• Informacje na temat:

    pałeczki w warzywach

Przepisy na temat: pałeczki w warzywach
  • Pałeczki z kurczaka na warzywach

    Jeśli nie masz pomysłu na obiad, polecamy rewelacyjny przepis na pyszne pałeczki z kurczaka na warzywach.

  • Wypróbowany przepis na "Pałeczki z kurczaka na warzywach"

  • Smaczny pomysł na "Sezamowe pałeczki"

  • Jemy oczami – czyli o tym, co wpływa na nasz apetyt

    Wzrok to zmysł, który ma wpływ praktycznie na każdą dziedzinę naszego życia – również na kwestie żywieniowe. Potrawy, które nam się podobają i wyglądają apetycznie, po prostu bardziej nam smakują. Jak zatem komponować i serwować posiłki, aby pobudzały nasz apetyt już „od pierwszego wejrzenia”?

  • Aromatyczne dzięki świeżemu tymiankowi danie jednogarnkowe z warzywami. Trzeba poświęcić parę chwil na krojenie warzyw w kostkę – ale warto :)

  • Przygotowanie W duży gar wlać 4 litry zimnej wody, włożyć żeberka, warzywa, ziele angielskie, posiekany czosnek, sól. Po zagotowaniu gotować na małym ogniu do miękkości. Zaprawić 4 łyżkami mąki rozpuszczonej w zimnej wodzie ze śmietaną i sokiem z całej cytryny. Przyprawić ziołami, pieprzem. Podawać z ziemniakami i posypać pokrojonym na drobne pałeczki porem. Przyślij nam przepis na twoją...

  • Smaczny pomysł na "Pałeczki z kurczaka z warzywami"

  • Kulinarna przygoda zza Wielkiego Muru

    ...porównując zastawę na europejskim stole i dwie drewniane pałeczki łatwo wywnioskować, że łatwiej nauczyć się posługiwania pałeczkami niż sztućcami. W restauracjach mile widziane jest jedzenie pałeczkami...

  • Smaczny pomysł na "Pałeczki z kurczaka w boczku z warzywami"

Artykuły na temat: pałeczki w warzywach
  • Wiosenne porządki, czyli jak oczyścić organizm

    ...soku z cytryny. Kapusta: Związki siarki zawarte w kapuście (także cebuli i czosnku) pozwolą pozbyć się toksyn i zbędnych produktów przemiany materii. Pałeczki kwasu mlekowego obecne w kiszonej...

  • Zwykle myślimy, że to łazienka jest najbardziej przyjaznym bakteriom miejscem w naszym domu, tymczasem zapominamy, iż w naszych kuchniach różnego rodzaju drobnoustroje mogą rozwijać się znacznie szybciej. Oto kilka miejsc, na które powinniście zwracać szczególną uwagę. Badania wskazują, że nieprzestrzeganie podstawowych zasad higieny jest przyczyną znacznej części zatruć pokarmowych. Wielu z nas nie zdaje sobie sprawy z faktu, że kuchnia jest de facto najbardziej zanieczyszczonym miejscem w...

  • Bento: Z czym to się je?

    ...jest tak ważna, duży nacisk kładzie się na zachowanie naturalnej barwy produktów, stosując różne techniki gotowania. Szczególnie ważne jest to przy zielonych warzywach, które w trakcie zbyt długiej(...) można zjeść w każdym miejscu, wystarczy wziąć do ręki pudełko i widelec/pałeczki. To bardzo praktyczne rozwiązanie, które przy okazji pozwala na o wiele ciekawsze ułożenie produktów w pojemniku. Samo...

  • Nadaj im smak! Sięgnij po nowe Sosy do warzyw na ciepło Knorr: serowo-kremowy do brokułów i kalafiora, czosnkowo-serowy do szpinaku, ziołowo-maślany do mieszanki warzyw oraz tradycyjny do marchewki z groszkiem. Znakomitym sposobem na podanie rodzinie warzyw jest przygotowanie ich na ciepło - jako dodatek do obiadu lub samodzielne danie. Teraz dzięki Sosom do warzyw na ciepło Knorr nabiorą one zupełnie nowego charakteru. Nowe sosy Knorr doskonale sprawdzają się w połączeniu ze świeżymi, jak i...

  • Pięć roślin, które odtruwają

    ...cytryny. Kapusta Zwłaszcza kiszona. Usprawnia pracę wątroby odpowiadającej za usuwanie toksyn, oczyszcza jelita. Powstające podczas kiszenia pałeczki kwasu mlekowego powstrzymują namnażanie się...

  • Czy wiedzieliście, że kiełkujące warzywa, które często uważamy za nienadające się do spożycia, można ponownie wykorzystać? Podobnie jest z pestkami owoców, warzyw, a nawet ich skórkami. Poznajcie kilka trików, dzięki którym dacie warzywom drugie życie. Cebula i czosnek puściły łodygi, a ziemniaki zapuściły „wąsy"? To żaden problem! W takich sytuacjach można ponownie je wykorzystać i w doniczce na parapecie zasadzić warzywa wcześniej sklasyfikowane warzywa jako odpady. Podobnie jest z...

  • Wynaleziony w Chinach „twarożek”

    Neutralność smakową tofu możesz wykorzystać jako zamiennik mięsa, do sałatek, sosów, zup czy też pizzy. Z warzywami  Tofu pokrój w kostkę, smaż na oleju aż zbrązowieje, potem odsącz i odstaw. Grzyby shitake pokrój w plasterki. Różyczki brokuła, pokrojoną kapustę pekińską, miniaturowe kukurydze w całości, chińską fasolę i marchew pokrojoną w pałeczki zblanszuj w garnku z posolonym wrzątkiem...

  • Nowa książka z entuzjastycznie przyjętej serii dla kulinarnych debiutantów. Raj dla podniebienia wegetarianów i osób na diecie. Smakowite spotkanie przy stole pełnym kolorowych, zdrowych, niskokalorycznych dań z warzywami w roli głównej. Są tu sałatki, przystawki, surówki, zupy i dania jednogarnkowe. Nie zabrakło też potraw z patelni, nadziewanych i z piekarnika. Dowiesz się wszystkiego o zakupie, duszeniu, blanszowaniu, parowaniu, smażeniu, zapiekaniu i grillowaniu warzyw. Specjalna tabela...

  • Ogródek na balkonie

    ...wegetacyjny. Do roślin kwitnących można też stosować pałeczki nawozowe, które stopniowo uwalniają do ziemi składniki pokarmowe (np. Agricol). W jakim miejscu najlepiej rosną warzywa? - Większość z nich...

  • Opinie na temat mrożonek są podzielone: niektórzy uważają je za szkodliwe i wykluczają z diety, dla innych są źródłem witamin w trakcie zimy i podstawą wartościowych dań obiadowych. Dziś, dzięki odkryciom naukowców, wiemy, że mrożonki są równie wartościowe jak świeże produkty, a niekiedy nawet zdrowsze. Fot. 123RF/Picsel Według naukowców z Hallam University w Sheffield mrożone warzywa i owoce mogą być zdrowsze niż świeże - dzieje się tak dlatego, że zamraża się świeżo zebrane warzywa, pełne...