-
Informacje na temat:
owocowa tapioka
-
-
Deser jest wyjątkowy lekki i delikatny, jednak jak dla mnie idealnie pyszny! :)
-
...kokosowych (132 kcal) i otrąb (72 kcal). Dołóż 1 łyżkę mąki ryżowej (35 kcal), 1/2 łyżeczki sody i 1 łyżkę oleju (90 kcal). Wymieszaj. Uformuj 8 ciastek, piecz 25 min w 180 stopniach C. Tapioka To skrobia z korzenia manioku. Sprzedawana jest w formie białych perełek lub płatków. Zalecana dla bezglutenowców oraz w alergiach pokarmowych. Tapioka dostarcza tak zwaną skrobię oporną (niestrawialną), więc...
-
Szybki deser tapioka z dodatkiem winogron, smacznie i zdrowo.
-
Kuleczki tapioki robię codziennie z różnymi dodatkami co wyobraźnia dyktuje.
-
Tapioka to produkt skrobiowy otrzymywany z manioku (roslina uprawna pochodzaca z Brazylii). Jest lekkostrawna, hipoalergiczna i pozbawiona smaku. Dodatkowo nie zawiera cholesterolu i glutenu. Poniewaz po raz pierwszy przygotowywalam i jadlam tapioke, postawilam na sprawdzona kombinacje kokosa i czekolady :) Przepis (z moimi niewielkimi zmianami) pochodzi ze strony coolinarika.com
-
O :) Dietetyczny deser ,który posmakuje wszystkim.
-
Idwalna do kawy z przyjaciolkami,ktore sa wlasnie na diecie
-
Orzeźwiająca, lekka, zdorwa i pełna witamin sałatka
-
szybka, smaczna i na każdą okazję :)
-
-
Z kultową dietą warzywno-owocową dr Ewy Dąbrowskiej odbudujesz dobrą kondycję Twojego organizmu, poprawisz wygląd swojej skóry, zwalczysz uczucie zmęczenia, ograniczysz infekcje i zwiększysz odporność. Jedzenie, które spożywasz na co dzień, może być najlepszym i jedynym lekarstwem, jakiego potrzebujesz. W tej książce znajdziesz smaczne przepisy diety warzywno-owocowej. Pokochaj warzywa, zioła, przyprawy, kiszonki. Przejmij kontrolę nad swoim zdrowiem. Naucz się dbać o jakość, a nie ilość...
-
-
Tym razem Beata Dąbrowska oraz dr Ewa Dąbrowska zaprosiły do współpracy trzy przedstawicielki odmiennych profesji: dietetyka, trenera sportowego oraz coacha, pokazując tym samym, że wprowadzenie na stałe zmian w naszym życiu wymaga zróżnicowanego podejścia do problemu. Czytając tę książkę, czytelnik pozna: 5 filarów zdrowego odżywiania - podstawę skutecznej diety, powody, dla których nie może schudnąć i pozbyć się problemów ze zdrowiem, tajemne" metody dietetyków przedstawione w czytelny...
-
-
Słodkie przetwory przyrządzamy wówczas, kiedy w sklepach półki pełne są świeżych i pachnących owoców. Chcąc utrwalić smak lata, decydujemy się zamknąć go w słoiku razem ze słodyczą owocu. Fot. 123RF/Picsel Najbardziej popularny jest dżem, który przyrządza się z owoców, gotowanych z dużą ilością cukru, aż do uzyskania pożądanej gęstości. Niekiedy, aby osiągnąć lepszy efekt, używa się do tego procesu specjalnego cukru żelującego lub dodaje substancji żelującej. Najczęściej jest to pektyna...
-
-
Mówi się, że w ich przygotowanie trzeba włożyć serce - być może dlatego niegdyś nazywane były kordiałami. Ich walory smakowe i zdrowotne odkryto już w starożytności, a przez długie lata sposób ich przyrządzania owiany był tajemnicą. Na szczęście nasi użytkownicy znają sekret doskonałych, domowych nalewek. Fot. 123RF/Picsel Tajniki wyrobu nalewek znano już w czasach starożytności. Prekursorem w tej dziedzinie sztuki kulinarnej był ponoć sam Hipokrates, którego nalewkę na bazie wina i miodu...
-
-
Koktajle śniadaniowe z dodatkiem musli albo otrębów są szczególnie sycące i mogą zastąpić cały posiłek. Orzeźwiające frappé owocowe zrobione z mrożonych owoców są doskonałe na upalne letnie popołudnia. Niezwykle cenne dla naszego zdrowia są soki warzywne - zawarte w nich witaminy i minerały wzmacniają odporność, pomagają złagodzić objawy przeziębienia i spowalniają efekty starzenia. Rozdział poświęcony koktajlom mlecznym zawiera przepisy na smoothies urzekające wyrafinowanymi smakami....