• Informacje na temat:

    paczki dlugo swieze

Przepisy na temat: paczki dlugo swieze
  • Gazpacho – zupa na zimno w upalne dni

    W okresie wakacyjnym, gdy temperatura sięga blisko 30 stopni Celsjusza, warto spożywać lekki posiłki, które nie wymagają długiego przygotowania. Hiszpańska zupa podawana na zimno Gazpacho sprawdzi się idealnie w słonecznie dni!

  • Polepszony żurek z paczki w moim własnym wydaniu szybki w wykonaniu i sycącym.

  • specjalnie dla oliwia_winna kaloryczne tluste paczki;) pozdrawiam cie oliwio;)

  • Długo pozostają świeże i nie są opite tłuszczem.

  • Szybkie i pyszne pączki w wersji pieczonej. Słodkie ciasto i kwaśne wiśnie – to naprawdę wspaniałe połączenie !

  • Latwe, bardzo smaczne, szybkie w wykonaniu- idealne male co- nieco dla lasuchow :)

  • Do przepisu nie bylam przekonana,ale nie mialam wyjscia,kupilam makrele malo uwedzona,byla nie dobra,i albo trzeba bylo ja wyrzucic,albo zrobic.....bylo warto sa swietne w smaku.

  • Smaczny pomysł na "Kurczakowe paczki z sosem mango"

  • Czarnuszka to zdrowy dodatek do domowego pieczywa, dlatego taki wypiek zawsze warto samemu wykonać ;)

  • Smaczne pączki..

Artykuły na temat: paczki dlugo swieze
  • Jesteś na diecie? Oto produkty, które hamują apetyt

    Przechodzisz na dietę, ale obawiasz się, że uczucie głodu będzie ci nieustannie towarzyszyć? Wkomponuj do swojego codziennego menu produkty, które sycą na długo, a do tego są smaczne i zdrowe. Jest ich naprawdę sporo!

  • Ryż, cały czas popularny w Polsce, jest składnikiem większości posiłków w Japonii. Czy spożywanie go w dużych ilościach w Kraju Kwitnącej Wiśni, gdzie ludzie słyną z długowieczności i dobrego zdrowia, jest przypadkiem ? Fot.123rf Ryż posiada wiele dobroczynnych właściwości. Jest przede wszystkim lekkostrawny, dlatego może być spożywany przez dzieci i osoby starsze. Nie obciąża żołądka i często jadany jest przy okazji zatruć pokarmowych. Odchudza i... Ryż jest świetnym składnikiem diety,...

  • Dlaczego warto jeść mrożonki?

    ​Często zapadasz na infekcje? Brak witamin i składników mineralnych uzupełnią mrożone owoce, warzywa i ryby.

  • Ten zabobon Polakom nie jest straszny, ponieważ w tłusty czwartek- jedyny dzień w roku, kiedy nikt nie liczy kalorii- zjadamy około 100 milionów pączków. Te okrągłe pyszności zawitały do Europy oraz Ameryki, za sprawą Elizy Knapf, która podczas oblężenia Wiednia przez Turków serwowała żołnierzom pączki. Pączek pączkowi nie równy W zależności od szerokości geograficznej te drożdżowe wypieki mają różne nadzienia: w Polsce najczęściej jest to kwiat róży, w USA np. czekolada. Zwyczaj smażenia...

  • Domowe odplamiacze – tańsze i bez chemii

    Sklepowe środki do plam, nawet jeśli są skuteczne, niemało kosztują i zawierają szkodliwe dla zdrowia substancje. Dlatego postaw na to, co masz w domu!

  • 75 przepyszności!Od klasycznych racuszków z serem po pączki z... kiełbasą! Na rozgrzewkę - prezentacja sprawdzonych technik formowania pączków, faworków i racuchów. Na kolejnym etapie wtajemniczenia - sposoby na stworzenie pączków z białą obwódką i oryginalne sposoby podania gotowych przysmaków. Zachwyć się smakiem róży karnawałowych, odkryj słodycze z rozmaitych zakamarków świata - nawet z Egiptu! Jeśli preferujesz dania pikantne, zajrzyj do przepisów na racuchy piwne i pączki ziemniaczane....

  • Ziarno prawdy

    „Zapychacz”, „rozwala jelita”, „tuczy”. Chociaż chleb zawsze był podstawą żywienia, dzisiaj dla wielu osób to dietetyczny wróg nr 1. Dlaczego jemy coraz mniej pieczywa? I czy nasze obawy są uzasadnione? Pytamy specjalistów o najczęstsze mity.

  • Na wakacjach nad morzem lub jeziorem lubimy raczyć się "dopiero co złowionymi" rybami. Czy na pewno przed chwilą wyłowiono je z wody? Czy nad morzem można zjeść świeżą rybę?    Fot. 123RF.COM/PICSEL Świeże ryby. Na pewno? Napis "świeże ryby" na budce z jedzeniem niekoniecznie musi odnosić się do wszystkich serwowanych tam ryb. Dorsz, mimo że można gozłowić w Bałtyku, w okresie letnim jest dla rybackich kutrów zakazany. Zjemy więc prawdopodobnie mrożonkę. Jeszcze gorzej rzecz się ma z...

  • Słodycz, która po cichu rujnuje twoje zdrowie

    „Cukier krzepi” – takie hasło reklamowe w 1931 roku popularyzowało w Polsce produkt, na który wówczas mogli pozwolić sobie tylko nieliczni. Cukier należał wtedy do towarów drogich i ekskluzywnych, a cukierniczki nim wypełnione były symbolem bogactwa i dobrobytu. Czasy zmieniły się diametralnie – dziś jest ogólnodostępnym, jednym z najtańszych produktów spożywczych, a zarazem źródłem wielu chorób XXI wieku.

  • Jajko jest jednym z najczęściej używanych w kuchni składników, zwłaszcza podczas świąt wielkanocnych. Dodajemy go wówczas do przygotowania niemal każdego z posiłków: ciast i deserów, dań głównych oraz sałatek. Jak sprawdzić czy jest świeże, aby nie zepsuć dania? Jeśli chcemy mieć pewność, że świąteczne rarytasy, które mamy zamiar przygotować dla naszych bliskich, będą smaczne, koniecznie powinniśmy zaopatrzyć się w świeże i dobre jakościowo produkty. W przypadku warzyw i owoców z łatwością...