• Informacje na temat:

    paluchy teściowej

Przepisy na temat: paluchy teściowej
  • intrygująca nazwa i intrygujący smak - słodycz bezy przełamana wiśniami, delikatnym smakiem prażonych migdałów i bitą śmietaną :) byc może pracowchłonne, ale warto! a na czym polega zemsta - teściowa nie wydrylowała dokładnie wiśni :)

  • pyszne ciasto z jabłkami:)

  • To, że korniszony nie mają nic wspólnego z ogórkami konserwowymi okazało się dopiero, kiedy spróbowałem jej przetworów. Oto moja (przekonam się za kilka dni czy udana) próba wykonania takich przekąsek. Zostało mi trochę ogórków, bo zrobiłem małosolne, a garnek mam nieduży, więc reszta została mianowana korniszonami.

  • Kwaśnica to to oryginalna góralska zupa na wędzonce i kiszonej kapuście

  • nie mam pojęcia skąd taka mało sympatyczna nazwa, ponieważ ciasto jest bardzo smaczne,

  • Łatwe, tanie Ciasto ;]

  • Nieziemskie ciacho do kawy! Uwaga na pestki!

  • Znam to ciasto pod taką, właśnie nazwą, ale ma ono też i inne,np: szarlotka z budyniem, jabłkowo-budyniowe, czy też budyniowiec. W każdym bądź razie jest to kruche ciasto z kawałkami jabłek przykryte budyniem i jest mega pyszne :)

  • Sprawdzony przepis na "Ciasto teściowej"

  • smaczne i niedrogie

Artykuły na temat: paluchy teściowej
  • Końcówka roku to czas podsumowań. Nie inaczej jest w naszej redakcji i w związku z tym prezentujemy wam przepisy, które w mijającym roku zyskały największą popularność wśród użytkowników Interii i Smakera. W minionym roku zamieściliście w Smakerze blisko 10 tysięcy wyjątkowo smacznych i inspirujących przepisów, które obejrzały miliony internautów. Wśród nich znalazły się zarówno tradycyjne receptury, jak i te zachęcające do kulinarnych eksperymentów. Sprawdziliśmy, które z nich oglądaliście...

  • Jeśli już robić ciasto, to tylko takie, które jest naprawdę dobre. Z okazji urodzin Smakera, sprawdziliśmy, jakie wypieki cieszyły się waszym największym zainteresowaniem. Fot. 123RF/Picsel Każda okazja jest dobra, aby przygotować pyszne ciasto. W ciepłe dni na naszych stołach królują lekkie desery nie wymagające pieczenia, jednak wiele osób nie wyobraża sobie weekendu bez tradycyjnego, pieczonego ciasta. Jakie przepisy należą do waszych ulubionych? Postanowiliśmy to sprawdzić! Świętując 10...

  • Ciasto francuskie, jako produkt dosyć tani, łatwo dostępny i uniwersalny, bardzo często trafia do naszych koszyków Ciasto w czasie zakupów. Dopiero później okazuje się, że nie mamy pomysłu co z nim zrobić. Na szczęście, nasi użytkownicy znają nie jeden przepis z jego wykorzystaniem. Fot. 123RF/ Picsel Mając w lodówce opakowanie ciasta francuskiego nie straszni będą nam niezapowiedzeni goście ani nagłe napady głodu. Dzięki niemu w kilka minut wyczarujemy zaskakujące przekąski, które cieszą...

  • Ubiegły miesiąc został zdominowany przez przygotowania do świąt wielkanocnych oraz wydłużonego weekendu. Sprawdźcie, które przepisy cieszyły się największą popularnością wśród czytelników Interii i Smakera. W pierwszej połowie kwietnia poszukiwaliście wielkanocnych inspiracji z kolei tuż po nich należalo na poważnie pomyśleć o przygotowaniach do majówki. Nic więc dziwnego, że wśród najpopularniejszych przepisów kwietnia znajdziemy mnóstwo pomysłów na domowe wędliny, smakowite ciasta i szybkie...

  • Sądząc po przepisach, które najchętniej oglądaliście w ubiegłym miesiącu, większość z was nabrała ochoty na słodkości. A może to oznaka zbliżających się świąt? Mogłoby się wydawać, że na bożonarodzeniowe przygotowania jest jeszcze zbyt wcześnie. Jednak naszym zdaniem, warto już teraz rozpocząć wstępne planowanie świątecznego menu oraz kolekcjonowanie ciekawych przepisów. Wiele wskazuje na to, iż podzielacie naszą opinię w tej kwestii. W ubiegłym miesiącu najchętniej poszukiwaliście przepisów...

  • Zachwycili się nią wieki temu w Polsce. Od tamtej pory weszła na stałe do polskich jadłospisów. Poznaj sekrety kaszy gryczanej. Z czym ją jeść, podpowiedzą ci nasi użytkownicy. Fot. 123RF/Picsel ‘'Gryka jak śnieg biała" -  pisał Adam Mickiewicz o roślinie, której owocem jest kasza gryczana. W Polsce była znana jeszcze przed sprowadzeniem ryżu i ziemniaków. Dobrze sprawdzała się szczególnie na Lubelszczyźnie, gdzie ze względu na słabe gleby trudno było uprawiać warzywa i zboża. Za sprawą Anny...

  • Halloween kojarzy nam się głównie z jednym, konkretnym warzywem. Jest to nieoceniona dynia, z której wyczarujemy nie tylko złowieszcze ozdoby, ale także przerażająco pyszne desery! Fot. 123RF/Picsel Odkąd Halloween na dobre zawitało w polskich domach poszukujemy już nie tylko oryginalnych strojów na imprezy, ale także przepysznych przekąsek na straaaszne przyjęcia. W roli głównej może wystąpić dynia, która zostanie wykorzystana jako przepiękna ozdoba, a jej miąższ może być podstawą do...

  • Sernik to legendarne ciasto, które lubią niemal wszyscy. Jednak jego przygotowanie może przysporzyć nieco problemów. Co zrobić, aby zawsze był równy i puszysty? Nasi użytkownicy znają odpowiedzi na te pytania. Fot. 123RF/Picsel Trudno znaleźć osobę, która nie lubiłaby serników. To wyjątkowe ciasto bardzo często gości na naszych stołach i zawsze znika błyskawicznie. Co bardzo ważne, sernik jest również doskonałym polem do kuchennych eksperymentów. Niestety, ten smaczny wypiek może przysporzyć...

  • Sylwester już za pasem, a ty wciąż nie wiesz co zaserwujesz gościom podczas przyjęcia? Nie musisz się martwić! Nasi użytkownicy, jak zawsze, mają dla ciebie mnóstwo sprawdzonych przepisów i inspiracji. Fot. 123RF Jeśli chcecie przygotować wspaniałe przyjęcie sylwestrowe, wcale nie musicie spędzać długich godzin w kuchni, ani tym bardziej biegać do niej przez cały czas trwania imprezy. W końcu nikt nie chciałby, aby Nowy Rok przywitał go podczas podgrzewania kotletów dla gości. Na szczęście,...

  • Trudno znaleźć osobę, która nie lubiłaby serników. To wyjątkowe ciasto bardzo często gości na naszych stołach i zawsze znika błyskawicznie. Co bardzo ważne, sernik jest również doskonałym polem do kuchennych eksperymentów. Fot. 123RF/Picsel Historia sernika jest długa i interesująca. Pierwsze wzmianki na jego temat sięgają czasów starożytnych. W Grecji przysmakiem tym częstowano zwycięzców Igrzysk Olimpijskich. W dziele pt. „De Re Rustica", którego autorem jest rzymski polityk, mówca i pisarz...