• Informacje na temat:

    paluszki z parmezanem

Przepisy na temat: paluszki z parmezanem
  • Paluszki rybne z pieca

    ...smaku. Po tym czasie pokrój filet w paluszki. Obtaczaj je w mące, jajku i bułce tartej. Ułóż na blasze do pieczenia wyłożonej folią aluminiową. Piecz ok. 10 minut. Jeśli twój piekarnik ma funkcję grill - piecz 5 minut, przełóż paluszki na drugą stronę i piecz kolejne 5 minut.

  • Świetnie pasują do czerwonego barszczyku, zup czy jako przekąska do piwa :)

  • Z gotowego ciasta francuskiego

    ..., na środek nakładać po łyżce budyniu i malinie. Czas przygotowania: 20 minut Jedna porcja zawiera: 880 kJ/210 kcal Paluszki malinowe Składniki na 10 sztuk: - ok. 180 g ciasta francuskiego...

  • Szybkie i smaczne na niespodziewane party.Z ciasta wychodzi około 40 szt.

  • Łatwe, szybkie i przyjemne.

  • Chrupiaca cukinia, panierowana w bulce tartej i parmezanie - doskonala przystawka, przekaska lub nawet caly posilek z pikantnym sosem pomidorowym.

  • paluszki lizac...powiem prawde,ze desery i ciasta to nie moja specialnosc i nie mam do nich cierpliwosci...szacuneczek dla wszystkich ciastkarek!

  • Pyszne i delikatne w smaku paluszki rybne robione w domu od podstaw. Przepis łatwy w wykonaniu.

  • Paluszki w innym wydaniu, są aromatyczne i smaczne.

  • Cudowne chrupiące paluszki z ciasta francuskiego, polane białą i gorzką czekoladą. W sam raz na piknikową przekąskę.

Artykuły na temat: paluszki z parmezanem
  • Wstążki, nitki i świderki

    Włoskie specjały, oryginalne sałatki, kotleciki, i pieczenie... Makaronowe!

  • Na naszych wielkanocnych stołach niepodzielnie rządzą jaja. Nasi użytkownicy mają wiele pomysłów na to, jak w bardzo kreatywny sposób zaserwować je naszym bliskim. Fot. 123RF/Picsel 1. Jajka koguciki Fot. Megi110278 na Smaker.pl / Aby zobaczyć przepis, kliknij w zdjęcie Takie urocze koguciki będą bez wątpienia uroczą ozdobą każdego wielkanocnego stołu. Nie trzeba wiele zachodu, aby zamienić zwykłe jajka w bardzo ciekawą (i smaczną) dekorację.   2. Jajka faszerowane pastą krabową Fot....

  • Od zasmażki do fusion

    ​Gdyby ktoś w roku 1989 zaproponował nam kimchi, food porn i papardelle, bylibyśmy trochę onieśmieleni. Po 30 latach wolnej Polski wykształceni przez podróże, reklamy i kucharzy celebrytów o jedzeniu wiemy wszystko. Jak to się zmieniało? Twój Styl zabiera was w kulinarną podróż. Będzie szczypta humoru, garść wiedzy oraz łyżka nostalgii. Do smaku.

  • FRoSTA rozszerza gamę produktów z kurczaka, wprowadzając trzy nowe: Chicken de lux z sosem pesto i sosem czosnkowym oraz Fingersy. Jesienią w sklepach pojawiły się nowe propozycje od FRoSTY. Nowości to odpowiedź firmy na oczekiwania konsumentów, którzy chętnie sięgają po tę kategorię, poszukując produktów bez dodatków. Szczególnym powodzeniem cieszą się Qrczaki FRoSTY, wyśmienite jako przekąski, które można szybko i łatwo przygotować w piekarniku. Teraz w charakterystycznych czerwonych...

  • Antyciśnieniowa dieta DASH

    Dla zdrowia warto ograniczyć codzienną dawkę sodu.

  • Cukinia to jedno z najpopularniejszych w Polsce warzyw. Najczęściej przygotowujemy z niej leczo, nie każdy jednak wie, że może posłużyć jako składnik do wielu innych dań. Fot. 123 RF Zajrzyjmy do słownika języka włoskiego. Zucca - to dynia, a zucchini to... Etymologia wskazuje dobry trop. Cukinia to warzywo z rodziny dyniowatych, a Włosi ochrzcili je wdzięcznym mianem małej dyni. A co to jest kabaczek? Kabaczek to nic innego, jak cukinia dojrzała, dorosła, w pełni wyrośnięta. Polskie i...

  • Makaron to nie tylko spaghetti

    ...po kilka minut. Smażąc cały czas mieszaj składniki. Paluszki krabowe pokrój na 2-3 kawałki, usmaż i przełóż do warzyw. Roztrzep widelcem jajko i wlej na patelnię. Posyp niewielką ilością soli i usmaż omlet. Pod koniec smażenia, używając dwóch widelców porwij go na małe kawałki. Do omletu dodaj wcześniej usmażone warzywa i paluszki krabowe, dobrze wymieszaj. Mocno, ale krótko, podgrzej pod...

  • Tuż przed pojawieniem się nowalijek, kończy się sezon na rzadko wykorzystywane w naszej kuchni warzywo – cykorię. Co ważne, właśnie z końcem jej upraw, czyli w kwietniu, cykoria jest najsmaczniejsza. Tylko co z nią zrobić? Fot. 123RF/Picsel Pierwotnie cykorię uprawiano dla korzeni, które były, i nadal są, wykorzystywane jako substytut kawy. Liście uprawia się od około 150 lat, a o podaniu ich na stoły zadecydował przypadek. Otóż pewnego razu, w Belgii, cykoria obrodziła tak obficie, że część...

  • Ciasto pełne możliwości

    ...farsz mógł parować podczas pieczenia. Kulebiak ułożyć w formie oprószonej mąką. Piec 30 minut w temp. 200°C. Paluszki z ciasta francuskiego Składniki na około 65 sztuk: 2 opakowania mrożonego(...) zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Posmarowane żółtkiem paluchy posypuj kminkiem, grubą solą, sezamem, makiem oraz serem. Paluszki serowe będą wyglądały efektowniej jeżeli tuż przed pieczeniem...

  • Przyjmij zaproszenie do kuchni Sophii Loren i odkryj skarbnicę wiedzy i nieocenioną pomoc w przygotowywaniu potraw – nie tylko tych włoskich! Od czasu premiery książka kucharska autorstwa Sophii Loren sprzedała się w setkach tysięcy egzemplarzy, zarówno we Włoszech, jak i za granicą. Według aktorki, zakochanej w swoim kraju i jego smakach, gotowanie to nie tylko codzienny rytuał - to przede wszystkim sposób na okazanie miłości naszym bliskim oraz wszystkim, dla których gotujemy.Jej wyjątkowa...