• Informacje na temat:

    paczki z ciasta twarogowego

Przepisy na temat: paczki z ciasta twarogowego
  • Obiad na słodko.

  • Takie na 2 gryzki ;-)

  • Wieczorna Zachciewajka jeszcze Ciepłe ;-) Wystarczy 15 min.i już gotowe.

  • specjalnie dla oliwia_winna kaloryczne tluste paczki;) pozdrawiam cie oliwio;)

  • Skuszą każdego!

  • Do przepisu nie bylam przekonana,ale nie mialam wyjscia,kupilam makrele malo uwedzona,byla nie dobra,i albo trzeba bylo ja wyrzucic,albo zrobic.....bylo warto sa swietne w smaku.

  • Latwe, bardzo smaczne, szybkie w wykonaniu- idealne male co- nieco dla lasuchow :)

  • Polepszony żurek z paczki w moim własnym wydaniu szybki w wykonaniu i sycącym.

  • Szybkie i pyszne pączki w wersji pieczonej. Słodkie ciasto i kwaśne wiśnie – to naprawdę wspaniałe połączenie !

  • Racuchy to jedne ze smaków dzieciństwa każdego z nas. Proste, smaczne, słodkie to przymiotniki, które można określić to danie. Pierwsze moje próby gotowania zaczęły się właśnie o tych placków.

Artykuły na temat: paczki z ciasta twarogowego
  • Ciasta bez pieczenia

    Składniki na 8-10 porcji: po 1 galaretce truskawkowej, cytrynowej, agrestowej, 1 i 1/2 paczki biszkoptów, 8 twardych dojrzałych bananów, 3 jajka, 1 i 1/2 kostki margaryny, szklanka cukru pudru, listki(...) Składniki na 10 porcji: 2 paczki krakersów, 3 szklanki mleka, 3/4 szklanki cukru, cukier wanilinowy, 4 czubate łyżki mąki pszennej, 5 czubatych łyżek mąki ziemniaczanej, 4 żółtka, cukier puder do...

  • Zgodnie z dawnym przesądem jeśli nie zjemy pączka w tłusty czwartek, nie będzie nam się wiodło w życiu. Aby tradycji tradycji stało się zadość, każdy z nas powinien w tym dniu przygotować słodkie wypieki. Fot. 123RF/Picsel Mimo że pączki są znane w Polsce co najmniej od czasów średniowiecza, zwyczaj podawania ich na słodko pojawił się u nas dopiero w XVI wieku. Wcześniej nadziewano je słoniną oraz boczkiem. Dawniej smażono je na klarowanym maśle, obecnie stosuje się zwykle smalec lub olej....

  • Przyjemna dieta dla osób, które mają cukrzycę

    Gdy dowiedziałaś się od lekarza, że masz cukrzycę typu 2, zapewne wpadłaś w panikę? Pomyślałaś, że teraz czekają cię tylko wyrzeczenia, żadnych przyjemności. A przecież ty tak lubisz ciasta(...). Pasta z zielonego groszku ● pół paczki mrożonego groszku ● pół szklanki wody ● ząbek czosnku ● kilka kropli soku z limonki ● kilka listków bazylii ● łyżka oliwy ● szczypta soli Na gotującą się...

  • Zbliżający się wielkimi krokami tłusty czwartek jest nie tylko ogólnopolskim świętem pączków. To doskonała okazja do bezkarnego zajadanie się różnego rodzaju słodkościami. Co wybrać zamiast pączków? Oto kilka naszych propozycji. Fot. 123RF/Picsel Aby uczcić końcówkę karnawału, większość z nas sięga po pączki. Jednak w tym najsłodszym dniu w roku nie zapominajmy o innych, równie smacznych deserach. Pamiętacie babcine faworki? A może macie ochotę spróbować hiszpańskich churros? Przy okazji...

  • Sernik z fantazją

    ...na 10 porcji: 2 paczki herbatników, owoc granatu, 2 limonki, 1/2 litra śmietanki 30 proc., 40 dag mielonego twarogu, 4 łyżki cukru pudru, łyżka cukru wanilinowego, 2 płaskie łyżki żelatyny, starta mleczna czekolada Ponadto: okrągła forma do ciasta ze zdejmowaną obręczą 1. Spód formy wyłóż herbatnikami wierzchnią (ładniejszą) stroną na spód. Przerwy między nimi wypełnij pokruszonymi...

  • Około 100 przepisów na rozmaite smakowitości. Palce lizać! Sernik gotowany, klasyczny i wiedeński, jabłecznik na kilka sposobów, drobne ciasteczka, takie jak amoniaczki, eklerki, napoleonki, sokoły czy wuzetki. Wszystkie smakołyki możesz w prosty sposób wykonać. Upieczesz domowe ciasta tak pyszne jak te, które robiła dla Ciebie babcia. Dzięki mechanicznym urządzeniom, takim jak blender czy robot kuchenny, przygotujesz je w kilka minut. Zapach, które rozejdzie się po całym domu, zapewni...

  • Konsumenci wracają do prostych, domowych smaków, a jednocześnie poszukują nowości. Życie w ciągłym biegu nie pozwala jednak na prowadzenie kuchni zapamiętanej z dzieciństwa. Poszukiwane są, więc szybkie i wygodne rozwiązania, które jednocześnie są zdrowe i smaczne. Hochland spełnia te oczekiwania i wprowadza na rynek innowację - Hochland Twarogowy w krążkach - dla wszystkich, którzy poszukują naturalności i zwracają uwagę na skład i pochodzenie produktów spożywczych. Cudowny smak, kremowa...

  • Ten osiemnastowieczny wynalazek dosłownie zrewolucjonizował cukiernictwo. Bo czy ktokolwiek z nas jest w stanie wyobrazić sobie świat bez ptysiów, eklerków i karpatek? Fot. 123RF/Picsel Pierwsze wzmianki o cieście parzonym pochodzą z Francji, z połowy XVI wieku, jednak ówczesny przepis znacząco różnił się od współczesnego. Ciasto ptysiowe w znanej nam obecnie wersji miał opracować w XVIII wieku francuski kucharz i cukiernik Marie-Antoine Carême, któremu przypisuje się również udoskonalenie...

  • W kwestii ciast każdy ma swojego faworyta, którego nie może zabraknąć na świątecznym stole. Makowce, miodowniki, pierniki... Bez jakich ciast nie wyobrażacie sobie Bożego Narodzenia? Fot. 123RF/Picsel Wielu osobom święta Bożego Narodzenia kojarzą się głównie z wytrawnymi potrawami. Na stołach królują wówczas barszcze, ryby, pierogi, krokiety oraz różnego rodzaju sałatki. Warto jednak pamiętać, że każde ucztowanie powinno zostać zwieńczone wyjątkowym smakołykiem. Mamy nadzieję, że zostawicie...

  • Mazurek, makowiec, a może babka? Jeżeli zastanawiasz się, czym w tym roku zaskoczyć gości, przychodzimy z pomocą. Przygotowaliśmy krótki przewodnik po najlepszych wielkanocnych wypiekach. Skorzystają z niego zarówno miłośnicy klasycznych ciast, jak i wszyscy ci, którzy lubią kuchenne eksperymenty. Fot. 123RF/Picsel Każda porządna gospodyni domowa powinna mieć w swoich kulinarnych przepisach kilka specjałów, by sprawić, aby te święta zostały na zawsze zapamiętane przez gości - a nic tak nie...