut. Chipsy z szynki i paluszki serowe(...) minut. Ciasto rozwiń, posyp startym serem i solą, lekko rozwałkuj, po czym po-krój w cienkie paski, każdy z nich zwiń w spiralę. Paluszki przełóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i wstaw do...

  • Drobne, pyszne kluseczki, nadające się do "eintopf'ów", do drugich dań, nawet same, z dowolnym sosem. Przyrządzone z tartych ziemniaków mają inny, moim zdaniem do ciężkich sosów, lepszy smak.

  • Długo zabierałam się do zrobienia tych klusek gdyż nie było ochotnika do tarcia ziemniaków. Ale w końcu się udało :)

  • gołąbki z ziemniaków są bardzo pyszne

  • Świetnie pasują do czerwonego barszczyku, zup czy jako przekąska do piwa :)

  • Smaczny pomysł na "Ziemniaczane paluszki"

  • Doskonały zamiennik schabowego czy mielonego. Świetnie smakuje i tak też wygląda.

  • Pyszne i delikatne w smaku paluszki rybne robione w domu od podstaw. Przepis łatwy w wykonaniu.

  • Paluszki w innym wydaniu, są aromatyczne i smaczne.

  • Cześć!!! Zapraszam Was dzisiaj na pyszne, chrupiące, rozpływające się w ustach paluszki rybne. Idealnie smakują podane z sosem pomidorowym lub czosnkowym – najlepiej w oddzielnej miseczce.

Artykuły na temat: paluszki z ziemniakow tartych
  • Paluszki z dorsza

    Rybę pokrój na podłużne kawałki. Następnie skrop obficie sokiem z cytryny i dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Wstaw na 20 minut do lodówki. Schłodzone...

  • W ostatnim czasie tarty zawładnęły sercami Polaków. Przygotowuje się je niezwykle prosto, a ich smak zależy jedynie od naszej wyobraźni. Co ważne możemy zaserwować je zarówno w wersji słodkiej jak i wytrawnej. Dziś skupiamy się na tych drugich, prezentując wam najciekawsze pomysły naszych użytkowników. Fot. 123RF/Picsel Któż z nas byłby w stanie odmówić sobie smakowicie wyglądającego kawałka tarty, która dopiero co opuściła piekarnik? Taka potrawa jest doskonałym rozwiązaniem, zwłaszcza gdy...

  • Paluszki z dorsza

    Przygotowanie: Rybę pokrój na mniejsze kawałki. Następnie skrop obficie sokiem z cytryny i dopraw do smaku solą oraz pieprzem.  Wstaw na 20 minut do...

  • Ile razy w tygodniu obieramy ziemniaki i wyrzucamy obierki do kosza? Okazuje się, że wykonując tę prozaiczną czynność, popełniamy duży błąd. Oto kilka pomysłów na ich recykling. Fot.123RF/Picsel 1. Płukanka do włosów (za 0 zł) Po gotowaniu obierków ziemniaka przez 30 minut na małym ogniu, czakamy aż woda ostygnie. Wlewamy ją do szczelnego pojemniczka i stosujemy jako płukankę po myciu włosów. To naturalny "ściemniacz" siwych pasemek, dzięki któremu unikamy stosowania chemicznych farb do...

  • Zdrowy brokuł

    Ten zielony kuzyn kalafiora i kapusty ma mnóstwo witamin i mało kalorii. Potrawy z tym warzywem zadowolą niejednego smakosza.

  • Zielone ziemniaki i pomidory są nie tylko niedojrzałe, ale także trujące. Zawierają bardzo szkodliwe substancje - glikoalkaloidy. Fot. 123RF/Picsel Okazuje się, że zwykłe, jadane przez Polaków niemal codziennie ziemniaki, mogą być bardzo szkodliwe. Niektóre z nich zawierają dwa trujące glikoalkaloidy: solaninę i chakoninę. Te substancje to naturalne insektycydy i fungicydy - służą roślinom za środek odstraszający insekty, grzyby i zwierzęta. Jest ich najwięcej w niedojrzałych owocach,...

  • Jedz kalarepę

    .... Wyciągnij, a po chwili każdy plaster obtocz dwukrotnie w jajku i tartej bułce. Smaż na złoty kolor, podawaj z sałatą i sosami. Kalarepkę pokrojoną w paluszki można też zanurzyć w cieście naleśnikowym z dodatkiem piwa. Smaż paluszki na złoty kolor, podawaj z dipem na bazie majonezu i śmietany. Ciepły dodatek Duszona kalarepka jest też świetnym dodatkiem do mięs. Podsmaż ją na patelni pokrojoną w cienkie...

  • Ziemniaki i makarony są tak uniwersalnymi składnikami, że większość z nas nie wyobraża sobie bez nich prawdziwego obiadu, lunchu czy przekąski. Fot. 123RF Zanim na dobre popadniemy w szał dodawania ich do każdej potrawy, warto sprawdzić, który z nich jest zdrowszy, mniej kaloryczny i bardziej potrzebny organizmowi do prawidłowego funkcjonowania. W przypadku makaronu można usłyszeć mit o tym, że jest tuczący. Jednak wbrew powszechnej opinii, makaron nie tuczy! Przed ugotowaniem, w 100 g...

  • Cukrzyca: 5 rzeczy, które ci szkodzą, a ty... o tym nie wiesz

    Starasz się przestrzegać zaleceń lekarza, ale możesz nawet nieświadomie robić błędy, które utrudniają leczenie. Podpowiemy ci, jak ich nie popełniać.

  • W sklepach od kilku tygodni można znaleźć polskie, młode ziemniaki. Warto więc zastanowić się w jaki sposób je wykorzystać, aby przygotować smaczne i ciekawe danie. Fot. 123RF/Picsel Smaku młodych ziemniaczków nie da się podrobić. Są wyjątkowo delikatne i właściwie nie potrzebują żadnych dodatków. Najczęściej dorzucamy do nich jedynie koperek i odrobinę masła, aby cieszyć się szybkim i sezonowym daniem. Czasem warto jednak nieco bardziej się wysilić, aby przygotować potrawę, która zaskoczy...