• Informacje na temat:

    paluchy w karmelu

Przepisy na temat: paluchy w karmelu
  • Nie ma dobrej imprezy bez pysznych przekąsek. Jedną z najpopularniejszych są paluszki. Zamiast kupować gotowe w markecie warto poświęcić czas i przygotować własne, które są równie apetyczne oraz chrupiące.

  • Przygotowania do Halloween czas zacząć! Na pierwszy rzut kruche ciasteczka w kształcie Paluchów Wiedźmy. Proste, a jakie efektowne! Wokół paznokci można dodatkowo nałożyć troszkę dżemu truskawkowego, będą jeszcze bardziej przerażające!

  • to był bardzo udany eksperyment

  • Domowe bułki z dodatkiem świeżej rukoli i uformowane w paluchy, to propozycja na smaczne śniadanie!

  • Paluchy będą ciekawą propozycja dla dzieci na halloween

  • Propozycja na puszyste paluchy drożdżowe z ziarnami słonecznika i siemienia lnianego. Paluchy to świetna podstawa śniadaniowej kanapki, zabieranej do pracy przez duże łakomczuchy oraz do szkoły przez te mniejsze łakomczuszki ;)

  • Chrupiące paluchy z ciasta drożdżowego. Można je jeść i na ciepło, i na zimno.

  • Bardzo smaczne i delikatne paluchy pszenne, idealne do zapiekanek z serem i kanapek.

  • nie obchodzę Halloween. Ale takie paluchy musiałam zrobić. Wygląd świetny, a i smak dobry. Pod niektóre „paznokcie” dałam kapkę dżemu śliwkowego…

  • Pyszna odmiana dla zwykłych mielonych

Artykuły na temat: paluchy w karmelu
  • Ciasto pełne możliwości

    ...skarmelizuj. Zestaw z ognia. W karmelu powierzchnią przecięcia do góry ustaw ciasno połówki opieczonych pomidorów. W przerwy pomiędzy nimi powtykaj suszone pomidory. Cebulę pokrój w drobną kosteczkę. Na(...) paseczki ciasta. Żółtka roztrzep ze śmietanką. Masą posmaruj przygotowane paluchy. Część paseczków ciasta możesz lekko skręcić i dopiero posmarować żółtkiem - po upieczeniu otrzymasz świderki. Ser...

  • W programie zostało tylko pięciu uczestników, kto tym razem nie poradzi sobie z konkurencją i będzie musiał odpaść z programu? W ubiegłym tygodniu uczestnicy w konkurencji technicznej zostali podzieleni na dwie drużyny. Każda z nich miała za zadanie przygotować nietypowy wypiek według przepisu Krzysztofa Ilnickiego: roladę w roladzie. Grupa pierwsza piekła ciasto na biszkopcie kakaowym, a druga na biszkopcie maślanym. Najlepiej z tym trudnym zadaniem poradził sobie Marcin. Sprawdź jak...

  • Śledź to jedno z najlepszych źródeł przyswajalnego białka, jest także bogaty w witaminy A, D, E oraz B6 i B12, wszytsko to sparwia, że zbawiennie wpływa na nasz organizm. Składniki: 2 filety świeżego śledzia norweskiego 20 ml śmietany 33% Szklanka mleka 10 cebulek szalotek 1 jajko Kilka gałązek natki pietruszki Kilka gałązek koperku Kilka gałązek estragonu lub łyżka suszonego Garść liści szpinaku Ocet jabłkowy oliwa z oliwek 2 duże ząbki czosnku 100 g małych marchewek...

  • W kolejnym odcinku "Bake Off - Ale Ciacho!" uczestnicy będą musieli przygotować aromatyczne, francuskie bagietki oraz wyjątkowo skomplikowane konstrukcje z herbatników. Fot. materiały partnera Piąty odcinek „Bake Off - Ale Ciacho!" przyniósł nam garść wielkanocnych inspiracji. Pierwszym zadaniem, z jakim musieli zmierzyć się uczestnicy programu, była pascha w nowej, mistrzowskiej odsłonie Krzysztofa Ilnickiego. Wyzwaniem stało się nie tylko przygotowanie smacznej masy serowej, ale również...

  • W kolejnym odcinku "Bake Off - Ale Ciacho" uczestnicy będą musieli zmierzyć się z czekoladą - wyjątkowo smacznym, ale i trudnym produktem. Fot. materiały partnera Szósty odcinek najnowszego sezonu "Bake Off - Ale Ciacho!" zabrał nas w podróż po smakach słodkich i wytrawnych. W konkurencji sprawdzającej umiejętności techniczne uczestnicy programu musieli przygotować dwukolorowe bagietki z suską sechlońską - małopolskim, regionalnym przysmakiem. Dodatkowo, sędziowie poprosili ich o...

  • Czy uczestnicy programu poradzą sobie z przygotowaniem tradycyjnego hiszpańskiego smakołyku? W poprzednim odcinku, w zadaniu autorskim, uczestnicy musieli przygotować własną wersję gruzińskiego placka - chaczapuri. Choć ciasto do tego wypieku robi się bardzo łatwo - wystarczy połączyć przesianą mąkę, jogurt, sodę oraz ser - to większość z gotujących miała nie lada trudności. Przygotowanie farszu do placków okazało się również bardzo trudne, pomysł tylko trzech osób znalazł uznanie wśród...

  • Jak wiele jesteśmy w stanie zapłacić za jedzenie? Okazuje się, że naprawdę dużo. Co więcej, restauracje prześcigają się w tworzeniu dań, które mogłyby uchodzić za najdroższe i najbardziej dekadenckie. Fot. @notherealsneek via Instagram Myślisz, że cenniki w niektórych restauracjach zawierają wygórowane ceny? Wiedz o tym, iż to jeszcze nic w porównaniu z kwotami, jakie bogacze są w stanie wyłożyć, kupując produkty uznawane za naprawdę ekskluzywne. Zapomnijcie o kawie lub deserze za...

  • Napoje gazowane znamy od dawna. Lubimy je, bo są słodkie i smaczne, ale powinniśmy być ostrożni i pić je z umiarem. Fot. 123RF/Picsel W czasach PRL-u piliśmy napój "Ptyś" produkowany w szklanych, litrowych butelkach o barwie zielonej lub brązowej - miał on smak cytrynowy. Sprzedawano również "Cytronetę" i "Cytrynadę", napoje cytrynowe w woreczkach foliowych, które przebijało się słomką. "Polo Cockta" to kolejny produkt tamtych czasów - krajowa namiastka Coca-Coli, do dziś budząca...

  • Ciasto francuskie, jako produkt dosyć tani, łatwo dostępny i uniwersalny, bardzo często trafia do naszych koszyków Ciasto w czasie zakupów. Dopiero później okazuje się, że nie mamy pomysłu co z nim zrobić. Na szczęście, nasi użytkownicy znają nie jeden przepis z jego wykorzystaniem. Fot. 123RF/ Picsel Mając w lodówce opakowanie ciasta francuskiego nie straszni będą nam niezapowiedzeni goście ani nagłe napady głodu. Dzięki niemu w kilka minut wyczarujemy zaskakujące przekąski, które cieszą...

  • W tym odcinku uczestnicy musieli przygotować wypiek z dynią w roli głównej. Jak wam się podoba zwycięski przepis Daniela? Kruche ciasto 150 g zimnego masła300 g mąki pszennej50 g cukru1 jajkołyżka mleka 1/2 łyżeczki soli Mus dyniowy 1 dynia piżmowa (około 2 kg)1 szklanka cukru trzcinowegoszczypta soli2 jajka1 żółtko łyżeczka mąki ziemniaczanejprzyprawy: 1/2 łyżeczki cynamonu, 1/4 łyżeczki imbiru, 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej, 1/4 łyżeczki goździków i kardamonu150 ml brandy250 ml śmietany...