• Informacje na temat:

    paczki domowe jak sklepowe

Przepisy na temat: paczki domowe jak sklepowe
  • pyszne chrupiące małe ogóreczki w zalewie octowej

  • Tradycja hucznego świętowania karnawału i sutego najadania się przed Wielkim Postem była mocno zakorzeniona przez lata. Szczególnie w ostatki chętnie najadano się „na zapas” przed długim okresem oczekiwania na Wielkanoc. Nie tylko mięsiw, pasztetów, ale również słodkich wypieków. Oczywiście – w zależności od stanu posiadania, pączki przygotowywano rozmaicie. Nasze domowe pączki są bardzo skromne, żeby nie napisać – biedne. Należą do kategorii tych oszczędnych – na pół kilograma mąki zużywam...

  • polecam bo są bardzo smaczne ;)

  • Masa mleczna połączona z orzechową z dodatkiem orzechów laskowych - idealny poczęstunek dla łasuchów

  • Bardzo szybki deser. Pamiętam jak takie delicje robiła mi moja babcia. Pozdrawiam ją, bo czasem tu zagląda.

  • Przepis wart wypróbowania: "Jak przyrządzić domowe bułeczki"

  • Sprawdzony przepis na "Domowe skrzydełka jak z KFC"

  • Babeczki w smaku podobne są do popularnych pączków z dziurką. Kwaskowa konfitura przełamuje słodki smak. To bardzo fajna alternatywa dla pączków smażonych w głębokim tłuszczu.

  • ilovebake.pl

  • Szybkie i pyszne pączki w wersji pieczonej. Słodkie ciasto i kwaśne wiśnie – to naprawdę wspaniałe połączenie !

Artykuły na temat: paczki domowe jak sklepowe
  • Cudowne lata 90.: Moda jak z serialu Beverly Hills 90210

    Pamiętasz kultowy serial "Beverly Hills 90210", potrafisz zanucić czołówkę i kojarzysz paczkę przyjaciół ze słonecznej Kalifornii? Charakteru serialowi dodawały stylizacje bohaterów. Teraz moda na styl z lat 90. wraca do łask. Mom jeans, crop topy lub flanelowe koszule to tylko niektóre z propozycji. Co nosić, aby wyglądać jak Donna czy Kelly we współczesnej odsłonie?

  • W ostatnim czasie ceny masła oszalały. Sprzedawane w sklepach kostki są mniejsze i znacznie droższe niż jeszcze kilka lat temu. Nic więc dziwnego, że wiele osób, wzorem naszych babć, decyduje się na własnoręczne zrobienie masła. Fot. 123RF/PicselJeśli regularnie kupujecie masło z pewnością zaobserwowaliście, że ceny tego produktu już od dłuższego czasu sukcesywnie wzrastają. Obecnie za kostkę masła zapłacimy nawet dwukrotnie więcej niż jeszcze dwa lata temu. Co więcej, wielu producentów...

  • Na tropie złych tłuszczów trans

    .... podczas smażenia. Dlatego jest wykorzystywany w przemyśle spożywczym zarówno do produkcji dań wytrawnych, jak i słodyczy. Ma też poważną wadę: jest niezdrowy! Podwyższa stężenie "złego(...), że nie psują się szybko, dodawane są do produktów, które na sklepowej półce będą musiały spędzić sporo czasu. Trafiają też do dań typu fast food i sklepowych słodyczy z długim terminem przydatności do...

  • Na świątecznym stole nie może zabraknąć wędlin! Oczywiście, te domowej roboty są znacznie smaczniejsze niż te kupowane w sklepach, a ponadto doskonale wiemy co się w nich znajduje. Jeśli sądziliście, że przygotowanie domowych wędlin jest trudne, użytkownicy Smakera sprawią, że zmienicie zdanie. Fot. 123RF Wbrew pozorom własnoręczne przygotowanie wędlin na świąteczny stół nie jest dużym kłopotem. Wystarczy tylko trochę cierpliwości i pomysłów, aby móc uraczyć naszych bliskich specjałami,...

  • O czym marzyliśmy w czasach PRL-u

    ...wiedziało, jak wygląda ten rodzaj wędliny. Jednak od zawsze było wiadomo, że "Polak potrafi", zatem stoły były dobrze zaopatrzone, szczególnie podczas świąt. Czasami pomagały w tym paczki od rodziny(...) odzyskaniu paczki od demonicznego dozorcy Anioła, który skorzystał z niewyraźnie napisanego nazwiska adresata i zatrzymał przesyłkę. Pomarańcze i karpie wystane w kolejkach Ogonki sklepowe...

  • Dżemy i marmolady już dawno przestały być jedynie "smarowidłem" idealnym na kanapki. Dżemy i marmolady już dawno przestały być jedynie "smarowidłem" idealnym na kanapki. Nasz gust zmienił się znacznie od czasów babć, a przetwory te coraz częściej kuszą nas słodkimi korzennymi nutami lub ostrym aromatem chili i octu. Stały się też doskonałym dodatkiem do serów, mięs i deserów. Przygotowuje się je w mgnieniu oka. Bez względu na to, czy są słodkie, pikantne, czy łagodne, zawsze smakują...

  • Ziarno prawdy

    ...z pieczywa i traktują je jak największe zło, jest coraz więcej. Te, które wciąż jedzą chleb, często wybierają go ostrożnie. Omijają półki ze świeżo wypiekanymi bochenkami i bułkami w supermarketach(...) Gospodarstwa Wiejskiego i dr Anną Stolińską-Fiedorowicz, dietetyczką z Instytutu Żywności i Żywienia. Mit nr 1 Uprawiane dziś zboża nie są tak wartościowe jak kiedyś. W sieci czytam, że pszenica...

  • Chcemy, by nasze potrawy były wyśmienite i długo zachowywały swój smak. Marynowanie jako sposób przedłużania trwałości produktów spożywczych znowu staje się popularne. Wypróbuj nasze niecodzienne przepisy na marynowane owoce, warzywa, grzyby, ryby, orzechy, zioła i jajka. Produkty te konserwujemy w oleju, occie, cukrze, soli i alkoholu. Podpowiemy Ci, jak zrobić pesto nie tylko pomidorowe, lecz także makowe, borowikowe i z pestek dyni. Nauczymy Cię, jak zamarynować kapary i ślimaki....

  • 24 sposoby na zdrowe święta

    Można zjeść ciastko i mieć ciastko, czyli celebrować święta, ale nie przejeść się i nie przytyć. Jakie patenty stosują specjalistki od diety i fitnessu? Pytamy Polki znane z propagowania zdrowego stylu życia.

  • Stary barek ze skrzypiącymi drzwiczkami, zamykany na klucz, a w środku karafka z grubego szkła i zestaw malutkich kieliszeczków. Charakterystyczny brzęk szkła i rozchodzący się aromat, zwiastuje nadejście leniwego popołudnia. Spędzonego w gronie najbliższych przy kieliszku domowej nalewki. Fot. 123RF/Picsel W czym tkwi sekret takich magicznych chwil? W umiejętności nieśpiesznego smakowania wolnego czasu, prowadzenia leniwej rozmowy i powolnego popijania doskonałego trunku. Bo nalewka nie...