• Informacje na temat:

    paczki dlugo swieze

Przepisy na temat: paczki dlugo swieze
  • Gazpacho – zupa na zimno w upalne dni

    W okresie wakacyjnym, gdy temperatura sięga blisko 30 stopni Celsjusza, warto spożywać lekki posiłki, które nie wymagają długiego przygotowania. Hiszpańska zupa podawana na zimno Gazpacho sprawdzi się idealnie w słonecznie dni!

  • Polepszony żurek z paczki w moim własnym wydaniu szybki w wykonaniu i sycącym.

  • specjalnie dla oliwia_winna kaloryczne tluste paczki;) pozdrawiam cie oliwio;)

  • Szybkie i pyszne pączki w wersji pieczonej. Słodkie ciasto i kwaśne wiśnie – to naprawdę wspaniałe połączenie !

  • Latwe, bardzo smaczne, szybkie w wykonaniu- idealne male co- nieco dla lasuchow :)

  • Do przepisu nie bylam przekonana,ale nie mialam wyjscia,kupilam makrele malo uwedzona,byla nie dobra,i albo trzeba bylo ja wyrzucic,albo zrobic.....bylo warto sa swietne w smaku.

  • Długo pozostają świeże i nie są opite tłuszczem.

  • Smaczny pomysł na "Kurczakowe paczki z sosem mango"

  • Czarnuszka to zdrowy dodatek do domowego pieczywa, dlatego taki wypiek zawsze warto samemu wykonać ;)

  • Smaczne pączki..

Artykuły na temat: paczki dlugo swieze
  • Jesteś na diecie? Oto produkty, które hamują apetyt

    Przechodzisz na dietę, ale obawiasz się, że uczucie głodu będzie ci nieustannie towarzyszyć? Wkomponuj do swojego codziennego menu produkty, które sycą na długo, a do tego są smaczne i zdrowe. Jest ich naprawdę sporo!

  • Zgodnie z dawnym przesądem jeśli nie zjemy pączka w tłusty czwartek, nie będzie nam się wiodło w życiu. Aby tradycji tradycji stało się zadość, każdy z nas powinien w tym dniu przygotować słodkie wypieki. Fot. 123RF/Picsel Mimo że pączki są znane w Polsce co najmniej od czasów średniowiecza, zwyczaj podawania ich na słodko pojawił się u nas dopiero w XVI wieku. Wcześniej nadziewano je słoniną oraz boczkiem. Dawniej smażono je na klarowanym maśle, obecnie stosuje się zwykle smalec lub olej....

  • Dlaczego warto jeść mrożonki?

    ​Często zapadasz na infekcje? Brak witamin i składników mineralnych uzupełnią mrożone owoce, warzywa i ryby.

  • Ryż, cały czas popularny w Polsce, jest składnikiem większości posiłków w Japonii. Czy spożywanie go w dużych ilościach w Kraju Kwitnącej Wiśni, gdzie ludzie słyną z długowieczności i dobrego zdrowia, jest przypadkiem ? Fot.123rf Ryż posiada wiele dobroczynnych właściwości. Jest przede wszystkim lekkostrawny, dlatego może być spożywany przez dzieci i osoby starsze. Nie obciąża żołądka i często jadany jest przy okazji zatruć pokarmowych. Odchudza i... Ryż jest świetnym składnikiem diety,...

  • Dowiedz się, jak poskromić apetyt na słodkie

    Cukier jest tak samo silnie uzależniający, jak alkohol czy papierosy. Nic więc dziwnego, że tak trudno go sobie odmówić. Ale warto

  • Ten zabobon Polakom nie jest straszny, ponieważ w tłusty czwartek- jedyny dzień w roku, kiedy nikt nie liczy kalorii- zjadamy około 100 milionów pączków. Fot. 123RF/Picsel Te okrągłe pyszności zawitały do Europy oraz Ameryki, za sprawą Elizy Knapf, która podczas oblężenia Wiednia przez Turków serwowała żołnierzom pączki. Pączek pączkowi nie równy W zależności od szerokości geograficznej te drożdżowe wypieki mają różne nadzienia: w Polsce najczęściej jest to kwiat róży, w USA np....

  • Domowe odplamiacze – tańsze i bez chemii

    Sklepowe środki do plam, nawet jeśli są skuteczne, niemało kosztują i zawierają szkodliwe dla zdrowia substancje. Dlatego postaw na to, co masz w domu!

  • Zbliżający się wielkimi krokami tłusty czwartek jest nie tylko ogólnopolskim świętem pączków. To doskonała okazja do bezkarnego zajadanie się różnego rodzaju słodkościami. Co wybrać zamiast pączków? Oto kilka naszych propozycji. Fot. 123RF/Picsel Aby uczcić końcówkę karnawału, większość z nas sięga po pączki. Jednak w tym najsłodszym dniu w roku nie zapominajmy o innych, równie smacznych deserach. Pamiętacie babcine faworki? A może macie ochotę spróbować hiszpańskich churros? Przy okazji...

  • Ziarno prawdy

    „Zapychacz”, „rozwala jelita”, „tuczy”. Chociaż chleb zawsze był podstawą żywienia, dzisiaj dla wielu osób to dietetyczny wróg nr 1. Dlaczego jemy coraz mniej pieczywa? I czy nasze obawy są uzasadnione? Pytamy specjalistów o najczęstsze mity.

  • 75 przepyszności!Od klasycznych racuszków z serem po pączki z... kiełbasą! Na rozgrzewkę - prezentacja sprawdzonych technik formowania pączków, faworków i racuchów. Na kolejnym etapie wtajemniczenia - sposoby na stworzenie pączków z białą obwódką i oryginalne sposoby podania gotowych przysmaków. Zachwyć się smakiem róży karnawałowych, odkryj słodycze z rozmaitych zakamarków świata - nawet z Egiptu! Jeśli preferujesz dania pikantne, zajrzyj do przepisów na racuchy piwne i pączki ziemniaczane....