• Informacje na temat:

    ozdoby z poru

Przepisy na temat: ozdoby z poru
  • Sposób na wielkanocną babę

    ...1 jajko szczypta soli 1 szklanka mleka pół szklanki cukru 125 g masła 100 g płatków migdałów np. Bakalland + do ozdoby Kajmak tradycyjny np. Bakalland do ozdoby...

  • UPIEKSZA TORTY I CIASTKA

  • Jesienne dary natury, o których nie miałeś pojęcia

    Jesień to pora roku, która nie ma w zwyczaju nas rozpieszczać. Niskie temperatury, wiatr i deszcz, brak słońca oraz ciągle nawracające przeziębienie. To skojarzenia, które najczęściej przychodzą nam na myśl kiedy zbliża się okres listopadowo - grudniowy. Jednak pomimo złej pogody, krótszego dnia i spadku nastroju, wciąż nazywamy ją „piękną, złotą jesienią”. Dlaczego? Bowiem jak żaden inny, właśnie ten sezon corocznie dostarcza nam prawdziwą witaminową bombę!

  • Ładnie prezentuje się na talerzu. Można użyć do przystrojenia wszelkich dań.

  • Pięć światowych trendów w cukiernictwie. Czy wkrótce pojawią się w Polsce?

    ...skierować do pracowni cukierniczej, gdyż wtedy mają pewność, że takie ozdoby zostaną wykonane z masy cukrowej i kremu. Dzięki temu taki tort będzie nie tylko oryginalnie wyglądał, ale i dobrze smakował...

  • Witam serdecznie Propozycja na wykonanie pięknego koszyczka wielkanocnego z ciasta drożdżowego. Jest przy nim trochę zabawy ale efekt po upieczeniu rekompensuje włożony trud. Takim koszyczkiem możemy udekorować świąteczny stół podczas Wielkanocnego śniadania.

  • Tajemnicza moc porcelany

    ...na powierzchni herby, oznaczenia rodowe, monogramy. Z porcelany i fajansu wyrabiano nie tylko naczynia, ale także figurki i ozdoby stołu. Produkcja masowa Do pierwszej połowy XIX w. w wyniku...

  • Tort z kremem serowo-toffim. Tort w polewie czekoladowej z rozetkami i ozdobami czekoladowymi.

  • Dynia nie tylko do garnka

    Indiańskie plemiona uznawały ją za afrodyzjak. Dzisiaj zalety dyni odkrywane są na nowo.

  • Tort urodzinowy z biszkoptem z dwoma kremami. Tort oblany polewą czekoladową i udekorowany czekoladowymi kwiatkami.

Artykuły na temat: ozdoby z poru
  • Przytulna sypialnia jesienną porą

    Jak urządzić urokliwą i funkcjonalną sypialnię, dzięki której nie dopadną nas jesienne smutki?

  • Od ostatkowych naleśników i masek, przez wielkopostne opowieści i kwiaty, aż po jajka i kartki wielkanocne - podpowiadamy, jak pięknie przeżyć świąteczny czas! Oto wyjątkowe połączenie poradnika kulinarnego, przewodnika religijnego i zbioru ciekawostek. Książkę najlepiej czytać razem z dziećmi - poznają dzięki niej historie biblijne, nauczą się przygotowywać wielkanocny ogródek i postawią pierwsze kroki w kuchni. Szczegółowe instrukcje wzbogacono kolorowymi zdjęciami i szablonami dekoracji....

  • Idealna pora na ślub? Podpowiadamy, kiedy warto zorganizować wesele

    .... Na popularności zyskują również wesela organizowane w okresie karnawału. Często wybieranym motywem przewodnim takiego przyjęcia jest styl glamour. Wszechobecny błysk, mieniące się ozdoby, cyrkonie...

  • Rzeżuchę, zgodnie z tradycją, wysiewamy na Wielkanoc, aby udekorować nią świąteczny stół. Mało kto jednak zdaje sobie sprawę, że roślina ta ma zaskakujący wpływa na nasze zdrowie. Fot. 123RF/Picsel Ta mała roślinka w wielkanocnej tradycji symbolizuje nadzieję i odrodzenie. Istnieje kilka jej rodzajów, jednak tylko jeden jest jadalny. Jest to rzeżucha ogrodowa - o drobniutkich liściach i charakterystycznym, pikantnym smaku. Stanowi ona cenne źródło składników odżywczych. Można ją dodawać do...

  • Zamiast welonu - ozdoby do włosów

    ...dowolność.  Do wyboru, do koloru Chociaż welon nadal cieszy się dość dużą popularnością, coraz częściej zastępowany jest przez różnego rodzaju ozdoby, do tej pory nie kojarzone z panną młodą lub(...) zdecydować się na kilka opcji i w trakcie przyjęcia weselnego dostosowywać ozdoby do poszczególnych faz uroczystości. Jeśli chcemy na ślubie wystąpić w tradycyjnym welonie, a potem zamienić go na coś...

  • Por w polskiej kuchni wykorzystywany jest niemal wyłącznie jako składnik włoszczyzny. Na stoły raczej nie trafia, a kojarzy się z rozgotowanymi w zupie zielono-białym pędami. Por ma jednak znacznie więcej zastosowań i ze względu na jego smak oraz wartości odżywcze warto go docenić. Fot. 123RF/Picsel Por to warzywo czosnkowate i jak wszystkie z tej rodziny - m.in. czosnek i cebula - jest bardzo zdrowy. Jest on bogatym źródłem istotnej dla odporność witaminy C. Por zawiera także wzmacniającą...

  • Pora na dobranoc

    Chyba niezbyt często zdarza się, że skromne marzenia kolekcjonera stają się tak szybko faktem. A tak właśnie było z kolekcją Muzeum Dobranocek.

  • „Trzy pory dnia. Kulinarne fascynacje Krzysztofa Tyszkiewicza” to zbiór sentymentalnych opowieści i rozmów Beaty i Krzysztofa Tyszkiewiczów, których tematem przewodnim są ich ulubione potrawy i smaki. Książka ukaże się 6 listopada nakładem Wydawnictwa G+J Książki.   Książka Krzysztofa Tyszkiewicza nosi tytuł „Trzy pory dnia", ponieważ jedzenie to czynność, którą ludzie wykonują co najmniej trzy razy dziennie przez całe życie. Autor przedstawia swoje ulubione dania, a z każdym z nich łączy...

  • Pora na płaszcz

    W tym sezonie najmodniejsze będą płaszcze luźne lub... dopasowane.

  • 11 listopada to nie tylko Narodowe Święto Niepodległości. W Wielkopolsce w tym samym dniu obchodzi się także Świętego Marcina. Tradycyjnie piecze się tam pyszne rogale z ciasta półfrancuskiego, nadziewane białym (!) makiem. Są prawdziwą bombą kaloryczną, ale ten dzień nie może się bez nich obejść! 11 listopada to Dzień Świętego Marcina / fot. p.Wiśniewska Jak wygląda Dzień Świętego Marcina w Poznaniu? Ten dzień wygląda podobnie jak Tłusty Czwartek. W gazetach pojawiają się rankingi...