• Informacje na temat:

    ozdoby z precelk?w

Przepisy na temat: ozdoby z precelk?w
  • UPIEKSZA TORTY I CIASTKA

  • Ładnie prezentuje się na talerzu. Można użyć do przystrojenia wszelkich dań.

  • Witam serdecznie Propozycja na wykonanie pięknego koszyczka wielkanocnego z ciasta drożdżowego. Jest przy nim trochę zabawy ale efekt po upieczeniu rekompensuje włożony trud. Takim koszyczkiem możemy udekorować świąteczny stół podczas Wielkanocnego śniadania.

  • Tort z kremem serowo-toffim. Tort w polewie czekoladowej z rozetkami i ozdobami czekoladowymi.

  • Tort urodzinowy z biszkoptem z dwoma kremami. Tort oblany polewą czekoladową i udekorowany czekoladowymi kwiatkami.

  • Tort z biszkoptem jasnym z dwoma kremami.Tort oblany polewą z dekoracją czekoladową.Tort z podobnych moich ostatnio tortów, polubionych przez rodzinę.Tort zrobiłam na podwójne przyjęcie, moje i męża.

  • Tort z kremem jagodowym i agrestowo-kiwi. Tort z glazurą w kolorowe pasy i ozdobą czekoladową.

  • postanowiłam zrobić sałatkę z tuńczykiem i makaronem. Z dodatkiem majonezu i kukurydzy, ogórka kiszonego oraz sera żółtego . Danie jest tanie, szybkie i efektowne. Możemy ozdobić ją kilkoma listkami natki pietruszki, aby nabrała odpowiednich walorów kolorystycznych.

  • Prosta i smaczna przekąska.

  • Lubię ciasta z galaretką. Ale zwykły biszkopt to już dla mnie za mało. A to jest ciasto szybkie w przygotowaniu, a wygląda i smakuje prawie jak tort.

Artykuły na temat: ozdoby z precelk?w
  • Od ostatkowych naleśników i masek, przez wielkopostne opowieści i kwiaty, aż po jajka i kartki wielkanocne - podpowiadamy, jak pięknie przeżyć świąteczny czas! Oto wyjątkowe połączenie poradnika kulinarnego, przewodnika religijnego i zbioru ciekawostek. Książkę najlepiej czytać razem z dziećmi - poznają dzięki niej historie biblijne, nauczą się przygotowywać wielkanocny ogródek i postawią pierwsze kroki w kuchni. Szczegółowe instrukcje wzbogacono kolorowymi zdjęciami i szablonami dekoracji....

  • Rzeżuchę, zgodnie z tradycją, wysiewamy na Wielkanoc, aby udekorować nią świąteczny stół. Mało kto jednak zdaje sobie sprawę, że roślina ta ma zaskakujący wpływa na nasze zdrowie. Fot. 123RF/Picsel Ta mała roślinka w wielkanocnej tradycji symbolizuje nadzieję i odrodzenie. Istnieje kilka jej rodzajów, jednak tylko jeden jest jadalny. Jest to rzeżucha ogrodowa - o drobniutkich liściach i charakterystycznym, pikantnym smaku. Stanowi ona cenne źródło składników odżywczych. Można ją dodawać do...

  • W szóstym odcinku programu "Bake Off Ale Ciacho" Rafał zaprezentował jurorom przepis na tartę z miodem. Ciasto 195 g mąki pszennej 115 g masła 1 żółtko 2 łyżki cukru pudru 1 szczypta soli 2 łyżki mleka mąka do podsypania ciasta masło do posmarowania formy   Nadzienie miodowe 115 g stopionego masła 150 g brązowego cukru 1 łyżka skrobi ziemniaczanej ¾ szklanki miodu 3 jaja 125 ml śmietany 36% sól gruboziarnista   Czekoladowe ozdoby 300 g czekolady deserowej   Dekoracja świeże owoce...

  • W piątmym odcinku "Bake Off Junior" Julia Kucharzewska zaprezentowała przepis na jabłka pod kruszonką. 600 g mąki pszennej 75 g cukru 18 g proszku do pieczenia 6 jaj 1,5 kostki masła szczypta soli 2 łyżki śmietany 18% 2 słoiki smażonych jabłek (0,75 l) 1 cukier waniliowy 250 g cukru pudru 250 ml śmietanki 30% 3 tabliczki białej czekolady 1 tabliczka gorzkiej czekolady maliny mięta cukier puder do posypania Mąkę, cukier, proszek do pieczenia, żółtka, masło i sól zagnieść. Ciasto...

  • Jeśli organizujecie w najbliższym czasie przyjęcie dla dzieci, to koniecznie zaserwujcie im, tak przyozdobione babeczki. Składniki: 1½ szklanki mąki ½ łyżeczki sody oczyszczonej ½ łyżeczki soli 1½ łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka cynamonu1 łyżeczka kardamonu3 jajka1 szklanka cukru 3/4 szklanki oleju 2 szklanki startej marchewki1 kostka masła ½ szklanki cukru pudru1 łyżka mleka200 g czarnej masy cukrowej50 g białej masy cukrowejzielona masa plastyczna do ozdoby Sposób przygotowania:...

  • Szykujesz wykwintne przyjęcie? Nie masz pomysłu na dekoracje potraw, drinków, stołu? Książka Łukasza Szewczyka i Piotra Wasika 'Sekrety dekoracji' poprowadzi Cię krok po kroku przez nie tak trudną, jak mogłoby się wydawać naukę dekoracji. Carving to tajlandzka sztuka rzeźbienia w owocach i warzywach, która staje się coraz bardziej popularna. Carvingiem może zająć się każdy, wystarczy trochę cierpliwości, szczypta optymizmu i dobry przewodnik... Książka 'Sekrety dekoracji z warzyw i owoców'...

  • Świąteczny wypiek Małgosi, który podpił serca jurorów w siódmym odcinku "Bake Off - Ale Ciacho!". Składniki:Ciasto: 175 g mąki pszennej 25 g cukru pudru 100 g masła, schłodzonego pół łyżki kwaśnej śmietany 18% 1 żółtko szczypta soli pistacje niesolone, nieprażone Konfitura: maliny 300 g jeżyny 300 g pektyna 8g szklanka cukru woda różana 50 ml limonka ganasche z białej czekolady: śmietanka 200 ml czekolada biała 400 g Do ozdoby: pistacje zielone, niesolone owoce liofilizowane ( maliny i...

  • Zbliża się sezon na dynię. Zupy, dania główne, desery – z dyni stworzymy niemal cały zestaw obiadowy. Sprawdź dlaczego warto jeść dynię i jakie przepisy warto wypróbować w najbliższym czasie. Fot. 123RF/Picsel Dynia to wdzięczne warzywo, które może być składnikiem niezliczonej ilości dań, począwszy od zup, poprzez makarony, placki, sosy, a na deserach skończywszy. Dynia pochodzi z Ameryki Południowej, do Europy trafiła za sprawą Krzysztofa Kolumba. Obecnie najczęściej kojarzona jest z zabawą...

  • W szóstym odcinku programu "Bake Off Ale Ciacho" Marcin zaprezentował jurorom przepis na miodownik. Biszkopt 100-150 g obranych orzechów włoskich 4 jajka (rozmiar L) 154 g cukru 7/10 łyżeczki proszku do pieczenia 1½ łyżki oleju 1½ łyżki kakao 4 czubate łyżki mąki   Poncz 100 ml płynnego miodu gryczanego 70 ml wody   Krem z mascarpone, miodem, wanilią i pyłkiem pszczelim 600 ml mocno schłodzonej śmietany 36% 500 g serka mascarpone 6 łyżek płynnego miodu gryczanego ziarenka z dwóch...

  • W ósmym odcinku "Bake Off Junior" Ania zaprezentowała przepis na miętowy tort bezowy z malinami, udekorowany jadalnymi kwiatami. Beza10 białekszczypta soli 500 g cukru pudru miałkiego2 łyżeczki octu spirytusowego 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej10 listków świeżej mięty Krem400 ml śmietanki kremówki 30% Sos pistacjowy75 g białej czekolady150 g niesolonych, obranych pistacji200 ml śmietanki kremówki 30% Temperowana czekolada500 g białej czekolady Dekoracja250 g świeżych malin250 g świeżych...