• Informacje na temat:

    paczka z bialym serem

Przepisy na temat: paczka z bialym serem
  • Tarta ze śliwkami i białym serem

    Składniki dla 6-8 osób: Ciasto: 250 g mąki 100 g masła 2 jajka 1 łyżka stołowa cukru 1 szklanka mleka 1 szczypta soli Masa: 200 g śliwek 1 łyżka serka homogenizowanego 1 łyżka śmietany 2 łyżki kaszy manny 30 g mąki 50 g cukru 1 paczka cukru waniliowego 1 szczypta soli Sposób przygotowania: Przygotowanie ciasta: Roztopić masło Do...

  • Zwyczajny, domowy obiad.

  • Dar bogów z Olimpu - feta i pita

    .... Takim właśnie serem jest formaela, która od wieków powstaje w niewielkiej górskiej wiosce Arahova a tajemnica jego produkcji przechodzi wśród mieszkańców z ojca na syna. Jest to twardy żółty ser(...) grillu lub patelni. Innym serem, produkowanym tylko w górskiej wiosce Metzo w górach Epiru, jest metzowone. To twardy, żółty ser, który je się bez żadnego przygotowania. Bardzo znanym serem jest graviera...

  • uwieeeeeeeeelbiam;)

  • Michel Moran zdradza swoje najlepsze przepisy

    ...i zalać wywarem. Posypać porcje posiekanym czosnkiem i jeśli ktoś jest bardzo głodny, dołożyć kromkę chleba posypaną tartym serem gruyere.   Filety z okonia z cykorią i sosem winogronowym(...) śliwkami i białym serem Składniki dla 6-8 osób: Ciasto: 250 g mąki 100 g masła 2 jajka 1 łyżka stołowa cukru 1 szklanka mleka 1 szczypta soli Masa: 200 g śliwek...

  • Pasta jajeczna z białym serem

  • Bardzo prosta i szybka w wykonaniu sałatka z białym serem ???? Świetny pomysł na II śniadanie.

  • Knedle zawsze mi się kojarzyły z nadzieniem ze śliwki i zawsze na słodko, więc tym bardziej chciałam spróbować tych wytrawnych z białym serem i nie zawiodłam się bo były one pyszne !!!

  • Skoro wszędzie pieką się babki i mazurki wielkanocne to u mnie będzie troszkę inaczej, ale równie pysznie. Przed Wami: kopytka z serem! Banalne? Wcale nie. Wszystko jest kwestią dodatków. Są bardzo uniwersalnym daniem. Dla mnie to smak dzieciństwa. Zdecydowanie kojarzę je z kuchnią mojej Babci. Są szybkie do przygotowania, stąd bardzo często goszczą na moim stole, jednak z przeróżnymi dodatkami. Doskonale smakują z sosem grzybowym lub na słodko np. z owocami. Dziś prezentuję najbardziej...

Artykuły na temat: paczka z bialym serem
  • Naleśnikowe różności

    Klasyczne z serem to łatwizna! Ale z brokułami, szpinakiem lub kaczką? Wspaniałe!

  • 75 przepyszności!Od klasycznych racuszków z serem po pączki z... kiełbasą! Na rozgrzewkę - prezentacja sprawdzonych technik formowania pączków, faworków i racuchów. Na kolejnym etapie wtajemniczenia - sposoby na stworzenie pączków z białą obwódką i oryginalne sposoby podania gotowych przysmaków. Zachwyć się smakiem róży karnawałowych, odkryj słodycze z rozmaitych zakamarków świata - nawet z Egiptu! Jeśli preferujesz dania pikantne, zajrzyj do przepisów na racuchy piwne i pączki ziemniaczane....

  • Włoskie desery

    ...kuchennego. Dodać syrop i likier. Żelatynę odcisnąć i rozpuścić w małym rondelku na słabym ogniu. Stopniowo wmieszać kilka łyżek sera, następnie żelatynę z serem dodać do pozostałej masy i dobrze(...) 2 żółtka 50 g cukru pudru 4 łyżki słodkiego wina 4 łyżki płynnego miodu 1 łyżka soku z cytryny skórka starta z połówki cytryny i z połówki pomarańczy 200 g śmietany paczka cukru waniliowego...

  • Chrzan to nieodłączny dodatek tradycyjnych dań wielkanocnych, mięs, domowych wędlin czy sałatek. Jego prawdziwą moc warto odkryć również w bardzo oryginalnej odsłonie. Fot. materiały prasowe Zupa chrzanowa z kremowym serkiem śmietankowym Hochland to wyjątkowa, świąteczna inspiracja - idealna, by skorzystać z niej już w te Święta!Aksamitna kremowa zupa chrzanowa z jajkami i chrupiącymi grzankami to znakomita alternatywna dla tradycyjnego żurku lub propozycja pierwszego dania podczas...

  • Dziewczyny winne

    .... Traci kontakt z kolegami, bo w weekend, gdy skrzykuje się ich paczka, on wyjeżdża. Sylwia też widzi, że urywają im się relacje ze znajomymi. A potem brną jeszcze dalej. W 2014 roku decydują się na...

  • Gwarantujemy, że ten przepis zagości u was na stałe. Składniki na ciasto4 g drożdżyok. 120-150 g mleka w zależności od chłonności mąki 300 g mąki typu 5002 szt. żółtek6 g drobnej soli morskiejświeży lubczykpieprz w ziarnach gałka muszkatołowa w całości60 g miękkiego masła30 g tłuszczu gęsiego (smalec bez skwarek) smalec gęsi do smarowania formybułka tarta do wysypania formy Drożdże moczyć przez 10 minut w 50 g mleka.Przesiać mąkę i dodać żółtka oraz mleko z drożdżami.Pozostałe mleko dodawać...

  • Kukurydziane żniwa

    Polenta z grzybami i serem pleśniowym Składniki dla 4 osób: 4 szklanki pełnotłustego mleka, 2 szklanki wody, szklanka kaszy kukurydzianej, 6 łyżek masła, 1/4 szklanki śmietany kremówki 1/4 szklanki drobno startego parmezanu, 1,5 łyżeczki soli, 1/4 łyżeczki świeżo zmielonego czarnego pieprzu, 3 łyżki sera pleśniowego typu rokfor (plus łyżka do posypania), duża porcja (głęboki talerz) smażonych...

  • Zbliżający się wielkimi krokami tłusty czwartek jest nie tylko ogólnopolskim świętem pączków. To doskonała okazja do bezkarnego zajadanie się różnego rodzaju słodkościami. Co wybrać zamiast pączków? Oto kilka naszych propozycji. Fot. 123RF/Picsel Aby uczcić końcówkę karnawału, większość z nas sięga po pączki. Jednak w tym najsłodszym dniu w roku nie zapominajmy o innych, równie smacznych deserach. Pamiętacie babcine faworki? A może macie ochotę spróbować hiszpańskich churros? Przy okazji...

  • Z czosnkową nutą

    ...grypy, poprawia również funkcjonowanie trzustki oraz wątroby. Zapobiega zwapnieniu żył oraz pobudza trawienie. Pasta aglio e olio (makaron z czosnkiem i oliwą) Składniki: 1 paczka dowolnego(...) czosnek, dodać bazylie, przemieszać i dodać odcedzony, gorący makaron. Doprawić solą i pieprzem, podawać posypany serem, najlepiej parmezanem. Czosnek w winie Składniki: 20 dużych główek czosnku...

  • Zgodnie z dawnym przesądem jeśli nie zjemy pączka w tłusty czwartek, nie będzie nam się wiodło w życiu. Aby tradycji tradycji stało się zadość, każdy z nas powinien w tym dniu przygotować słodkie wypieki. Fot. 123RF/Picsel Mimo że pączki są znane w Polsce co najmniej od czasów średniowiecza, zwyczaj podawania ich na słodko pojawił się u nas dopiero w XVI wieku. Wcześniej nadziewano je słoniną oraz boczkiem. Dawniej smażono je na klarowanym maśle, obecnie stosuje się zwykle smalec lub olej....