• Informacje na temat:

    owocowe szaszlyki z polewa

Przepisy na temat: owocowe szaszlyki z polewa
  • Majówkowe grillowanie – zaskocz swoich gości

    ...owocami. Drugi sposób podania jest znacznie prostszy i nowocześniejszy: pozostawiamy śmietankę w naczyniu do przestudzenia i polewamy słodkim sosem. W naszej wersji wykorzystamy soczystą żurawinę od Bakalland do uzyskania owocowej polewy. Składniki: 3 łyżeczki żelatyny w proszku 250 ml śmietanki kremówki 30% 250 ml mleka 200 g żurawiny z sokiem z granatu np...

  • owocowa przekąska np. do grilla

  • Słodkie grillowanie

    Kebaby owocowe z imbirem Skład na 4 porcje: 1 ananas, 1 melon, 4 śliwki renklody (albo nektarynki), 8 łodyg trawy cytrynowej, 80 g świeżego imbiru, 1 mała papryczka chili, 60 g masła, sok(...) i razem z mandarynkami rozkładamy na talerzykach. Polewamy wypieczonym sokiem, ajerkoniakiem i polewą czekoladową. Porcje dekorujemy kokosem, kopczykiem bitej śmietany i listkami melisy. Czas przygotowania...

  • Proste, a nawet troszkę banalne, ale przede wszystkim smaczne i zdrowe, a to jest przecież najważniejsze :)

  • Przepis wart wypróbowania: "Szaszłyki owocowe"

  • smaczne,proste

  • Szybki przepis na polewę

  • Takie szaszłyki na pewno zasmakują osobą, które, lubią tradycyjne śliwki w boczku.

  • Sprawdzony przepis na "Roladki owocowe"

  • Następne bułeczki śniadaniowe. Ciasto drożdżowe jest tak wdzięcznym ciastem, że można co troszkę wymyślać nowe bułeczki, i na pewno się nie znudzą.

Artykuły na temat: owocowe szaszlyki z polewa
  • Letnie pułapki odchudzania

    ...połowę sosu. Do zaspokojenia pragnienia niech posłuży ci woda mineralna z plasterkiem cytryny czy listkami świeżej mięty. Soki owocowe ze względu na dość dużą zawartość węglowodanów prostych są bardziej kaloryczne. Nie musisz wcale rezygnować z lodów, wybieraj je jednak mądrze. Najmniej kaloryczne są owocowe sorbety, ale też ze spokojem możesz lizać lody mleczne. Uważaj jednak na dodatki, bo np...

  • Słodkie przetwory przyrządzamy wówczas, kiedy w sklepach półki pełne są świeżych i pachnących owoców. Chcąc utrwalić smak lata, decydujemy się zamknąć go w słoiku razem ze słodyczą owocu. Fot. 123RF/Picsel Najbardziej popularny jest dżem, który przyrządza się z owoców, gotowanych z dużą ilością cukru, aż do uzyskania pożądanej gęstości. Niekiedy, aby osiągnąć lepszy efekt, używa się do tego procesu specjalnego cukru żelującego lub dodaje substancji żelującej. Najczęściej jest to pektyna...

  • Mówi się, że w ich przygotowanie trzeba włożyć serce - być może dlatego niegdyś nazywane były kordiałami. Ich walory smakowe i zdrowotne odkryto już w starożytności, a przez długie lata sposób ich przyrządzania owiany był tajemnicą. Na szczęście nasi użytkownicy znają sekret doskonałych, domowych nalewek. Fot. 123RF/Picsel Tajniki wyrobu nalewek znano już w czasach starożytności. Prekursorem w tej dziedzinie sztuki kulinarnej był ponoć sam Hipokrates, którego nalewkę na bazie wina i miodu...

  • Wypróbuj przepis, z którym w trzecim odcinku musieli zmierzyć się uczestnicy programu "Bake Off - Ale Ciacho!". HERBATNIK - spód 40g masła 35g cukru 60g mąki 450 15g mąki migdałowej 65g płatków owsianych 50g masła   Połączyć 5 pierwszych składników. Upiec w formie kruszonki do złotego koloru. Zagotować masło dodać do odpieczonej kruszonki i wymieszać. Wycisnąć 6 spodów grubości 3-4mm wewnątrz wycinaka. Schłodzić. ŻELKA PEKTYNOWA   100g puree malinowego 35g puree z czarnej porzeczki 5g...

  • Koktajle śniadaniowe z dodatkiem musli albo otrębów są szczególnie sycące i mogą zastąpić cały posiłek. Orzeźwiające frappé owocowe zrobione z mrożonych owoców są doskonałe na upalne letnie popołudnia. Niezwykle cenne dla naszego zdrowia są soki warzywne - zawarte w nich witaminy i minerały wzmacniają odporność, pomagają złagodzić objawy przeziębienia i spowalniają efekty starzenia. Rozdział poświęcony koktajlom mlecznym zawiera przepisy na smoothies urzekające wyrafinowanymi smakami....

  • Maja Sobczak z Qmamkasze.pl pokaże ci jak łatwo przygotować szaszłyki, tym samym udowodni, że danie to nie jest zarezerwowane tylko na ciepłe, letnie wieczory. Składniki:- 7 limonek- pęczek grubego szczypioru- 2 poszatkowane papryczki chilli- 3 łyżki jasnego oleju sezamowego- 2 łyżki syropu klonowego (opcjonalnie)- 2 czubate łyżki masła orzechowego- 2 łyżki sosu sojowego tamari- 2 ząbki czosnku- duża garść poszatkowanej zielonej kolendry- 2 pokrojone na krążki kolby kukurydzy- kostka...

  • Sezon na grillowanie trwa w najlepsze! Chociaż lato oficjalnie jeszcze się nie rozpoczęło piękna pogoda na zewnątrz skłania wszystkich do wychodzenia z domu i korzystania z jej uroków. Fot. materiały prasoweGrillowanie na świeżym powietrzu to z pewnością jedna z ulubionych atrakcji większości Polaków. Czego nie może zabraknąć na ruszcie? Oczywiście kultowej kiełbasy, kaszanki oraz szaszłyków i to w różnych odsłonach.Polacy kochają mięsne potrawy, a większość z nich nie wyobraża sobie bez nich...

  • Z kultową dietą warzywno-owocową dr Ewy Dąbrowskiej odbudujesz dobrą kondycję Twojego organizmu, poprawisz wygląd swojej skóry, zwalczysz uczucie zmęczenia, ograniczysz infekcje i zwiększysz odporność. Jedzenie, które spożywasz na co dzień, może być najlepszym i jedynym lekarstwem, jakiego potrzebujesz. W tej książce znajdziesz smaczne przepisy diety warzywno-owocowej. Pokochaj warzywa, zioła, przyprawy, kiszonki. Przejmij kontrolę nad swoim zdrowiem. Naucz się dbać o jakość, a nie ilość...

  • Po zmaganiach z kruchym ciastem, Justyna Pszczółka zaprezentowała bardzo apetyczny wypiek, który z pewnością zasmakuje wszystkim miłośnikom słodkości. Ciasto kruche: 400g mąki pszennej 260g miękkiego masła 110g cukru pudru 1 żółtko 1 łyżeczka cynamonu ¾ łyżeczki gałki muszkatołowej ½ łyżeczki kardamonu Nadzienie: 800g wypestkowanych brzoskwiń 3 łyżki likieru amaretto 50g całych migdałów 700g mango 3 łyżki cukru 1 laska wanilii 1,5 łyżki mąki ziemniaczanej 200g świeżych malin...

  • Amerykańskie barbecue niewiele ma wspólnego z polskim grillowaniem, bowiem w procesie pieczenia mięsa liczy się tu nie tylko jego jakość, ale też sposób opiekania i rodzaj używanego do tego drewna. Fot. 123RF/Picsel W Stanach Zjednoczonych, Kanadzie, Australii i Nowej Zelandii grillowanie nosi nazwę barbecue - słowo to odnosi się nie tylko do sprzętu używanego do przyrządzania mięsa, ale oznacza też przyjęcie, podczas którego piecze się i podaje grillowane potrawy. Drewno decyduje o smaku!...