• Informacje na temat:

    pałeczki w płatkach corn flakes

Przepisy na temat: pałeczki w płatkach corn flakes
  • Wersja w płatkach kukurydzianych

  • Niezwykle chrupka dzieki maślance.

  • Pyszna, dietetyczna, marynowana z curry i czosnkiem pierś z kurczaka, chrupiąca bo panierowana w corn flakesach i pieczona w piekarniku. Niebo w gębie:) Rewelacyjna w towarzystwie brokułów i pieczonych ziemniaczków z dipem czosnkowym.

  • soczyste i chrupiące mięso na obiad dla całej rodziny i na każdą okazję

  • Świetna przekąska godnie zastępująca klasyczne hot-dogi. Można serwować zarówno na patyczku do szaszłyka ,jaki i w bułce do hot-dogów z masą zielonych dodatków i serem żółtym.

  • Bardzo prosta przękąska, co prawda niezbyt zdrowa ale od czasu do czasu nie zaszkodzi :)

  • Smaczny pomysł na "Corn Dog"

  • Smaczne,szybkie w przyzadzeniu idealne na imprezy ,super przekaska dla dzieci :)

  • Muffinki z parówką, które idealnie nadają się na piknik - ilovebake.pl

  • Wypróbowany przepis na "Chrupiące pałeczki z kurczaka"

Artykuły na temat: pałeczki w płatkach corn flakes
  • Być może płatki owsiane nie wyglądają zbyt ładnie, jednak kryją w sobie moc składników odżywczych, które zbawiennie wpływają na nasz organizm. Przekonajcie się, że owsianka to nie tylko niezbyt smaczne wspomnienie z dzieciństwa. Fot. 123RF Owies to jedno z najbardziej niedocenianych zbóż. W naszych sklepach najłatwiej dostać je pod postacią płatków, które, niestety, jemy zdecydowanie za rzadko. W dzieciństwie mamy zmuszały nas do zjadania owsianek, jednak okazuje się, że doskonale...

  • Być może płatki owsiane nie wyglądają atrakcyjnie, jednak kryją w sobie moc składników odżywczych, które zbawiennie wpływają na nasz organizm. Przekonajcie się, że owsianka to nie tylko niezbyt smaczne wspomnienie z dzieciństwa. Fot. 123RF/Picsel Owies to jedno z najbardziej niedocenianych zbóż. W sklepach najłatwiej dostać je pod postacią płatków, które, jemy zdecydowanie za rzadko. W dzieciństwie mamy zmuszały nas do zjadania owsianek, jednak okazuje się, że doskonale wiedziały co robią....

  • Właściwości płatków drożdżowych zachwyciły w ostatnim czasie dietetyków oraz miłośników zdrowego odżywiania. Są wyjątkowo tanie, a ich wpływ na organizm jest nie do przecenienia. Fot. 123RF/Picsel Niemal każdego dnia docierają do nas informacje o coraz to nowszych, egzotycznych produktach, które mają być skutecznym remedium na różnego rodzaju dolegliwości. Niestety, bardzo często zdarza się, iż produkty te są bardzo trudno dostępne w polskich sklepach, a ich cena potrafi zwalić z nóg...

  • Zwykle myślimy, że to łazienka jest najbardziej przyjaznym bakteriom miejscem w naszym domu, tymczasem zapominamy, iż w naszych kuchniach różnego rodzaju drobnoustroje mogą rozwijać się znacznie szybciej. Oto kilka miejsc, na które powinniście zwracać szczególną uwagę. Badania wskazują, że nieprzestrzeganie podstawowych zasad higieny jest przyczyną znacznej części zatruć pokarmowych. Wielu z nas nie zdaje sobie sprawy z faktu, że kuchnia jest de facto najbardziej zanieczyszczonym miejscem w...

  • Hiszpania jest wyjątkowo popularnym celem wakacyjnych wojaży. Jeżeli również marzysz o takiej podróży, nie daj się zaskoczyć! Koniecznie sprawdź, co jadają Hiszpanie. Fot. 123RF/Picsel Kuchnia hiszpańska jest uznawana za jedną z najzdrowszych, najsmaczniejszych i najciekawszych na świecie. Mieszkańcy Półwyspu Iberyjskiego uwielbiają celebrować posiłki, a w swoich daniach starają się podkreślać naturalne piękno i smak wykorzystywanych przez nich posiłków. Nic więc dziwnego, że każdego roku...

  • Kwiaty w kuchni to nie tylko ozdoba stołu, choć takich nigdy nie powinno zabraknąć. Mają znacznie szersze zastosowanie niż mogłoby się wydawać. Fot. 123RF/Picsel Tani szafran Przyjrzyjmy się bliżej łatwemu w hodowli, powszechnie występującemu i prześlicznie żółtemu nagietkowi. W kuchni to przede wszystkim przyprawa. Płatki nagietka mają lekko pikantny smak i od dawien dawna zastępowano nimi najdroższą przyprawę świata, czyli szafran. Znajduje to odbicie w ich nazwie - róża szafranowa.   Także...

  • 15-17 sierpnia 2008, Mały RynekOdkrycie nowego dania większym jest szczęściem dla ludzkości niż odkrycie nowej gwiazdy. Trudno się nie zgodzić z sentencją Anthelme Brillat-Savarina, opublikowaną blisko dwa wieki temu w książce "Fizjologia smaku". Jakiej astronomicznej kwoty wart jest zatem innowacyjny smak pierogów, potrawy tak głęboko zakorzenionej w polskiej, tradycyjnej kuchni? Okazuje się, że krakowscy restauratorzy nie potrzebują szczególnej, materialnej zachęty, by toczyć bój o prym...

  • Z kokosem, kawałkami czekolady, imbirem lub pomarańczą. Na słodko lub wytrawnie z oliwkami i pieprzem. To tylko kilka pomysłów na muffinki, które w ostatnim okresie czasu święcą triumfy! Fot. 123RF/Picsel Powstanie tych słodkich pyszności datuje się na przełom X i Xi wieku w Anglii. Początkowo muffinki przygotowywane były i jedzone przez niższe klasy społeczne (służbę) w Wielkiej Brytanii. Szybko jednak awansowały i zostały uznane przez wyższe klasy, jako znakomity dodatek do popołudniowej...

  • Jak wiele jesteśmy w stanie zapłacić za jedzenie? Okazuje się, że naprawdę dużo. Co więcej, restauracje prześcigają się w tworzeniu dań, które mogłyby uchodzić za najdroższe i najbardziej dekadenckie. Fot. @notherealsneek via Instagram Myślisz, że cenniki w niektórych restauracjach zawierają wygórowane ceny? Wiedz o tym, iż to jeszcze nic w porównaniu z kwotami, jakie bogacze są w stanie wyłożyć, kupując produkty uznawane za naprawdę ekskluzywne. Zapomnijcie o kawie lub deserze za...

  • Niezwykle smaczny deser, który koniecznie powinniście spróbować przygotować sami. Konfitura różana i dwa rodzaje masy, a do tego urocze świnki, to musi smakować wybornie! Biszkopt 7 jaj szczypta soli himalajskiej210 g cukru100 g masła 40 g kakao140 g mąki Konfitura porzeczkowa 1 kg czerwonych porzeczek500 g cukru Konfitura różana 300 g płatków dzikiej róży200 g cukru100 ml wody Nasączka limonkowa 100 ml wody ½ szklanki soku z limonki Masa biała 200 ml śmietanki 36%200 g serka mascarpone Masa...