• Informacje na temat:

    paluchy czosnkowo ziołowe

Przepisy na temat: paluchy czosnkowo ziołowe
  • Robię je tylko na grilla, doskonale smakuje z chlebkiem upieczonym na rusztach. Ale ze świeżą bagietką też jest pycha.

  • Zwykłe frytki mi się znudziły-wiec ''''''''cudowałam'''''''' troche i wyszło świetnie

  • Od jakiegoś czasu na blogach i stronach o tematyce kulinarnej obserwuję szał na chlebki czosnkowo ziołowe "do odrywania", postanowiłam i ja taki upiec. Mój wybór padł na przepis z bloga Taste and Cook i nie zawiodłam się. Wykonanie chlebka jest banalnie proste, a zapach rozchodzący się podczas pieczenia przyciągał do piekarnika domowników jak ćmy do światła. Dobrze, że zdążyłam zrobić zdjęcie bo chlebek zniknął dosłownie w 30 min (przy czym jest to czas studzenia chlebka, bo najlepiej...

  • Smaczny pomysł na "Czosnkowo-ziołowe kąski z kurczaka po grecku"

  • Sos jogurtowy, który pasuje do wszystkiego – grillowanych, smażonych mięs, pieczonych ziemniaków. Mocno czosnkowy i mocno ziołowy. A ziółka z mojego ogródka :)

  • Ten przepis jest znakomity jako dodatek to domowych kebabów, miesa drobiowego, zapiekanek , pizzy czy tez dan z grilla.

  • Jak nie mam czasu na pichcenie to robię właśnie to danie ;)

  • Sałatka bez majonezu to dobra propozycja na cieplejsze dni. Jest treściwa i z powodzeniem zastępuje obiad.

  • Jak się znudzą sznycle...

  • Ziołowe masełka własnej produkcji pokochałam od pierwszej kromki :) Pomysł zaczerpnęłam znów od Agnieszki Maciąg ale kompozycje robię już dowolne. Tym razem masełko czosnkowo-bazyliowe.

Artykuły na temat: paluchy czosnkowo ziołowe
  • Stres? Zmęczenie? A może zmagasz się z bezsennością? Na szczęście nie musisz biec do apteki, aby poradzić sobie z tymi problemami. W każdym z tych przypadków możesz sięgnąć po odpowiednią herbatkę ziołową. Fot. 123RF/Picsel Jeśli zmagasz się ze spadkiem formy i czujesz, że twój organizm nie działa tak jak powinien, możesz sięgnąć po syntetyczne suplementy diety lub  innego rodzaju farmaceutyki, mające pomóc nam w takich sytuacjach. Jednak czy aby na pewno jest to konieczne? W końcu Matka...

  • Odkryj bogactwo ziołowej kuchni! Czymże byłaby najlepsza strawa, gdyby nie dodać do niej szczypty ziół? Kolorowy dodatek ucieszy oko, a podniebienie uraduje wyrazisty smak. W stu przepisach z wykorzystaniem bazylii, natki pietruszki, cząbru i innych znanych od tysiącleci ziół pokazano jak właściwie dobrane przyprawy sprawiają, iż najdrobniejsze posiłki, wspaniałe dania główne, pyszne dipy oraz napoje nabierają wyjątkowego charakteru! "Zioła w kuchni stosowano od wielu tysiącleci. Od kiedy...

  • Śledź to jedno z najlepszych źródeł przyswajalnego białka, jest także bogaty w witaminy A, D, E oraz B6 i B12, wszytsko to sparwia, że zbawiennie wpływa na nasz organizm. Składniki: 2 filety świeżego śledzia norweskiego 20 ml śmietany 33% Szklanka mleka 10 cebulek szalotek 1 jajko Kilka gałązek natki pietruszki Kilka gałązek koperku Kilka gałązek estragonu lub łyżka suszonego Garść liści szpinaku Ocet jabłkowy oliwa z oliwek 2 duże ząbki czosnku 100 g małych marchewek...

  • Sądząc po przepisach, które najchętniej oglądaliście w ubiegłym miesiącu, większość z was nabrała ochoty na słodkości. A może to oznaka zbliżających się świąt? Mogłoby się wydawać, że na bożonarodzeniowe przygotowania jest jeszcze zbyt wcześnie. Jednak naszym zdaniem, warto już teraz rozpocząć wstępne planowanie świątecznego menu oraz kolekcjonowanie ciekawych przepisów. Wiele wskazuje na to, iż podzielacie naszą opinię w tej kwestii. W ubiegłym miesiącu najchętniej poszukiwaliście przepisów...

  • Już starożytni Grecy i Rzymianie pili herbatki ziołowe, które stopniowo zdobywały opinię napojów leczniczych i stawały się coraz popularniejsze. Herbatki ziołowe posiadają mnóstwo właściwości leczniczych: łagodzą bóle, wzmacniają organizm, działają nasennie, zwalczają lekkie dolegliwości. Napoje te są mało agresywne dla naszego organizmu, tanie i prosto je przyrządzić. Poza tym są smaczne i skutecznie gaszą pragnienie oraz orzeźwiają. Przygotowanie dobrej herbatki ziołowej to przyjemność i...

  • Kto wymyślił Dzień Bez Mięsa? Wariat - powiedzą jedni. Idealista - krzykną drudzy. Ten wariat i idealista pochodził z Ameryki i należał do grupy aktywistów z organizacji na rzecz przestrzegania praw zwierząt. Jako zwolennik diety wegetariańskiej, zainicjował Dzień Bez Mięsa, chcąc zwrócić uwagę na jej zalety. Zgadzamy się z nim czy nie, chcemy słuchać, czy wręcz przeciwnie, jedno trzeba mu oddać - człowiek ów wybrał sobie idealną datę. 20 marca, czyli w dzień przed nadejściem kalendarzowej...

  • Nadaj im smak! Sięgnij po nowe Sosy do warzyw na ciepło Knorr: serowo-kremowy do brokułów i kalafiora, czosnkowo-serowy do szpinaku, ziołowo-maślany do mieszanki warzyw oraz tradycyjny do marchewki z groszkiem. Znakomitym sposobem na podanie rodzinie warzyw jest przygotowanie ich na ciepło - jako dodatek do obiadu lub samodzielne danie. Teraz dzięki Sosom do warzyw na ciepło Knorr nabiorą one zupełnie nowego charakteru. Nowe sosy Knorr doskonale sprawdzają się w połączeniu ze świeżymi, jak i...

  • Sosy do warzyw na ciepło Knorr raz na zawsze rozwiązały problem gotowanych warzyw o mało wyrazistym smaku. Dostępne w 4 wariantach smakowych pozwalają w prosty sposób przyrządzić pyszne, aromatyczne dania warzywne. Zostały one docenione przez konsumentów, którzy przyznali sosom Knorr wyróżnienie „Produkt Roku 2014”. Fot. 123RF.COM/PICSEL Sosy do warzyw na ciepło Knorr to linia 4 wariantów smakowych w zależności od rodzaju warzyw, do których są dedykowane: serowo-kremowy do brokułów i...

  • Małe okrągłe ziarenka, beżowe „perełki”, które po zalaniu wodą pęcznieją i już po kilku minutach są gotowe do spożycia – oto kuskus. Ta „ekspresowa” odmiana kaszy już na stale zadomowiła się w naszej kuchni. Szybkość przygotowania to jej ogromna zaleta, ale oprócz tego kuskus kryje w sobie jeszcze więcej walorów. W wywiadzie przekonuje o tym ekspert – Piotr Murawski, szef kuchni Knorr. Skąd właściwie wziął się kuskus? Piotr Murawski, szef kuchni Knorr: Kuskus znany był już ok. 3 tysiące lat...

  • Ciasto francuskie, jako produkt dosyć tani, łatwo dostępny i uniwersalny, bardzo często trafia do naszych koszyków Ciasto w czasie zakupów. Dopiero później okazuje się, że nie mamy pomysłu co z nim zrobić. Na szczęście, nasi użytkownicy znają nie jeden przepis z jego wykorzystaniem. Fot. 123RF/ Picsel Mając w lodówce opakowanie ciasta francuskiego nie straszni będą nam niezapowiedzeni goście ani nagłe napady głodu. Dzięki niemu w kilka minut wyczarujemy zaskakujące przekąski, które cieszą...