• Informacje na temat:

    paczki dlugo swieze

Przepisy na temat: paczki dlugo swieze
  • Gazpacho – zupa na zimno w upalne dni

    W okresie wakacyjnym, gdy temperatura sięga blisko 30 stopni Celsjusza, warto spożywać lekki posiłki, które nie wymagają długiego przygotowania. Hiszpańska zupa podawana na zimno Gazpacho sprawdzi się idealnie w słonecznie dni!

  • Polepszony żurek z paczki w moim własnym wydaniu szybki w wykonaniu i sycącym.

  • specjalnie dla oliwia_winna kaloryczne tluste paczki;) pozdrawiam cie oliwio;)

  • Długo pozostają świeże i nie są opite tłuszczem.

  • Latwe, bardzo smaczne, szybkie w wykonaniu- idealne male co- nieco dla lasuchow :)

  • Do przepisu nie bylam przekonana,ale nie mialam wyjscia,kupilam makrele malo uwedzona,byla nie dobra,i albo trzeba bylo ja wyrzucic,albo zrobic.....bylo warto sa swietne w smaku.

  • Smaczny pomysł na "Kurczakowe paczki z sosem mango"

  • Czarnuszka to zdrowy dodatek do domowego pieczywa, dlatego taki wypiek zawsze warto samemu wykonać ;)

  • Smaczne pączki..

  • Tradycja hucznego świętowania karnawału i sutego najadania się przed Wielkim Postem była mocno zakorzeniona przez lata. Szczególnie w ostatki chętnie najadano się „na zapas” przed długim okresem oczekiwania na Wielkanoc. Nie tylko mięsiw, pasztetów, ale również słodkich wypieków. Oczywiście – w zależności od stanu posiadania, pączki przygotowywano rozmaicie. Nasze domowe pączki są bardzo skromne, żeby nie napisać – biedne. Należą do kategorii tych oszczędnych – na pół kilograma mąki zużywam...

Artykuły na temat: paczki dlugo swieze
  • Jesteś na diecie? Oto produkty, które hamują apetyt

    Przechodzisz na dietę, ale obawiasz się, że uczucie głodu będzie ci nieustannie towarzyszyć? Wkomponuj do swojego codziennego menu produkty, które sycą na długo, a do tego są smaczne i zdrowe. Jest ich naprawdę sporo!

  • Co roku Polacy zjadają w Tłusty Czwartek około 100 milionów pączków. Tego dnia nie wypada wręcz zastanawiać się nad odchudzaniem i wartością kaloryczną jednego takiego przysmaku. Tylko jak je przygotować, aby były naprawdę smaczne? Fot. 123RF/Picsel Tłusty Czwartek jest jedynym dniem w roku, kiedy bez wyrzutów sumienia możemy pozwolić sobie na odrobinę słodkiej przyjemności płynącej z konsumowania pączków i innych pyszności. Warto jednak pamiętać, jakimi zasadami należy się kierować podczas...

  • Dlaczego warto jeść mrożonki?

    ​Często zapadasz na infekcje? Brak witamin i składników mineralnych uzupełnią mrożone owoce, warzywa i ryby.

  • Jest taki jeden dzień w roku, gdy przed sklepami w całej Polsce ustawiają się długie kolejki. Co rzucili? Pączki, bo w końcu to tłusty czwartek! Problem pojawia się, gdy wystany pączek okazuje się niewiele wartą bułą, z mało smacznym nadzieniem, i to w śladowych ilościach... Jak rozpoznać dobrego pączka? Cukiernicy przyznają, że pączki w tłusty czwartek do najlepszych nie należą. Zwiększony popyt na nie sprawia, że wiele zakładów idzie na łatwiznę i serwuje produkt pączkopodobny. Wiadomo, że...

  • Domowe odplamiacze – tańsze i bez chemii

    Sklepowe środki do plam, nawet jeśli są skuteczne, niemało kosztują i zawierają szkodliwe dla zdrowia substancje. Dlatego postaw na to, co masz w domu!

  • Ryż, cały czas popularny w Polsce, jest składnikiem większości posiłków w Japonii. Czy spożywanie go w dużych ilościach w Kraju Kwitnącej Wiśni, gdzie ludzie słyną z długowieczności i dobrego zdrowia, jest przypadkiem ? Fot.123rf Ryż posiada wiele dobroczynnych właściwości. Jest przede wszystkim lekkostrawny, dlatego może być spożywany przez dzieci i osoby starsze. Nie obciąża żołądka i często jadany jest przy okazji zatruć pokarmowych. Odchudza i... Ryż jest świetnym składnikiem diety,...

  • Witamina C - więcej niż odporność

    ...dziewięćdziesiątki? - Wszyscy znamy takie osoby, które paliły po cztery paczki papierosów dziennie i dożywały dziewięćdziesiątki, nie zachorowawszy na raka. To jednak wyjątki. Większość ludzi płaci...

  • Ten zabobon Polakom nie jest straszny, ponieważ w tłusty czwartek- jedyny dzień w roku, kiedy nikt nie liczy kalorii- zjadamy około 100 milionów pączków. Te okrągłe pyszności zawitały do Europy oraz Ameryki, za sprawą Elizy Knapf, która podczas oblężenia Wiednia przez Turków serwowała żołnierzom pączki. Pączek pączkowi nie równy W zależności od szerokości geograficznej te drożdżowe wypieki mają różne nadzienia: w Polsce najczęściej jest to kwiat róży, w USA np. czekolada. Zwyczaj smażenia...

  • Słodycz, która po cichu rujnuje twoje zdrowie

    „Cukier krzepi” – takie hasło reklamowe w 1931 roku popularyzowało w Polsce produkt, na który wówczas mogli pozwolić sobie tylko nieliczni. Cukier należał wtedy do towarów drogich i ekskluzywnych, a cukierniczki nim wypełnione były symbolem bogactwa i dobrobytu. Czasy zmieniły się diametralnie – dziś jest ogólnodostępnym, jednym z najtańszych produktów spożywczych, a zarazem źródłem wielu chorób XXI wieku.

  • Na wakacjach nad morzem lub jeziorem lubimy raczyć się "dopiero co złowionymi" rybami. Czy na pewno przed chwilą wyłowiono je z wody? Czy nad morzem można zjeść świeżą rybę?    Fot. 123RF.COM/PICSEL Świeże ryby. Na pewno? Napis "świeże ryby" na budce z jedzeniem niekoniecznie musi odnosić się do wszystkich serwowanych tam ryb. Dorsz, mimo że można gozłowić w Bałtyku, w okresie letnim jest dla rybackich kutrów zakazany. Zjemy więc prawdopodobnie mrożonkę. Jeszcze gorzej rzecz się ma z...