• Informacje na temat:

    pacz pod tort czekoladowy

Przepisy na temat: pacz pod tort czekoladowy
  • Z okazji Dnia Czekolady - mocno czekoladowe ciacho :)

  • Idealny na każdą wyjątkową okazje!

  • Najwyższej jakości i najpiękniejszy tort czekoladowy z lustrzaną polewą.

  • w tym roku za bardzo nie miałam czasu wiec na urodziny zrobiłam taki prosty tort z kremem z białą i gorzką czekoladą. Tort wyszedł bardzo dobry nie za słodki. Biszkopt jak i bazę do kremu najlepiej zrobić dzień wcześniej

  • Smaczny pomysł na "Czekoladowy tort bezowy"

  • Łatwy i pyszny tort czekoladowy, który zawsze się udaje

  • Smaczny pomysł na "Czekoladowy tort weselny"

  • polecam takie połączenie, Tort należy zrobić co najmniej 24 przed podaniem. Ja go składałam w czwartek wieczorem, jedliśmy w sobotę i świetnie przeszedł smakami. Zamiast likierem tort można nasączyć wódką z wyciśniętym sokiem z pomarańczy...

  • Letnia wersja tortu czekoladowego z delikatnym kremem waniliowym. W środku tortu mała niespodzianka w postaci niewielkich kostek z galaretki. Udekorowany dużą ilością borówek i ruloników z mlecznej czekolady. Ten subtelni i elegancki tort jest bardzo lekki, nie za słodki i niezwykle smaczny. Każdy solenizant będzie z pewnością zauroczony piękną dekoracją tortu jak i jego smakiem.

Artykuły na temat: pacz pod tort czekoladowy
  • Julia Kucharzewska zdecydowała się na przygotowanie dwupiętrowego tortu, który udekorowała precelkami, czekoladą i paluszkami. Biszkopt5 jaj 3/4 szklanki drobnego cukru do wypieków2/3 szklanki mąki pszennej (tortowej)1/3 szklanki kakao1 tabliczka gorzkiej czekolady Krem wiśniowy500 g wydrylowanych wiśni sok z połowy cytryny 3 łyżki mąki ziemniaczanej3 łyżki żelatyny500 g serka mascarpone Masa czekoladowa400 ml śmietanki 30%400 g mlecznej czekolady Nasączka1 szklanka nalewki z wiśni½ szklanki...

  • Oto przepis na tort czekoladowy, który uczestnicy programu "Bake Off - Ale Ciacho!" przygotowywali w konkurencji technicznej. BISZKOPT BEZGLUTENOWY 1blacha 140g gorzka czekolada 50-60% 40g masło 75g marcepan 40g żółtko 175g białko 75g Cukier kryształ   Rozpuścić czekoladę i masło. Uplastycznić marcepan w kuchence mikrofalowej i połączyć z żółtkiem. Połączyć oba miksy. Ubić bezę francuską i dodać. Rozsmarować na całej blasze i upiec w 180C. Natychmiast zdjąć papier po...

  • Marysia Depereas zdecydowała się na połączenie czekolady z pomarańczą, a jak wiemy, taki duet jest nie do pobicia! Biszkopt3 jaja100 g drobnego cukru do wypieków100 g zmielonych migdałów (bez skórki)38 g mąki pszennej38 g kakao4 białka38 g drobnego cukru do wypieków Ciasteczka100 g mąki pszennej100 g cukru1 łyżeczka cukru waniliowego1 szczypta soli2 jajka250 ml mleka50 g masła Migdały w karmelu150 g cukru40 ml wody 75 g obranych migdałów Pralina50 g gorzkiej czekolady100 g migdałów w...

  • Ania Zakrzewska przygotowała przepiękny czekoladowy tort. Taki wypiek możecie podać na każdej wyjątkowej uroczystości. Biszkopt20 g masła3 jajka70 g cukru60 g mąki12 g kakao Nasączka100 g naturalnego soku z malin sok z połowy cytryny (do smaku)50 g cukru Mus z ciemnej czekolady10 g żelatyny50 g zimnej wody100 g mleka 3,2%60 g śmietanki 36%gałązka świeżego rozmarynu100 g czekolady 70%380 g śmietanki 36% Mus z mlecznej czekolady10 g żelatyny 50 g zimnej wody70 g mleka 3,2%60 g śmietanki 36%100...

  • Danusia jak zwykle zaskakuje pomysłami. Tym razem przygotowała dwuwarstwowy tort czekoladowy. Biszkopty nasączone ponczem i przekładane konfiturą malinową oraz kremem kakaowo czekoladowo smakują fantastycznie. Biszkopt kakaowy5 jajek1 szklanka cukru¾ szklanki mąki pszennej¼ szklanki mąki ziemniaczanej2 łyżki kakao Biszkopt o średnicy 24 cm4 jajka¾ szklanki cukru¾ szklanki mąki pszennej¼ szklanki mąki ziemniaczanej Biszkopt o średnicy 18 cm3 jajka½ szklanki cukru½ szklanki mąki pszennej1 łyżka...

  • W finałowym odcinku "Bake Off - Ale Ciacho!" Krzysztof Ilnicki poprosił uczestników o przygotowanie wyjątkowego tortu. poradzilibyście sobie z jego odtworzeniem? BISZKOPT ORZECHOWY 33 g mąki pszennej typ 450 58 g mielonych orzechów laskowych 100 g białka 80 g cukru pudru 80 g masła MetodaPrzesiać mąkę i wymieszać z orzechami. Ubić bezę. Upłynnić masło. Połączyć wszystkie składniki. Na blasze wyszprycować dysk o rozmiarach mniejszych niż rant tortu i o grubości wg uznania. Upiec w...

  • W siódmym odcinku programu "Bake Off Ale Ciacho" Barbara zaprezentowała jurorom przepis na tort. Blaty czekoladowe195 mąki pszennej1 łyżeczka sody oczyszczonej1 łyżeczka proszku do pieczenia180 g masła100 g gorzkiej czekolady100 g kakao3 duże jaja280 g cukru2 łyżeczki ekstraktu waniliowego3/4 szklanki śmietany 18% Nadzienie gruszkowe150 g białej czekolady6 dużych gruszeksok wyciśnięty z jednej cytryny500 zimnego serka mascarpone Czekoladki smakowe300 g gorzkiej czekolady100 g mlecznej...

  • Oto przepis na tort, który w finale piątej edycji programu "Bake Off - Ale Ciacho!" przygotowała Barbara. Biszkopty12 jaj370 g cukru300 g mąki pszennej120 g mąki ziemniaczanej100 g mąki migdałowej skórka starta z 1 pomarańczykakao do smaku Kremy czekoladowe1 l śmietany 36%25 g rozpuszczonej w wodzie żelatyny400 g białej czekolady200 g mlecznej czekolady 200 gorzkiej czekolady200 g masła250 g serka mascarpone Krem waniliowy 540 ml mleka3 laski waniliiekstrakt waniliowy do smaku6 żółtek150 g...

  • Ola Baran przygotowała tort na bazie brownie i dwóch biszkoptów (ciemnego oraz jasnego). Blaty ciasta przełożyła kremem z białej czekolady, z czekolady ciemniej i jeżynami oraz kremem z malin. Brownie90 g mąki 180 g cukru pudru 45 g kakaopłaska łyżeczka sody płaska łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli1 łyżeczka ekstraktu waniliowego100 ml jogurtu naturalnego 25 ml oleju rzepakowego 100 ml zimnego espresso 1 jajo Biszkopt (jasny i ciemny)6 jaj270 g cukru 100 g mąki pszennej100 g mąki...

  • Oto przepis na tort, który w finale piątej edycji programu "Bake Off - Ale Ciacho!" przygotował Tomasz. Biszkopt orzechowy100 g mielonych orzechów laskowych1½ łyżeczki proszku do pieczenia½ szklanki drobnego cukru1 szklanka mąki pszennej1 łyżka mąki ziemniaczanej5 jajek Biszkopt waniliowy7 jajek230 g drobnego cukru180 g mąki pszennej70 g mąki ziemniaczanej1 łyżeczka ekstraktu waniliowego Krem waniliowo-malinowy190 g mleka70 g masy żelatynowej (rozpuszczona w wodzie żelatyna)350 g białej...