• Informacje na temat:

    paczka suszonych drożdży to ile świeżych

Przepisy na temat: paczka suszonych drożdży to ile świeżych
  • Ostatnie już, smętnie wiszące na krzaczkach pomidory gruntowe zasługują na coś szczególnego! Tym bardziej, że podczas dni włoskich w Lidlu kupiłam świeże tortelloni z gorgonzolą i orzechami włoskimi. To one zainspirowały mnie do przygotowania sycącej, jesiennej pomidorówki, pełnej włoskich smaków.

  • Sprawdzony przepis na "Kotlety indycze nadziewane szpinakiem Jedna porcja zawiera 295 kcal Ile pracy to wymaga:Y"

  • Świetny pomysł na szybki i ciekawy posiłek dla rodziny. Najmłodsi ją uwielbiają :)

  • Sprawdzony przepis na "Morelowe babki mięciutkie z dodatkiem drożdży"

  • Uważam, że najlepszy pomysł na mielone mięso to klops! Klops nadziewany młodymi szparagami, cukinią i suszonymi pomidorami. Wiosenny klops! Podany z ziemniakami i sosem np. koperkowym - pycha!

  • Jest rewelacyjny, delikatny w smaku i do tego bardzo prosty do wykonania !

  • Jeśli pączki - to tylko domowe.

  • Propozycja na pizzę w innej, ale równie smacznej wersji. Pizza jest świetnym rozwiązaniem dla wszystkich osób nie tolerujących glutenu i drożdży.

  • Uwielbiam lato, ciepło i słońce. Ale ma ono jeszcze wiele innych atutów. Latem możemy cieszyć się ogromną ilością świeżych warzyw i owoców. Jednym z nich są pomidory. Oczywiście najlepsze są te, które rosną u rodziców w szklarni. To właśnie z nich powstaje najlepsza pomidorowa. Z dodatkiem dużej ilości świeżej bazylii i oregano wyhodowanych na moim balkonie. Warto spróbować.

  • Pyszne, puszyste ciasto. A do tego atrakcyjny kształt świnek.

Artykuły na temat: paczka suszonych drożdży to ile świeżych
  • Doniczki ze świeżymi ziołami na stałe zazieleniły półki supermarketów czy stoisk z warzywami. Wszyscy zasmakowali w świeżej bazylii czy oregano, ale wybór jest już znacznie bogatszy. Wiele osób jest przyzwyczajonych do ziół suszonych, ale kiedy otworzymy się na te świeże, raczej już na stałe zagoszczą one na naszych stołach. Czym różnią się od siebie zioła świeże i suszone? Kiedy i jak je stosować? Oto kilka prostych porad: Najważniejsza różnica między ziołami świeżymi a suszonymi jest taka,...

  • Zioła to nasi naturalni sprzymierzeńcy. Ich siłę wykorzystywali nasi przodkowie, używając ich w medycynie ludowej, magicznych obrzędach, zabiegach pielęgnacyjnych i w kuchni. Odpowiednio dobrane potrafią zdziałać cuda. Najwięcej aromatu, olejków eterycznych, flawonoidów oraz witaminy i składników mineralnych mają świeże zioła. Właśnie dlatego dietetycy i kucharze zalecają używanie w kuchni świeżych, a nie suszonych roślin. Dodane na kilka minut przed ich przetworzeniem nie tylko wzbogacą...

  • Opinie na temat mrożonek są podzielone: niektórzy uważają je za szkodliwe i wykluczają z diety, dla innych są źródłem witamin w trakcie zimy i podstawą wartościowych dań obiadowych. Dziś, dzięki odkryciom naukowców, wiemy, że mrożonki są równie wartościowe jak świeże produkty, a niekiedy nawet zdrowsze. Fot. 123RF/Picsel Według naukowców z Hallam University w Sheffield mrożone warzywa i owoce mogą być zdrowsze niż świeże - dzieje się tak dlatego, że zamraża się świeżo zebrane warzywa, pełne...

  • Na medycynie, piłce nożnej i kulinariach znamy się wszyscy, a przynajmniej lubimy tak sądzić. Polskie produkty spożywcze nie mają przed Tobą tajemnic? Sprawdź swoją wiedzę! Fot. materiały prasowe - Uczcijmy wspólnie Dzień polskiej żywności - zapraszają organizatorzy Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego ''Doceń polskie''. 25 sierpnia, właśnie z okazji Dnia polskiej żywności, przygotuj danie z rodzimych składników, powróć do smaków z dzieciństwa lub poeksperymentuj w kuchni i stwórz własny...

  • Czy w twojej kuchni powiało nudą? Kurczowo trzymasz się sprawdzonych przepisów, dodatków i przypraw? Daj się porwać egzotycznemu smakowi zataru – mieszanki ziół i zmielonych owoców sumaku. Z czym najlepiej komponuje się ten tajemniczy składnik? Z czym najlepiej komponuje się ten tajemniczy składnik? Zatar to tradycyjna bliskowschodnia mieszanka przypraw, w której skład wchodzą tymianek, sumak i prażone nasiona sezamu. W zależności od regionu (lub gustu kucharza), zawierać może także oregano...

  • Wielu osobom chleb nigdy się nie znudzi. Niektórym trudno wyobrazić sobie śniadanie bez kanapek z różnymi dodatkami. Niestety, niektóre sklepy oferują nam jedynie produkty chlebopodobne. Sprawdź, jak na niewiedzy klientów, zarabiają producenci. Fot. 123RF/Picsel Podrabianie chleba jest prawie tak stare, jak historia tego produktu. Mimo, że zmieniają się sposoby fałszowania pieczywa, to główne powody tego procederu pozostają niezmienne. Chcemy mieć wszystko jak najszybciej i jak najniższym...

  • Liczba otyłych osób podwoiła się od lat 80. XX wieku. Wszystko przez brak ruchu i coraz wymyślniejsze, dostępne w każdym momencie bomby kaloryczne. Jakiego jedzenia się absolutnie wystrzegać, aby uniknąć plagi XXI wieku? 1. Majonez Z pozoru majonez wydaje się całkiem niewinny. Przecież zawiera mniej tłuszczu niż margaryna, olej czy masło, a ma taki niebiański smak. Ale uwaga: Na 100 gramów majonezu, zwykle około 80 gramów to czysty tłuszcz. Problem z majonezem jest taki, że nakładamy go na...

  • Zbliżający się wielkimi krokami tłusty czwartek jest nie tylko ogólnopolskim świętem pączków. To doskonała okazja do bezkarnego zajadanie się różnego rodzaju słodkościami. Co wybrać zamiast pączków? Oto kilka naszych propozycji. Fot. 123RF/Picsel Aby uczcić końcówkę karnawału, większość z nas sięga po pączki. Jednak w tym najsłodszym dniu w roku nie zapominajmy o innych, równie smacznych deserach. Pamiętacie babcine faworki? A może macie ochotę spróbować hiszpańskich churros? Przy okazji...

  • Zgodnie z dawnym przesądem jeśli nie zjemy pączka w tłusty czwartek, nie będzie nam się wiodło w życiu. Aby tradycji tradycji stało się zadość, każdy z nas powinien w tym dniu przygotować słodkie wypieki. Fot. 123RF/Picsel Mimo że pączki są znane w Polsce co najmniej od czasów średniowiecza, zwyczaj podawania ich na słodko pojawił się u nas dopiero w XVI wieku. Wcześniej nadziewano je słoniną oraz boczkiem. Dawniej smażono je na klarowanym maśle, obecnie stosuje się zwykle smalec lub olej....

  • Kolebka cywilizacji i ojczyzna wielkich filozofów kusi od wielu lat. W tym roku do Grecji wybierze się co siódmy Polak. Ilu z nich zamówi coś więcej niż sałatkę grecką? Fot. 123RF/Picsel Jak jada się w Grecji?   Kulinarne zwiedzanie należy zacząć od wyboru restauracji - czyli greckiej tawerny. Prawo obliguje greckich restauratorów do nazywania swoich lokali po grecku oraz zapisywania ich nazw greckim alfabetem. Wielu jednak obchodzi to zalecenie pisząc nazwy alfabetem łacińskim, często w...