• Informacje na temat:

    paczki domowe przepis

Przepisy na temat: paczki domowe przepis
  • Sposób na bakaliowego pączka

    ...pączków z ulubionym nadzieniem. Tradycyjnym przepisom możemy nadać wyszukanego charakteru, nadziewając pączki konfiturą z suszonej żurawiny lub lekko pikantnym sosem ze Złotych owoców. Gwarantujemy...

  • Sprawdzony przepis na "Domowe pączki"

  • TEST – Takie gotowanie to ja rozumiem!

    Polacy pokochali gotowanie! Gotują w programach telewizyjnych i konkursach kulinarnych, babcie próbują swoich sił z wnukami, a gospodynie domowe z przedsiębiorcami. Przed tą sympatyczną skądinąd modą broniłam się długo, ale ile można jeść ryż z warzywami i makaron ze szpinakiem?

  • Domowe bułeczki, które każdy wykona samodzielnie w domu :) Przepis dorotus.

  • Chrup na zdrowie!

    ...kalorii jedząc jedno opakowanie. Zamiast tego, lepiej przygotować ciecierzycę z poniższego przepisu - 100 g takiej przekąski dostarczy organizmowi jedynie 210 kcal i 13 g tłuszczu.  Ciecierzycę odcedzamy. Oliwę mieszamy z przyprawami i cytryną. Powstałą mieszanką nacieramy ciecierzycę. Pieczemy przez ok. 40 minut. Domowe nachosy Paczka kupnych nachosów (ok. 200 g) zawiera ok. 1 016 kcal...

  • Do przepisu nie bylam przekonana,ale nie mialam wyjscia,kupilam makrele malo uwedzona,byla nie dobra,i albo trzeba bylo ja wyrzucic,albo zrobic.....bylo warto sa swietne w smaku.

  • Monika Zamachowska: Moją kulinarną idolką jest babcia Ziuta

    ..."Kuchnia kobiet", nowa książka Moniki Zamachowskiej, jest swego rodzaju kulinarną biografią. Dziennikarka przywołuje przepisy znane w jej rodzinie i te opracowane przez jej przyjaciółki. Jak przyznaje, kulinarną "księgą mądrością" jest dla niej wiekowy notatnik babci.

  • Tradycja hucznego świętowania karnawału i sutego najadania się przed Wielkim Postem była mocno zakorzeniona przez lata. Szczególnie w ostatki chętnie najadano się „na zapas” przed długim okresem oczekiwania na Wielkanoc. Nie tylko mięsiw, pasztetów, ale również słodkich wypieków. Oczywiście – w zależności od stanu posiadania, pączki przygotowywano rozmaicie. Nasze domowe pączki są bardzo skromne, żeby nie napisać – biedne. Należą do kategorii tych oszczędnych – na pół kilograma mąki zużywam...

  • Domowe pączki mojej mamy są najlepsze.

  • Domowe pączki to tani i łatwy do przygotowania deser. Dobre pączki po usmażeniu powinny być lekkie, puszyste, a po naciśnięciu wracać do pierwotnego kształtu, jeśli oczywiście nie przesadzimy z ilością nadzienia. Obowiązkowa pozycja w karnawałowym menu.

Artykuły na temat: paczki domowe przepis
  • Domowe donaty z lukrem

    ...„Kobieta na Dzikim Zachodzie”, królowa kowbojskiej kuchni Ree Drummond proponuje tradycyjne, drożdżowe pączki z pysznym lukrem. Z tego przepisu zrobisz 24 pączki.

  • Od poniedziałku w naszym serwisie trwał plebiscyt na najlepszy przepis na pączki. Spośród zgłoszonych propozycji, jedna wygrała bezapelacyjnie. Fot. 123RF O tytuł najlepszego przepisu na pączki rywalizowało ze sobą aż 9 propozycji. Wśród nich znalazły się między innymi pączki z nadzieniem czekoladowym, orzechowym i bananowym. Jak się okazuje, w Tłusty Czwartek zdecydowanie wybieracie tradycyjne smaki. Pączki z marmoladą zdeklasowały rywali, zdobywając ponad 54% wszystkich głosów. Na drugiej...

  • Kocham kino domowe

    Co robić w jesienne wieczory? Najlepiej zaszyć się w domu z kimś bliskim, otulić miękkim kocem i obejrzeć dobry film. Nie ma jednak kina bez ulubionych przekąsek. Nic tak dobrze nie smakuje jak domowe, ciepłe minidania, które można przygotować z wyprzedzeniem.

  • Tłusty czwartek nie może obyć się bez pączków. Ale który przepis na nie jest najlepszy? Czy pączki z marmoladą są lepsze od tych z czekoladą? A może pokonają je pączki wiedeńskie lub serowe oponki? O tym zadecydują wasze głosy. Rozpoczynamy nasz tłustoczwartkowy plebiscyt! Fot. 123RF/Picsel Spośród wszystkich przepisów na Smakerze, wybraliśmy najbardziej smakowite, pączkowe propozycje. Teraz już tylko od was zależy, która z nich zostanie wybrana tą najsmaczniejszą. Zasady są bardzo proste:...

  • Paczki z roza i bez rozy

    Jak co roku, w okresie karnawalowym przychodzi ochota na paczki. Takie zwykle, domowe, ale o niebo lepsze od tych gumowych sprzedawanych we Francji pod...

  • Drapanie w gardle, ból mięśni, uciążliwy katar i łzawienie oczu – większość z nas doskonale wie, że te objawy nieuchronnie zwiastują przeziębienie. Jak sobie poradzić? Sięgnijcie po sprawdzone metody naszych użytkowników. Fot. 123RF Syrop z cebuli czy też nalewka czosnkowa zajmowały bardzo istotne miejsce w apteczkach naszych babć. Jednak czy we współczesnym świecie znajdziemy miejsce dla tak archaicznych medykamentów? Okazuje się, że jak najbardziej tak. Stare, sprawdzone metody są...

  • 12 sposobów na zimę... bez bólu!

    Domowe kuracje wyciągami z roślin pozwolą zachować formę w sezonie infekcji i kontuzji. Mają też inną wielką zaletę – możemy je stosować regularnie bez obaw o skutki uboczne!

  • Dżemy i marmolady już dawno przestały być jedynie "smarowidłem" idealnym na kanapki. Dżemy i marmolady już dawno przestały być jedynie "smarowidłem" idealnym na kanapki. Nasz gust zmienił się znacznie od czasów babć, a przetwory te coraz częściej kuszą nas słodkimi korzennymi nutami lub ostrym aromatem chili i octu. Stały się też doskonałym dodatkiem do serów, mięs i deserów. Przygotowuje się je w mgnieniu oka. Bez względu na to, czy są słodkie, pikantne, czy łagodne, zawsze smakują...

  • Tradycja zapustna a bezpieczeństwo domowników

    Tłusty Czwartek to szaleństwo objadania się pączkami, faworkami, donatami, różami karnawałowymi i innymi słodkościami. Kupujemy je w ulubionych piekarniach w ilościach niemal hurtowych i dzielimy się z rodziną czy znajomymi z pracy. Coraz częściej jednak wracamy do tradycji samodzielnego, domowego robienia pączków.

  • Zgodnie z dawnym przesądem jeśli nie zjemy pączka w tłusty czwartek, nie będzie nam się wiodło w życiu. Aby tradycji tradycji stało się zadość, każdy z nas powinien w tym dniu przygotować słodkie wypieki. Fot. 123RF/Picsel Mimo że pączki są znane w Polsce co najmniej od czasów średniowiecza, zwyczaj podawania ich na słodko pojawił się u nas dopiero w XVI wieku. Wcześniej nadziewano je słoniną oraz boczkiem. Dawniej smażono je na klarowanym maśle, obecnie stosuje się zwykle smalec lub olej....