• Informacje na temat:

    ossobuco

Przepisy na temat: ossobuco
  • Pomidory w roli głównej

    ...natki oraz mięty. Wszystko starannie wymieszaj razem z przygotowanym w słoiczku sosem. Przed podaniem posyp uprażonym słonecznikiem. Ossobuco z warzywami Sposób przygotowania Podzieloną(...). Na wierzchu rozłóż pokrojone marchewki oraz szalotki. Ossobuco piecz w temp. 180°C przez godzinę. Zmniejsz temperaturę do 160°C i piecz 3 godziny. Danie podaj ze świeżym rozmarynem oraz posiekaną natką...

  • Sprawdzony przepis na "Włoskie ossobuco"

  • Wypróbowany przepis na "Gicz cielęca (ossobuco)"

  • Smaczny pomysł na "Ossobuco, czyli włoski gulasz"

  • Ossobuco alla Milanese to tradycyjna wloska potrawa z pokrojonej na plastry giczy cielęcej duszonej w warzywach (glównie pomidorach) i w bialym winie. W Mediolanie dodaje sie do niej specjalny sos gremolata z natki pietruszki, czosnku i skórki cytrynowej oraz szafranowe risotto. Jedno z najsmaczniejszych wloskich dan.

Artykuły na temat: ossobuco
  • Paweł Łukasik, Grzegorz Targosz "Retrowarzywa"

    ...makaronem ryżowym z jajkiem i pastą tamaryndową - Pierogi z jarmużem, białym serem i smażoną cebulką - Ossobuco pomidorowe ze skorzonerą i suszonymi na słońcu figami - Krem ze skorzonery i jabłek...

  • Mięso na winie

    Włoskie ossobuco Składniki na 4 porcje: 1 pęczek włoszczyzny, 2 średnie cebule, 2 pomidory, 1 pęczek szałwii, 3 gałązki rozmarynu, 4 plastry mięsa z giczy cielęcej(po ok. 30 dag każdy), 2 łyżki(...). Ossobuco (wł. dosł. kość z dziurą) - to nazwa słynnej włoskiej potrawy z pokrojonej w plastry giczy cielęcej - najpierw obsmażonej, a potem duszonej wraz z warzywami w białym winie. Warzywa...

  • Śnieżna karuzela

    ...gości tylko na wcześniejsze zamówienie: zupa z siana z truflami, cielęce ossobuco, steki z jelenia. Tutejsza kuchnia jest typowa dla górskich regionów: sycąca i prosta. Ale przez zderzenie tyrolskiej...

  • Wołowina to mięso smaczne i chętnie wybierane. Jednak czy zawsze wiemy, który kawałek mięsa wybrać lub co z nim zrobić? Prezentujemy podstawowy podział tuszy wołowej.   1. Karkówka - doskonała na gulasz, do długiego gotowania, duszenia 2. Rozbratel - doskonały na pieczeń, rumsztyk, bryzol, do duszenia, powolnego gotowania, bardzo dobry na stek siekany   3. Antrykot - doskonały na steki i na pieczeń, do smażenia, grillowania, na słynny Rib Eye Steak   4. Łopatka - doskonała do pieczenia,...

  • Już w czerwcu, nakładem wydawnictwa Samo Sedno, ukaże się wyjątkowa książka kulinarna - „Retrowarzywa”! 105 oryginalnych przepisów zilustrowano 105 autorskimi zdjęciami przygotowanymi specjalnie na potrzeby tej publikacji. Fot. materiały prasowe Paweł Łukasik i Grzegorz Targosz, autorzy bestsellera „Kipi kasza", który sprzedał się już w 20 tys. egz., przygotowali ponad 100 nowych, pomysłowych przepisów z wykorzystaniem dawniej znanych, a dziś rzadko jadanych warzyw. Nowatorskie, smaczne i...

  • W kwestii smaku ambitni i utalentowani kucharze z Radisson Blu Hotel Kraków nie idą na ustępstwa - doceniają smak tradycyjnych polskich potraw ale nie boją się eksperymentować. W marcu proponują gościom restauracji Milk&Co najlepsze polskie specjały w nowej odsłonie, która może zaskoczyć, zadziwić, zachwycić... Fot. 123RF Wielka rewolucja w gastronomii nie ominęła Polski. Coraz więcej jest u nas kucharzy, którzy mają świeże spojrzenie na tradycyjne potrawy, eksperymentują i odnoszą sukcesy....

Wideo na temat: ossobuco