• Informacje na temat:

    ozdoby na sałatki owocowe

Przepisy na temat: ozdoby na sałatki owocowe
  • UPIEKSZA TORTY I CIASTKA

  • Ładnie prezentuje się na talerzu. Można użyć do przystrojenia wszelkich dań.

  • To szybkie i proste ciasto na niedzielne popołudnie

  • Pięknie się prezentujący, a przede wszystkim przepysznie smakujący podrasowany w mojej wersji Tort Rafaello :) http://vanillateaspoon.blox.pl/html

  • Owocowe skórki, czyli wegańskie żelki są bogate w mikroelementy i tak intensywne w smaku, że nie potrzebują sztucznych barwników, aromatów,

  • owocowa przekąska np. do grilla

  • Idealny na upalne dni. Pomysł zaczerpnięty z Moje Gotowanie.

  • Owocowy raj dla dzieci, zapewniam, że każdemu dziecku posmakuje.

  • Smaczny deser owocowy, który możemy przygotować z świeżych owoców, mrożonych lub z kompotu.

  • Pyszny i łatwy deser do przygotowania z mrożonych owoców

Artykuły na temat: ozdoby na sałatki owocowe
  • Kwiaty: Więcej niż ozdoba talerza

    Kwiaty jadalne nie wyróżniają się co prawda wysoką zawartością białka, tłuszczu i węglowodanów, ale mogą wzbogacać codziennie menu w składniki mineralne, a także cenne przeciwutleniacze. Poza tym zmniejszają objawy alergii i grzybicy. Chronią nerki, serce, naczynia krwionośne. I leczą skołatane nerwy.

  • Słodkie przetwory przyrządzamy wówczas, kiedy w sklepach półki pełne są świeżych i pachnących owoców. Chcąc utrwalić smak lata, decydujemy się zamknąć go w słoiku razem ze słodyczą owocu. Fot. 123RF/Picsel Najbardziej popularny jest dżem, który przyrządza się z owoców, gotowanych z dużą ilością cukru, aż do uzyskania pożądanej gęstości. Niekiedy, aby osiągnąć lepszy efekt, używa się do tego procesu specjalnego cukru żelującego lub dodaje substancji żelującej. Najczęściej jest to pektyna...

  • Bukiety na talerzu. Jak jeść kwiaty?

    Czy można jeść kwiaty? Tak, można i to bardzo wiele różnych gatunków.

  • Mówi się, że w ich przygotowanie trzeba włożyć serce - być może dlatego niegdyś nazywane były kordiałami. Ich walory smakowe i zdrowotne odkryto już w starożytności, a przez długie lata sposób ich przyrządzania owiany był tajemnicą. Na szczęście nasi użytkownicy znają sekret doskonałych, domowych nalewek. Fot. 123RF/Picsel Tajniki wyrobu nalewek znano już w czasach starożytności. Prekursorem w tej dziedzinie sztuki kulinarnej był ponoć sam Hipokrates, którego nalewkę na bazie wina i miodu...

  • Maroko południowe: Co zrobić i co zobaczyć

    ...i wyplata się dywany - żeby poznać znaczenie ich wzorów warto też zwiedzić Muzeum Dywanów w Marrakeszu. W warsztatach, w których powstają srebrne ozdoby, sprzedawcy z chęcią opowiedzą o ich symbolice...

  • Rzeżuchę, zgodnie z tradycją, wysiewamy na Wielkanoc, aby udekorować nią świąteczny stół. Mało kto jednak zdaje sobie sprawę, że roślina ta ma zaskakujący wpływa na nasze zdrowie. Fot. 123RF/Picsel Ta mała roślinka w wielkanocnej tradycji symbolizuje nadzieję i odrodzenie. Istnieje kilka jej rodzajów, jednak tylko jeden jest jadalny. Jest to rzeżucha ogrodowa - o drobniutkich liściach i charakterystycznym, pikantnym smaku. Stanowi ona cenne źródło składników odżywczych. Można ją dodawać do...

  • Ślub latem

    ..., owocowe torty, desery z musem truskawkowym, lody, które o żadnej innej porze nie smakują tak dobrze. W okresie letnim większym zainteresowaniem cieszą się orzeźwiające sałatki, chłodniki i owocowe...

  • Sałatki jajeczne doskonale nadają się jako dodatek do obiadu lub drugie śniadanie, które zabierzemy ze sobą do pracy. Będą również smakowitą propozycją na wielkanocny stół. Fot. 123RF/Picsel Czym byłyby święta wielkanocne bez jajek? W tym czasie to właśnie one, obok chrzanu i tradycyjnej wędzonki, niepodzielnie królują na naszych stołach. W jaki sposób je przygotować, aby było smacznie i wyjątkowo? Możliwości są niemal nieograniczone: doskonale smakują faszerowane lub w towarzystwie różnego...

  • ...serwujacy rozne kolory i ozdoby dla wyszukanych pucharow. Dosc pozno zarejestrowalam tzw. wiejski stol, smalec, beczka ogorkow malosolnych i wiszace wedliny to standard ale jak zobaczylam upieczony schab...

  • Polacy bardzo chętnie jedzą śledzie, jednak dosyć często traktujemy jest po macoszemu i podajemy jedynie w nudnych i przewidywalnych kombinacjach. Czas to zmienić, zwłaszcza że jest to bardzo wdzięczny temat do kulinarnych eksperymentów. Fot. 123RF/Picsel Śledzie w najróżniejszych odsłonach możecie podawać nie tylko w czasie świąt. Doskonale sprawdzają się jako przekąski na różnego rodzaju przyjęciach i imprezach. Wszyscy lubimy ich smak, ale zbyt rzadko pozwalamy sobie na eksperymenty z...