• Informacje na temat:

    pałki drobiowe

Przepisy na temat: pałki drobiowe
  • Soczyste udka z kurczaka

    Drobiowa paella Sposób przygotowania 1. Pałki umyj i dobrze osusz. Natrzyj solą. Odłóż na 20 minut. Kiełbasę pokrój w plasterki. Ryż przepłucz pod bieżącą wodą. Seler, cebulę oraz paprykę obierz lub oczyść, pokrój na kawałki.  2. Czosnek posiekaj. Rozgrzej 3 łyżki oleju, obsmaż pałki. Po 5 minutach dodaj cebulę, następnie kiełbasę, paprykę, seler, czosnek. Wymieszaj, smaż 3 minuty i zdejmij...

  • Ciekawy pomysł na pałki z kurczaka. Banany dają ciekawy, oryginalny smak.

  • Pałeczki z kurczaka na warzywach

    Składniki: 6 pałek kurczaka, po pół czerwonej i zielonej papryki, 2 marchewki, 2 pietruszki, pół małej cukinii, 3-4 ząbki czosnku, 3/4 szklanki bulionu drobiowego, przyprawa do drobiu, zioła prowansalskie, 3 łyżki oleju, sól, pieprz. Sposób przygotowania: Pałki kurczaka umyj, osusz, natrzyj przyprawą do drobiu, owiń folią spożywczą. Wstaw na godzinę do lodówki. Marchewki i pietruszki...

  • Obiad z gatunku lekkich i sycących jednocześnie. Drób duszony z warzywami, pachnący świeżym tymiankiem i czosnkiem. Tanio i smacznie. Polecam!

  • Mięsa bez grama tłuszczu

    ...- sól i pieprz - 2/3 szkl. bulionu drobiowego - roszponka i małe pomidory do dekoracji Sposób przygotowania: - W garnku rozmroź szpinak, dodaj posiekany czosnek, śmietanę, jajko, dopraw solą(...) z cytryny. Kurczak zaparzany Składniki: - 2 podwójne piersi z kurczaka - sól, świeżo mielony pieprz, słodka papryka w proszku - 1/2 szklanki bulionu drobiowego - do dekoracji natka pietruszki...

  • Smaczny pomysł na "Pieczone drobiowe pałki z salsą"

  • Przepis wart wypróbowania: "Drobiowe pałki z papryką i kiełbasą"

  • Przepis wart wypróbowania: "Panierowane pałki kurczaka"

  • Pyszne drobiowe pałki w mieszance ziół toskańskich - prościej i smaczniej już się nie da:)

  • Drobiowe pałki dla miłośników czosnku. Proste w przygotowaniu danie pysznie smakuje z surówką, frytkami lub kluskami ziemniaczanymi.

Artykuły na temat: pałki drobiowe
  • Podaj drób na różne sposoby

    ...pokroić w plasterki. Wino zmieszać z oliwą. Dodać czosnek, cebulę, chili, tymianek, listki laurowe i skórkę z cytryny. Przyprawić solą i pieprzem. Do marynaty włożyć pałki. Wstawić do lodówki na kilka godzin. Na patelni rozgrzać olej, zrumienić na nim pałki. Przełożyć na talerz i trzymać w cieple. Warzywa i pieczarki opłukać i obrać. Marchewki i pieczarki pokroić w plasterki, a ziemniaki i cukinię na...

  • Czy wyobrażasz sobie kuchnię bez przypraw, a w konsekwencji nudne, mało wyraziste dania? Absolutnie! To bowiem przyprawy sprawiają, że nasza kuchnia pachnie, kusi i zaprasza do siebie gości. Jednym słowem - tętni życiem! Fot. 123RF/PicselPrzyprawy już od wieków odgrywają ważną rolę w codziennym życiu. To im zawdzięczamy bardziej wyrazisty smak przyrządzanych przez nas potraw. To one wydobywają niepowtarzalny aromat dań. Dodają barw na talerzu! Ponadto - mogą przedłużyć świeżość produktów. Co...

  • Schudniesz pięć kilogramów w dwa tygodnie

    ...w paski, chude mięso z kurczaka, łososia wędzonego, makaron sojowy lub pełnoziarnisty, kaszę jaglaną, ryż, razowe grzanki. Mogą to być też kulki (klopsiki) z mięsa drobiowego. Nie zaprawiaj zupy mąką(...) : 2 plastry wędzonego łososia, grahamka, liście sałaty, plasterki pomidora Składniki ułóż na przekrojonej bułce. Przekąska : sorbet truskawkowy Kurczak z ryżem : 2 pałki kurczaka, 50 g ryżu...

  • Jeśli nie masz pomysłu na to, co przygotować na obiad, a nie chcesz znowu zaserwować rodzinie schabowego lub mielonego, skorzystaj z przepisów naszych użytkowników na siekane kotlety. Siekane kotlety przygotowuje się zazwyczaj z mięsa drobiowego. Jak wiadomo mięso z kurczaka lub indyka ma niewiele kalorii i jest lekkostrawne, dlatego bez obaw możemy podawać je osobom starszym lub dzieciom. Drób zawiera cenne minerały i witaminy, które wpływają zbawiennie na nasz organizm. Dzięki dużej...

  • Kurczak ze wschodu i zachodu

    ...drobiowego, 8 łyżek oliwy, 3 ząbki czosnku, łyżeczka ostrej papryki, szczypta szafranu lub kurkumy, sól, biały i czarny mielony pieprz Przygotowanie: 1. Udka opłucz pod zimną bieżącą wodą, osusz(...) przepisu na opakowaniu. 2. Rozgrzej 6 łyżek oliwy na dużej, głębokiej patelni. Obsmaż pałki kurczaka na rumiano, a następnie przełóż je na talerz. Na tłuszcz po kurczaku wrzuć cebule z czosnkiem i smaż...

  • Duże emocje towarzyszyły „Pojedynkowi Kulinarnemu", który zorganizowała restauracja Trattoria Soprano 24 września. Byliśmy tam! Przedstawiamy relację z tego wydarzenia. Do walki na najlepszą pizzę, w samo południe stanęli autorzy blogów kulinarnych: kuchnianawzgorzu.pl, www.poracoszjesc.pl, ilovecooking92.blogspot.com, pinkcake.blox.pl oraz dwóch amatorów kulinarnych, wyłonionych w konkursie na fanpage Trattoria Soprano. Przed pojedynkiem Pizzer przeprowadził dla uczestników szkolenie z...

  • Sycące zupy na chłodne dni

    ...minut Porcja: 380 kilokalorii Flaczki z pulpetami Składniki na 10 porcji: 1 kg flaków, 1/2 kg mielonego mięsa drobiowego, jajko, 10 dag selera, średnia marchewka, 3 l bulionu wołowego, 2 łyżki majeranku...

  • Mięso drobiowe wygrywa wyścig popularności w porównaniu z wołowiną czy wieprzowiną. Jest delikatne, pożywne i niedrogie. Można je przyrządzać na wiele sposobów. To właśnie jego wszechstronność, została wykorzystana w przepisach. Mamy w książce wiele pomysłów na przygotowanie mięsa z kurczaka lub indyka, ale nie tylko. Znajdziemy tu też sposób na pyszną kaczkę, czy pasztet z gęsi. Mięso z drobiu, dzięki temu, że jest lekkostrawne i niskokaloryczne. Szczególnie chętnie jest polecane w kuchni...

  • Małe, brązowe nasionka lnu są bardzo niepozorne, ale skrywają w sobie wielką moc. Wiedzieli o niej już w starożytni Rzymianie i Grecy, polecając spożywanie go w przypadku wielu dolegliwości Fot. 123RF/Picsel Jak się okazuje, siemię lniane zdecydowanie wyróżnia się na tle innych nasion. Wszystko to za sprawą zawartych w nim kwasów tłuszczowych, witamin oraz składników odżywczych. To właśnie one sprawiają, że zaledwie 2-3 łyżki siemienia dziennie wystarczą, aby nasz organizm zaczął lepiej...

  • Ogórki są w porządku. Są zielone, smaczne i orzeźwiające. Na nasze stoły najczęściej trafiają długie i dorodne ogórki szklarniowe, zwane także wężowymi. Gruntowe, małe i brzydkie, wędrują do słoików. Czy tak być powinno? Fot. 123RF/Picsel Nie dyskryminujmy ogórków gruntowych tylko za wygląd... Na początek trochę o zdrowiu. Ogórki zawierają ponad 96% wody, a ich kaloryczność jest znikoma - 10 dag zawiera około 10 kcal. Jeśli chodzi o witaminy, to ogórki nie robią wrażenia - śladowe ilości A,...