• Informacje na temat:

    ozdoby na talerzu do pierogów

Przepisy na temat: ozdoby na talerzu do pierogów
  • UPIEKSZA TORTY I CIASTKA

  • Świetny i bardzo prosty deser na lato, na dziecięce imprezy ale nie tylko. Lekki jak chmurka, bajkowo kolorowy i przede wszystkim smaczny. Podawany w towarzystwie świeżych malin i borówek Pycha!

  • twarogowa pasta do chleba w nowym wydaniu

  • Ja podaje z frytkami :)

  • nie drogie a bardzo syte danie w sam raz dla głodomorów ;D nierozłączne z pikantnym czerwonym barszczem. kompromis miedzy krokietem i pierogami ruskimi z tych pierwszych bierzemy chrupiący naleśnik z drugich pikantne serowe nadzienie...równowaga zachowana ;) można wykorzystać nadwyżkę ziemniaków lub naleśników z poprzedniego dnia z obiadu...

  • Ile razy zdarzyło Wam się kupić za dużo?Ugotować za dużo?. I nie mowa tu o imprezach rodzinnych czy świętach, piszę tu raczej na pozór błahych rzeczach np. o obiadkach niedzielnych.Nie dawno tak właśnie i mi się przydarzyło....Proponuję to danie tylko dlatego,ponieważ smakowało naprawdę moim dwóm Córkom co mnie miło zaskoczyło.

  • Domowy fast food do zrobienia w maksymalnie 30 minut, wliczając w to czas nagrzania piekarnika i pieczenia się frytek:). Podany przepis to dwie ogromne porcje lub 3 mniejsze.

  • Ładnie prezentuje się na talerzu. Można użyć do przystrojenia wszelkich dań.

  • Powiew dalekiego wschodu nad Wisłą! Orientalne, inspirujące, przepyszne. Polecam każdemu, kto lubi od czasu do czasu zasmakować w oryginalnej kuchni orientalnej.

  • Dzisiaj propozycja mięsna, a dokładniej mięsno-warzywna. W roli głównej kurczaczek, cebulki, pomidory i papryki. Moje sprawdzone połączenie. Doskonale nada się jako farsz do pierogów czy naleśników.

Artykuły na temat: ozdoby na talerzu do pierogów
  • Bosacka: Pierogi od św. Jacka

    Nie ma wigilii u Bosackich bez pierogów z kapustą i grzybami. Lepię je dzień wcześniej z dziećmi. Najbardziej cierpliwa jest 12-letnia Zosia. 14-letnia Marysia woli piec ciasta. Trzyletni Franek(...). Nowoczesne przepisy kuchni polskiej", zaliczyłam pierogi do przekąsek gorących. Chociaż tradycyjnie w polskich barach i restauracjach podawane są jako danie główne. Ulepienie dobrej jakości pierogów to...

  • Mrożenie pierogów, sprawa niby banalna a wątek ten na forum smakera wywołał lawinę dyskusji, stając się przez kilka miesięcy najpopularniejszym i ciągle dyskutowanym. No bo jak mrozić by były smaczne, nie sklejały się czy nie daj Boże pękały podczas gotowania? Okazuję się, że to nic prostego! Fot. 123RF/Picsel Pierogi są potrawą, która kojarzy mi się z dzieciństwem. Moja mama przygotowywała je z różnego rodzaju farszem. W zależności od pory roku i tego co miała w danym momencie pod ręką. W...

  • Katarzyna Bosacka: Pierogi od św. Jacka

    Nie ma wigilii u Bosackich bez pierogów z kapustą i grzybami. Lepię je dzień wcześniej z dziećmi. Najbardziej cierpliwa jest 12-letnia Zosia. 14-letnia Marysia woli piec ciasta. Trzyletni Franek(...) kuchni polskiej", zaliczyłam pierogi do przekąsek gorących. Chociaż tradycyjnie w polskich barach i restauracjach podawane są jako danie główne. Ulepienie dobrej jakości pierogów to jednak koronkowa...

  • Co możemy przygotować, gdy zamarzy nam się, by na naszym talerzu znalazło się coś idealnego do schrupania? Pascal Brodnicki, ambasador Ramy Smaż jak szef kuchni, ma na to swój sprawdzony sposób, a także sprawdzone przepisy - na chrupiące kotleciki z kurczaka, rybne nuggetsy i warzywne placuszki. Chrupiące potrawy nadają się na dania obiadowe, ale także jako pomysł na karnawałową imprezę. Tradycyjna panierka na kotlety jest zrobiona z mąki, jajka i bułki tartej. Żeby tym razem nie było nudno,...

  • Ciąża i Święta - jak to pogodzić?

    ...z chęcią wysłuchają opowieści i bajek związanych z historią świąt Bożego Narodzenia. Naucz je także jak przygotować najprostsze ozdoby na choinkę - doskonała zabawa gwarantowana! Ciesz się Świąteczną(...) składnik wigilijnych potraw, są ciężkostrawne - zwłaszcza jedzone w tak dużej ilości. Dlatego zamiast talerza grzybowej, dużej porcji krokietów i dokładki pierogów, postaw lepiej na barszcz czerwony...

  • Pierogi zna każdy Polak i niemal każdy turysta odwiedzający nasz kraj. Skąd się wzięły? Fot. 123RF/Picsel W Polsce pojawiły się około XIII wieku, przywędrowały ponoć z Dalekiego Wschodu, a sprowadzono je przez Ruś Kijowską.   Najstarszy zapis przyrządzania pierogów znalazł się na kartach pierwszej polskiej książki kucharskiej, czyli Compendium ferculorum z 1682. Znalazł się tam przepis na pierogi z mięsem, a konkretnie z farszem z nerek, łoju oraz „zieloności". Kolejne przepisy to już pierogi...

  • 21 sposobów na poprawę odporności

    ...wartościowe ugotowane, inne surowe. POMIDORY - KONIECZNIE GOTOWANE: Świeże wykorzystuj tylko dla ozdoby, np. na kanapki. Wartość odżywczą zyskują podczas gotowania. W tej postaci zawierają likopen(...) pierogów lub faszerowanej papryki. MODNA JAGLANA: Oczyszcza organizm. Poprawisz dzięki niej kondycję włosów, skóry i paznokci, osłabionych o tej porze roku. To zasługa zawartej w niej krzemionki...

  • Walentynkowa kolacja może stanowić prawdziwe wyzwanie, zwłaszcza gdy decydujemy się przygotować ją samodzielnie. Musi być smacznie, efektownie i skutecznie. O skuteczność dań i miłosnych napojów ludzkość martwiła się od wieków. Fot. 123RF/Picsel Wśród legendarnych afrodyzjaków znajdziemy tak wyszukane środki, jak sproszkowane rogi nosorożca, poroża jelenia, jądra byków, czy kogucie grzebienie. Dziś takie dodatki do dań skuteczne byłyby jedynie w odstraszaniu potencjalnej miłości życia. Czym...

  • Makaron makaronowi nierówny

    ...prezentuje się na talerzu i jest uwielbiana przez maluchy, bo makaronowe sprężynki przekonują do siebie nawet niejadków. Ponadto jest idealna dla miłośników dużej ilości sosu - w "gwincie" śrubki łatwiej(...)" albo wręcz "torciki'. Kształtem i zawartością przypominają ravioli, ale są dużo mniejsze. Jeśli więc te pierwsze porównaliśmy do polskich pierogów, tortellini nie sposób nie porównać do... uszek...

  • Od ostatkowych naleśników i masek, przez wielkopostne opowieści i kwiaty, aż po jajka i kartki wielkanocne - podpowiadamy, jak pięknie przeżyć świąteczny czas! Oto wyjątkowe połączenie poradnika kulinarnego, przewodnika religijnego i zbioru ciekawostek. Książkę najlepiej czytać razem z dziećmi - poznają dzięki niej historie biblijne, nauczą się przygotowywać wielkanocny ogródek i postawią pierwsze kroki w kuchni. Szczegółowe instrukcje wzbogacono kolorowymi zdjęciami i szablonami dekoracji....