• Informacje na temat:

    paczki domowe jak sklepowe

Przepisy na temat: paczki domowe jak sklepowe
  • pyszne chrupiące małe ogóreczki w zalewie octowej

  • Tradycja hucznego świętowania karnawału i sutego najadania się przed Wielkim Postem była mocno zakorzeniona przez lata. Szczególnie w ostatki chętnie najadano się „na zapas” przed długim okresem oczekiwania na Wielkanoc. Nie tylko mięsiw, pasztetów, ale również słodkich wypieków. Oczywiście – w zależności od stanu posiadania, pączki przygotowywano rozmaicie. Nasze domowe pączki są bardzo skromne, żeby nie napisać – biedne. Należą do kategorii tych oszczędnych – na pół kilograma mąki zużywam...

  • Z racji, iż ceny masła w ostatnim czasie kolosalnie poszły w górę, coraz większa liczba osób decyduje się robić masło samemu, w domowych warunkach. Jednak jak się za to zabrać?

  • polecam bo są bardzo smaczne ;)

  • Bardzo szybki deser. Pamiętam jak takie delicje robiła mi moja babcia. Pozdrawiam ją, bo czasem tu zagląda.

  • Przepis wart wypróbowania: "Jak przyrządzić domowe bułeczki"

  • Sprawdzony przepis na "Domowe skrzydełka jak z KFC"

  • ilovebake.pl

  • Babeczki w smaku podobne są do popularnych pączków z dziurką. Kwaskowa konfitura przełamuje słodki smak. To bardzo fajna alternatywa dla pączków smażonych w głębokim tłuszczu.

  • Szybkie i pyszne pączki w wersji pieczonej. Słodkie ciasto i kwaśne wiśnie – to naprawdę wspaniałe połączenie !

Artykuły na temat: paczki domowe jak sklepowe
  • Cudowne lata 90.: Moda jak z serialu Beverly Hills 90210

    Pamiętasz kultowy serial "Beverly Hills 90210", potrafisz zanucić czołówkę i kojarzysz paczkę przyjaciół ze słonecznej Kalifornii? Charakteru serialowi dodawały stylizacje bohaterów. Teraz moda na styl z lat 90. wraca do łask. Mom jeans, crop topy lub flanelowe koszule to tylko niektóre z propozycji. Co nosić, aby wyglądać jak Donna czy Kelly we współczesnej odsłonie?

  • Dlaczego coraz więcej osób robi wędliny na święta w domu? A dlatego, że w sklepach coraz częściej mamy do czynienia z produktami wędlinopodobnymi, z niewielką zawartością prawdziwego mięsa... Domowa wędlina będzie nie tylko smaczniejsza, ale i zdrowsza niż sklepowa. Fot. 123RF.COM/PICSEL Dlaczego warto samemu zrobić wędlinę na święta? Sami zobaczcie, co do kupowanych wędlin dodają producenci: Zobacz więcej o oszustwach producentów mięs i wędlin! Przygotowanie domowej wędliny nie jest takie...

  • Na tropie złych tłuszczów trans

    .... podczas smażenia. Dlatego jest wykorzystywany w przemyśle spożywczym zarówno do produkcji dań wytrawnych, jak i słodyczy. Ma też poważną wadę: jest niezdrowy! Podwyższa stężenie "złego(...), że nie psują się szybko, dodawane są do produktów, które na sklepowej półce będą musiały spędzić sporo czasu. Trafiają też do dań typu fast food i sklepowych słodyczy z długim terminem przydatności do...

  • W ostatnim czasie ceny masła oszalały. Sprzedawane w sklepach kostki są mniejsze i znacznie droższe niż jeszcze kilka lat temu. Nic więc dziwnego, że wiele osób, wzorem naszych babć, decyduje się na własnoręczne zrobienie masła. Fot. 123RF/PicselJeśli regularnie kupujecie masło z pewnością zaobserwowaliście, że ceny tego produktu już od dłuższego czasu sukcesywnie wzrastają. Obecnie za kostkę masła zapłacimy nawet dwukrotnie więcej niż jeszcze dwa lata temu. Co więcej, wielu producentów...

  • Ziarno prawdy

    ...z pieczywa i traktują je jak największe zło, jest coraz więcej. Te, które wciąż jedzą chleb, często wybierają go ostrożnie. Omijają półki ze świeżo wypiekanymi bochenkami i bułkami w supermarketach(...) Gospodarstwa Wiejskiego i dr Anną Stolińską-Fiedorowicz, dietetyczką z Instytutu Żywności i Żywienia. Mit nr 1 Uprawiane dziś zboża nie są tak wartościowe jak kiedyś. W sieci czytam, że pszenica...

  • Na świątecznym stole nie może zabraknąć wędlin! Oczywiście, te domowej roboty są znacznie smaczniejsze niż te kupowane w sklepach, a ponadto doskonale wiemy co się w nich znajduje. Jeśli sądziliście, że przygotowanie domowych wędlin jest trudne, użytkownicy Smakera sprawią, że zmienicie zdanie. Fot. 123RF Wbrew pozorom własnoręczne przygotowanie wędlin na świąteczny stół nie jest dużym kłopotem. Wystarczy tylko trochę cierpliwości i pomysłów, aby móc uraczyć naszych bliskich specjałami,...

  • 24 sposoby na zdrowe święta

    Można zjeść ciastko i mieć ciastko, czyli celebrować święta, ale nie przejeść się i nie przytyć. Jakie patenty stosują specjalistki od diety i fitnessu? Pytamy Polki znane z propagowania zdrowego stylu życia.

  • Dżemy i marmolady już dawno przestały być jedynie "smarowidłem" idealnym na kanapki. Dżemy i marmolady już dawno przestały być jedynie "smarowidłem" idealnym na kanapki. Nasz gust zmienił się znacznie od czasów babć, a przetwory te coraz częściej kuszą nas słodkimi korzennymi nutami lub ostrym aromatem chili i octu. Stały się też doskonałym dodatkiem do serów, mięs i deserów. Przygotowuje się je w mgnieniu oka. Bez względu na to, czy są słodkie, pikantne, czy łagodne, zawsze smakują...

  • Kwiaty z marketu

    ...i zasilania szybko umierają. Dzieje się tak dlatego, że kupiliśmy rośliny, które są w swoistym szoku. I od nas zależy, jak i czy w ogóle z tego szoku wyjdą. Musimy przede wszystkim wiedzieć, że niska cena nie bierze się z miłości dostawcy do roślin. Są one produkowane przemysłowo, na ogromną skalę. Muszą też być jak najszybciej przetransportowane ze szklarni czy hal ze sztucznym słońcem na półki...

  • Chcemy, by nasze potrawy były wyśmienite i długo zachowywały swój smak. Marynowanie jako sposób przedłużania trwałości produktów spożywczych znowu staje się popularne. Wypróbuj nasze niecodzienne przepisy na marynowane owoce, warzywa, grzyby, ryby, orzechy, zioła i jajka. Produkty te konserwujemy w oleju, occie, cukrze, soli i alkoholu. Podpowiemy Ci, jak zrobić pesto nie tylko pomidorowe, lecz także makowe, borowikowe i z pestek dyni. Nauczymy Cię, jak zamarynować kapary i ślimaki....