• Informacje na temat:

    paczki na parze z dzemem

Przepisy na temat: paczki na parze z dzemem
  • Sprawdzony przepis na "Kluski na parze nadziewane dżemem"

  • Do przepisu nie bylam przekonana,ale nie mialam wyjscia,kupilam makrele malo uwedzona,byla nie dobra,i albo trzeba bylo ja wyrzucic,albo zrobic.....bylo warto sa swietne w smaku.

  • Na tłusty czwartek w sam raz:))

  • Polepszony żurek z paczki w moim własnym wydaniu szybki w wykonaniu i sycącym.

  • Pyszny łosoś gotowany na parze z opiekanymi ziemniaczkami oraz sałatką z awokado. Pysznie i zdrowo :)

  • Klopsiki z mielonej łopatki wieprzowej, przyrządzone na parze, w towarzystwie ziemniaków i mieszanki warzyw

  • Delikatne mięso ugotowane na parze. Smaczne danie na obiad.

  • Dzisiaj zapraszam na bardzo szybki, mało pracochłonny, a przede wszystkim zdrowy obiad - morszczuk na parze. Ryby jak wiadomo mają wiele wartości odżywczych, a przyrządzenie ich na parze, sprawi, że zachowamy je wszystkie, a ryba na dodatek będzie bardzo soczysta. Świeży koperek i cytryna jeszcze bardziej podkreśli jej smak.

  • samo zdrowie, a jak smakuje...

  • specjalnie dla oliwia_winna kaloryczne tluste paczki;) pozdrawiam cie oliwio;)

Artykuły na temat: paczki na parze z dzemem
  • Waga ciąży

    ..., namaczać ryż przed gotowaniem, orzechy przed jedzeniem, bo tak jest zdrowiej! - Też o tym czytałam - przytakuję. - Cały dzień minąłby ci na robieniu dżemów, parzeniu ziół, masażach i relaksacji...

  • Wykorzystywany od wielu lat i doceniany przez profesjonalnych kucharzy na całym świecie sposób przygotowywania dań, wreszcie zagościł w kuchniach Polaków. Dzięki pieczeniu na parze z nowym piekarnikiem PlusSteam firmy Electrolux możesz być pewna, że tradycyjne wypieki nabiorą zupełnie nowego charakteru a domowe chleby i bułki okażą się znacznie prostsze w przygotowaniu niż dotychczas. Co zyskasz wybierając dzisiaj piekarnik z funkcją pieczenia z parą? Lista zalet jest długa! Profesjonalni...

  • Ten osiemnastowieczny wynalazek dosłownie zrewolucjonizował cukiernictwo. Bo czy ktokolwiek z nas jest w stanie wyobrazić sobie świat bez ptysiów, eklerków i karpatek? Fot. 123RF/Picsel Pierwsze wzmianki o cieście parzonym pochodzą z Francji, z połowy XVI wieku, jednak ówczesny przepis znacząco różnił się od współczesnego. Ciasto ptysiowe w znanej nam obecnie wersji miał opracować w XVIII wieku francuski kucharz i cukiernik Marie-Antoine Carême, któremu przypisuje się również udoskonalenie...

  • Zbliżający się wielkimi krokami tłusty czwartek jest nie tylko ogólnopolskim świętem pączków. To doskonała okazja do bezkarnego zajadanie się różnego rodzaju słodkościami. Co wybrać zamiast pączków? Oto kilka naszych propozycji. Fot. 123RF/Picsel Aby uczcić końcówkę karnawału, większość z nas sięga po pączki. Jednak w tym najsłodszym dniu w roku nie zapominajmy o innych, równie smacznych deserach. Pamiętacie babcine faworki? A może macie ochotę spróbować hiszpańskich churros? Przy okazji...

  • Zgodnie z dawnym przesądem jeśli nie zjemy pączka w tłusty czwartek, nie będzie nam się wiodło w życiu. Aby tradycji tradycji stało się zadość, każdy z nas powinien w tym dniu przygotować słodkie wypieki. Fot. 123RF/Picsel Mimo że pączki są znane w Polsce co najmniej od czasów średniowiecza, zwyczaj podawania ich na słodko pojawił się u nas dopiero w XVI wieku. Wcześniej nadziewano je słoniną oraz boczkiem. Dawniej smażono je na klarowanym maśle, obecnie stosuje się zwykle smalec lub olej....

  • Ciasto parzone przekładane kremem czekoladowym. Ciasto250 ml wody225 g masła170 g mąki pszennejszczypta soli220 g orzechów laskowych 5 jaj Krem100 g mlecznej czekolady50 g gorzkiej czekolady500 g serka mascarpone Ganache100 ml śmietany 30%100 g mlecznej czekolady Ozdoby50 g gorzkiej czekoladyzłote ozdoby cukrowe Złożeniekakao naturalne CiastoZagotować wodę z masłem (masło ma się rozpuścić). Dodać mąkę i szczyptę soli. Mieszać, gotując na małym ogniu. Przerwać, gdy masa będzie jednolita i...

  • Od poniedziałku w naszym serwisie trwał plebiscyt na najlepszy przepis na pączki. Spośród zgłoszonych propozycji, jedna wygrała bezapelacyjnie. Fot. 123RF O tytuł najlepszego przepisu na pączki rywalizowało ze sobą aż 9 propozycji. Wśród nich znalazły się między innymi pączki z nadzieniem czekoladowym, orzechowym i bananowym. Jak się okazuje, w Tłusty Czwartek zdecydowanie wybieracie tradycyjne smaki. Pączki z marmoladą zdeklasowały rywali, zdobywając ponad 54% wszystkich głosów. Na drugiej...

  • Ciasto parzone przekładane kremem z nutą wanilii i frużeliną malinową. Ciasto125 g masła1 szklanka wody1 szklanka mąki pszennej10 jaj (rozmiar M)masło do wysmarowania blachymąka do oprószenia blachy Frużelina2 garście malin1 szklanka wody1 łyżka mąki ziemniaczanej Krem6 szklanek mleka 150 g drobnego cukru do wypiekówaromat waniliowy1 jajko4 żółtka40 g skrobi ziemniaczanej20 g mąki pszennej350 g masła w temperaturze pokojowej 30 g drobnego cukru do wypieków1½ szklanki czerwonych porzeczek...

  • Tłusty czwartek nie może obyć się bez pączków. Ale który przepis na nie jest najlepszy? Czy pączki z marmoladą są lepsze od tych z czekoladą? A może pokonają je pączki wiedeńskie lub serowe oponki? O tym zadecydują wasze głosy. Rozpoczynamy nasz tłustoczwartkowy plebiscyt! Fot. 123RF/Picsel Spośród wszystkich przepisów na Smakerze, wybraliśmy najbardziej smakowite, pączkowe propozycje. Teraz już tylko od was zależy, która z nich zostanie wybrana tą najsmaczniejszą. Zasady są bardzo proste:...

  • Mówiąc dżem zazwyczaj mamy na myśli wyłącznie śniadanie, warto jednak czasem zejść z utartych, kulinarnych szlaków. Wszystko po to, by zupełnie świeżym okiem spojrzeć na dobrze nam znane dania i produkty. Jeśli lubicie kulinarne eksperymenty, z pewnością chociaż raz próbowaliście połączenia słodkich produktów z pozornie niepasującymi do nich produktami. Okazuje się jednak, że w daniach wytrawnych nabierają one zupełnie nowego smaku, stanowiąc doskonałe tło dla pozostałych składników. Sery i...