• Informacje na temat:

    paluszki z gotowanych ziemniaków

Przepisy na temat: paluszki z gotowanych ziemniaków
  • Marchwianka z pesto

    Pełnowartościowa zupa, która syci i smakuje

  • Wypróbowany przepis na "Chrupiące paluszki z ziemniaków"

  • Przepisy Ani Starmach na dania w 25 minut

    ...- w zimie rozgrzewa, a w lecie chłodzi! Ten krem ze szpinaku wygląda bardzo elegancko i aż trudno uwierzyć, że przygotowuje się go jedynie w dwadzieścia pięć minut. Chipsy z szynki i paluszki serowe(...) minut. Ciasto rozwiń, posyp startym serem i solą, lekko rozwałkuj, po czym po-krój w cienkie paski, każdy z nich zwiń w spiralę. Paluszki przełóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i wstaw do...

  • Alternatywa dla tradycyjnych placków ziemniaczanych. Smaczne i proste w przygotowaniu danie.

  • Makabryczne menu na halloweenową imprezę!

    Zimne paluszki Składniki: - czerstwa bułka, - średniej wielkości cebula, - 400 g mięsa mielonego wołowego, - 400 g metki wieprzowej, - 1 jajko, - 1 łyżka średnio ostrej musztardy, - sól(...), musztardą dobrze wyrobić za pomocą robota kuchennego. Doprawić solą, pieprzem i papryką. Z masy uformować 24 paluszki. Migdały krótko obgotować, przekrawać na pół i umieszczać na końcu paluszków...

  • Zostają ziemniaki z obiadu - przygotuj placuszki.

  • Kuchnia chorwacka

    ...najbardziej znanych potraw mięsnych należą: meso sa žara - mięso z grilla ( najczęściej wieprzowina ), miješano meso - kilka rodzajów mięsa z warzywami, čevapčiči ( paluszki z mielonego mięsa(...) z zapieczonego grochu i ziemniaków, suszonego lub wędzonego sera krowiego czy strudla. Benovina stała się znana dzięki wędlinie salama oraz innym kiełbaskom. Region Dalmacji i wysp charakteryzuje się tzw...

  • W ten sposób możesz wykorzystać ziemniaki, które zostały z poprzedniego dnia

  • Pyszne,chrupiące takie małe co nie co:)

  • Smaczny pomysł na "Placki z gotowanych ziemniaków"

Artykuły na temat: paluszki z gotowanych ziemniaków
  • W jesienno-zimowe wieczory masz ochotę zjeść na kolację coś konkretnego. Zaproszeni goście pewnie też liczą na coś więcej niż paluszki czy soczek.

  • Spożycie ziemniaków w naszym kraju niezmiennie utrzymuje się na wysokim poziomie. Warto wiedzieć, że wykorzystać możemy nie tylko ich bulwy, ale nawet wodę w której je gotowaliśmy! Warto pamiętać, że podczas gotowania ziemniaków, w wodzie pozostaje mnóstwo cennych składników odżywczych zawartych w warzywach. W takim płynie znajdziemy między innymi wapń, fosfor, potas, żelazo, błonnik, skrobię, witaminę A, K, E oraz szereg witamin z grupy B. Niestety, po ugotowaniu ziemniaków większość z nas...

  • Szparagi warzywnej potrawce

    Zupę możesz serwować również z paluszkami z ciasta francuskiego lub z czosnkowymi grzankami z bułki.

  • Ziemniak to jedno z najpopularniejszych warzyw w naszym kraju, a wiele osób zjada je niemal codziennie. Jak się jednak okazuje, w czasie ich gotowania można popełnić kilka poważnych błędów. Spożycie ziemniaków w naszym kraju niezmiennie utrzymuje się na wysokim poziomie. Znamy je pod wieloma nazwami i zjadamy w najróżniejszej postaci. Niestety, w ostatnim czasie ziemniaki nie cieszyły się najlepszą opinią - zarzucano im, iż są niezwykle tuczące, niezdrowe i mają zgubny wpływ na naszą...

  • Cukrzyca. Co ci szkodzi

    ...ci cukier. Spróbuj przespać 7-8 godz.  Z braku słodyczy sięgasz po słone Paluszki, krakersy, chipsy... Niestety, tam też kryje się cukier i jeszcze na dodatek tłuszcze trans. Aby zapobiec podjadaniu...

  • Ile razy w tygodniu obieramy ziemniaki i wyrzucamy obierki do kosza? Okazuje się, że wykonując tę prozaiczną czynność, popełniamy duży błąd. Oto kilka pomysłów na ich recykling. Fot.123RF/Picsel 1. Płukanka do włosów (za 0 zł) Po gotowaniu obierków ziemniaka przez 30 minut na małym ogniu, czakamy aż woda ostygnie. Wlewamy ją do szczelnego pojemniczka i stosujemy jako płukankę po myciu włosów. To naturalny "ściemniacz" siwych pasemek, dzięki któremu unikamy stosowania chemicznych farb do...

  • Czego domaga się organizm, gdy masz ochotę na konkretne potrawy?

    Chipsy i paluszki lubimy dlatego, że chcemy... chrupać! W ten sposób rozładowujemy stres.  Ochota na słone przekąski może być także oznaką pragnienia. Organizm dopomina się soli, by móc zatrzymać...

  • Zielone ziemniaki i pomidory są nie tylko niedojrzałe, ale także trujące. Zawierają bardzo szkodliwe substancje - glikoalkaloidy. Fot. 123RF/Picsel Okazuje się, że zwykłe, jadane przez Polaków niemal codziennie ziemniaki, mogą być bardzo szkodliwe. Niektóre z nich zawierają dwa trujące glikoalkaloidy: solaninę i chakoninę. Te substancje to naturalne insektycydy i fungicydy - służą roślinom za środek odstraszający insekty, grzyby i zwierzęta. Jest ich najwięcej w niedojrzałych owocach,...

  • Ziarna pełne smaku

    ...makaronu. Oba te składniki można dodać do ciasta z gotowanych ziemniaków, jaj i mąki. Potem formuj ciasto jak kopytka i gotuj je w wodzie z dodatkiem masła i soli. W sałatce Ziarna sezamu pasują(...) z dodatkiem miodu i cukru to popularne, lubiane przez dzieci i dorosłych sezamki. Z kolei sezam mielony to znana z kuchni wschodniej chałwa. Słodkawy posmak mają też np. paluszki krabowe. Obtaczamy je...

  • Spożycie ziemniaków w naszym kraju niezmiennie utrzymuje się na wysokim poziomie. Warto wiedzieć, że wykorzystać możemy nie tylko ich bulwy, ale nawet wodę w której je gotowaliśmy! W ostatnim czasie ziemniaki nie cieszyły się najlepszą opinią - zarzucano im, iż są niezwykle tuczące, niezdrowe i mają zgubny wpływ na naszą sylwetkę. Tymczasem prawda jest całkiem inna: warzywo to możemy spożywać nawet w czasie diety, a zawarte w nim witaminy i składniki odżywcze mogą tylko pozytywnie wpłynąć na...