• Informacje na temat:

    ozór wędzony

Przepisy na temat: ozór wędzony
Artykuły na temat: ozór wędzony
  • „Suwała, Baron i inni. Przepisy i opowieści”

    Ozór wołowy z remuladą z selera, kacze serca z harissą, sałatka z ośmiornicy, solianka na kaca, plaster miodu z wędzoną śmietaną... To nic trudnego, gdy do wspólnego gotowania zapraszają Paweł Suwała - szef kuchni restauracji Butchery & Wine i Aleksander Baron - szef kuchni restauracjo-baru Solec 44. Dodatkowo swoje ulubione przepisy prezentują ich dostawcy. Szalony Rzeźnik, czyli Grzegorz...

  • Ozór wołowy z remuladą z selera, kacze serca z harissą, sałatka z ośmiornicy, solianka na kaca, plaster miodu z wędzoną śmietaną… To nic trudnego, gdy do wspólnego gotowania zapraszają Paweł Suwała – szef kuchni restauracji Butchery & Wine i Aleksander Baron – szef kuchni restauracjo-baru Solec 44. Fot. materiały prasowe/ Wydawnictwo Dwie Siostry Dodatkowo swoje ulubione przepisy prezentują ich dostawcy. Szalony Rzeźnik, czyli Grzegorz Kwapniewski, wyjaśnia, jak zrobić naprawdę dobry rosół...

  • Radość życia, czyli kuchnia karyncka

    ...(wędzona), wędzona, gotowana szynka, ozór wołowy lub wieprzowy (cienko pokrojony).   Rolada gryczana z doliny Lavanttal Jest to rolada z farszem z mąki gryczanej. Polewa się ją masłem lub...

  • Sama świadomość konieczności przejścia na dietę często wywołuje u nas nastrój przygnębienia. Nie wspominając o samym procesie odchudzania, w którym często towarzyszy nam uczucie głodu, zbytnia drażliwość oraz spadek kondycji psychicznej i fizycznej. W takich momentach aż chce się śpiewać za Marleyem "No, woman, no cry". Fot. 123RF/Picsel Dukan tworząc swoją dietę, doskonale zdawał sobie sprawę z minusów innych diet. Dlatego opracował takie wskazówki, aby osoba stosująca je, nie...

  • Licz z nami kalorie

    ...z piersi kurczaka - 93 kcal Ryby świeże i wędzone, przetwory rybne Wartości podane dla 100 g produktu Dorsz świeży - 78 kcal; dorsz wędzony - 94 kcal; makrela świeża - 181 kcal; makrela wędzona - 221

  • Do wyboru masz trzy wyjątkowe składniki - homarce, orzechy i wędzony boczek. Który z nich stanie się podstawą pysznego, włoskiego dania? Decyzja należy do ciebie! Któż inny mógłby zaserwować najsmaczniejsze dania z Półwyspu Apenińskiego, jeśli nie rodowity Włoch? Tym razem, Stefano Terrazzino oraz jego przyjaciel Marco pokażą wam jak ugotować doskonałe potrawy z wykorzystaniem pięknie wyglądającego makaronu farfalle. Wybierz swój ulubiony składnik, a Stefano i Marco pokażą ci jak wyczarować z...

  • Policz swoje kalorie

    ...- 78 kcal; dorsz wędzony - 94 kcal; makrela świeża - 181 kcal; makrela wędzona - 221 kcal; mintaj świeży - 73 kcal; karp świeży - 110 kcal; pstrąg strumieniowy świeży - 97 kcal; pstrąg tęczowy, świeży...

  • Polska jest krajem, gdzie od wielu wieków spożywa się wieprzowe przysmaki. Aromatyczna, swojska kiełbasa, dobrze przygotowana golonka bądź kotlet schabowy są bez wątpienia kulinarnym marzeniem wielu smakoszy, ale? smak to nie wszystko! Wieprzowina posiada także pewne inne cenne właściwości. Fot. 123RF/Picsel Mało kto wie, że częste spożywanie mięsa wieprzowego, może mieć bardzo pozytywny wpływ na życie seksualne człowieka. Jedzenie wieprzowiny działa niczym afrodyzjak i pobudza libido....

  • Polacy rocznie jedzą 13 kilogramów ryb, średnia europejska to 22 kilogramy, a rekordziści – Portugalczycy – zjadają aż 56 kilo ryb. Na polskich stołach królują makrele, śledzie i dorsze. A łosoś? Ryba luksusowa… Fot. 123RF/Picsel Łososia jadamy rzadziej - to dobrze czy źle? Zalety łososia to oryginalny smak, wygląd i wartości odżywcze. Łosoś jest rybą tłustą, pożywną, lekko słoną i aromatyczną. Uwagę przykuwa także oryginalny kolor mięsa. A wpływ na nasze zdrowie?   Na co wpływa łosoś? Przede...

  • Specjalnie z tej okazji ekspert kulinarny Piotr Ceranowicz przygotował przepis na błyskawiczną sałatkę, oczywiście z makaronem! Fot. 123RF/Picsel Sałatka makaronowa ze smażonym boczkiem, awokado i pomidorkami koktajlowymi Składniki: - Makaron Lubella Muszelki Morskie (1 op.)- Pomidorki koktajlowe (200g)- Miękkie awokado (1 szt.)- Boczek wędzony (8 plastrów)- Majonez (2 łyżki)- Kwaśna śmietana 18% (2 łyżki)- Sok z połowy cytryny- Sól, pieprz Sposób przygotowania:   Makaron gotujemy wg...