• Informacje na temat:

    pacz do tortu z bita smietana

Przepisy na temat: pacz do tortu z bita smietana
  • 1)proste 2)smaczne 3)szybkie

  • Biszkopt który zawsze się uda. Warunkiem jest żeby składniki miały pokojową temperaturę i żeby była dokładna gramatura składników, na jedno żółtko 3 dag mąki i 2 dag cukru.

  • Przepis jak przygotować roladę z bitą śmietaną, oraz krótki film.

  • Słodkości nam się chciało...w lodówce śmietanka, to gdzieś wafelki, no i pulpa z guawy rzuciła nam się w oczy. Czasami kupujemy produkty o których później czytamy...ale, że słodkości chcieliśmy, to wypadło to tak...

  • Najlepszy dodatek do kawy

  • Tort ten postanowiłam zrobić na urodziny mojego 4-letniego synka,który nie lubi w cieście żadnych owoców czy dżemu-więc podjęłam wyzwanie i zrobiłam tęczowy ,kolorowy tort który chciały spróbować wszystkie dzieci i dorośli,bardzo smaczny ,może nie wyjątkowy w smaku,bo przełożony kremem z bitej śmietany i serka mascarpone ale za to dla dzieci -idealny,synek był zachwycony i jak nigdy zjadł aż dwa kawałki,a o to chodziło.Za to ciekawe bardzo w tym przepisie jest to ,że obeszło się bez...

  • Pyszny i lekki torcik z bitą śmietaną i owocami.

  • Pyszny urodzinowy tort idealny dla dzieci.

  • Do ciast, które piekę, staram się zawsze dodawać sezonowe owoce.Jeszcze kilka dni i truskawki znikną z naszych ogrodów i sklepów. Zachęcam więc do ich wykorzystania.

Artykuły na temat: pacz do tortu z bita smietana
  • Torty pojawiają się na naszych stołach w przełomowych momentach życia. Obecnie trudno, bez nich wyobrazić sobie celebrowania takich uroczystości, jak urodziny, wesela czy też chrzciny. Ciasta, ciasteczka i muffinki są urocze, jednak żaden deser nie wygląda równie imponująco, co tort! Co zrobić, aby wyszedł idealny? Zapoznajcie się z poradami Dariusza Barańskiego, szefa kuchni restauracji Concept13. Fot. 123RF/Picsel Sztuka cukiernicza nie należy do najprostszych. Aby stworzyć znakomite...

  • W czasach, gdy bez problemu możemy kupić podrobione ubrania, kosmetyki i telefony raczej nikogo nie dziwi fakt, że fałszuje się także jedzenie. Na liście oszukanych produktów znajduje się m.in. śmietana. Jak ją rozpoznać? Fot. 123RF/Picsel Fałszowanie jedzenia nie jest wymysłem współczesnych producentów żywności. Proceder ten jest stary jak świat - starożytni Rzymianie narzekali na sfałszowaną mąkę, a Grecy denerwowali się, gdy sprzedawcy rozcieńczali wino wodą. Sytuacja niewiele zmieniła się...

  • Ola przygotowała dla swojego męża bardzo czekoladowy tort, który nie tylko smakuje wybornie, a wygląda niesamowicie. Może i wy spróbujecie przygotować ten tort dla swoich bliskich. Blat czekoladowy6 dużych jaj 100 g drobnego cukru do wypieków160 g masła (+ 5 g do nasmarowania tortownicy)300 g gorzkiej czekolady 70%5 łyżek kakao Mus czekoladowy750 ml śmietany kremówki 30%400 g czekolady gorzkiej 70%3 żółtka120 g cukru⅓ szklanki wody Żelka malinowa400 g malin100 g cukrusok wyciśnięty z 1...

  • Siostra Grzegorza bez wątpienia będzie zachwycona tym tortem. Biszkopt przekładany kremem z bananów i masła orzechowego to strzał w dziesiątkę! Biszkopt¾ szklanki mąki ziemniaczanej¾ szklanki mąki pszennej1 łyżeczka proszku do pieczenia6 jajek1 szklanka cukru2 łyżki wody Mini serniczki na zimno w kształcie serduszek500 g twarogu półtłustego (w temperaturze pokojowej)½ szklanki śmietanki kremówki 30% (w temperaturze pokojowej)3 łyżki cukru pudru¼ szklanki wody2 łyżeczki żelatyny1 granat...

  • Chcielibyście odtworzyć w zaciszu własnej kuchni spektakularny tort Tomasza, który zagwarantował mu zwycięstwo w trzeciej edycji "Bake Off - Ale Ciacho!"? Pierwsza, najwyższa warstwa - ptasie gniazdo z kukułczym jajem   Biszkopt: 4 jajka szczypta soli 80 g cukru pudru 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 100 g mąki pszennej Krem: 300 g masła w temperaturze pokojowej 60 ml zimnej śmietany 36% 2 jajka 2 żółtka 140 g cukru 70 ml wody 20 g kawy rozpuszczalnej Poncz: ½ szklanki wody sok z...

  • W ostatnim odcinku "Bake Off - Ale Ciacho!" uczestnicy mieli za zadanie przygotować tort z dodatkiem warzyw. Jak wam się podoba przepis Tomasza? Blaty: 150 g cukinii zielonej 150 g cukinii żółtej 2 jajka 125 ml oleju rzepakowego 150 g cukru 225 g mąki (typ 450) ½ łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 150 g cukru pudru 1 cytryna 50 g obranych pistacji tłuszcz do posmarowania formy Biszkopt: 2 jajka 150 g cukru białego 75 ml oleju słonecznikowego 225 g mąki (typ 450) ½ łyżeczki...

  • Małgosia zwyciężyła drugą edycję "Bake Off - Ale Ciacho". Jej imponujący wypiek zachwycił jurorów oraz naszą redakcję. Myślicie, że poradzilibyście sobie z wykonaniem tego przepisu? Biszkopty: 16 jaj 450 g maki 450 400 g cukru 110 g masła jagody liofilizowane 100 g ( dodatek do biszkoptów) Miary na poszczególne piętra trotu: Pierwszy blat -  wysoka forma16 cm mąka 76 g jajka 3 szt. cukier 70 g maslo 18 g Drugi blat - forma 22 cm mąka 143 g jajka 5 szt. cukier...

  • Ola Baran przygotowała tort na bazie brownie i dwóch biszkoptów (ciemnego oraz jasnego). Blaty ciasta przełożyła kremem z białej czekolady, z czekolady ciemniej i jeżynami oraz kremem z malin. Brownie90 g mąki 180 g cukru pudru 45 g kakaopłaska łyżeczka sody płaska łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli1 łyżeczka ekstraktu waniliowego100 ml jogurtu naturalnego 25 ml oleju rzepakowego 100 ml zimnego espresso 1 jajo Biszkopt (jasny i ciemny)6 jaj270 g cukru 100 g mąki pszennej100 g mąki...

  • W finałowym odcinku "Bake Off - Ale Ciacho!" Krzysztof Ilnicki poprosił uczestników o przygotowanie wyjątkowego tortu. poradzilibyście sobie z jego odtworzeniem? BISZKOPT ORZECHOWY 33 g mąki pszennej typ 450 58 g mielonych orzechów laskowych 100 g białka 80 g cukru pudru 80 g masła MetodaPrzesiać mąkę i wymieszać z orzechami. Ubić bezę. Upłynnić masło. Połączyć wszystkie składniki. Na blasze wyszprycować dysk o rozmiarach mniejszych niż rant tortu i o grubości wg uznania. Upiec w...

  • Ola przygotowała niezwykle smaczny i przepięknie prezentujący się w ciemności tort. Jeśli lubicie smak porzeczki i cytrusowe nuty, ten wypiek z pewnością przypadnie wam do gustu. Biszkopt cytrynowy5 dużych jaj ¾ szklanki drobnego cukru do wypieków¾ szklanki mąki tortowej¼ szklanki mąki ziemniaczanej1 cytryna (skórka) Frużelina porzeczkowa400 g czarnych porzeczek100 g cukru1 cytryna (sok)5 łyżeczek żelatyny75 ml wody Krem cytrynowy2 szklanki mleka4 jaja4 łyżki mąki pszennej5 łyżek mąki...