• Informacje na temat:

    oryginalny pasztet

Przepisy na temat: oryginalny pasztet
  • Oryginalny pasztet dyniowy z Kurczakiem Zagrodowym

    ...produkty gwarantujące doskonały smak. Świąteczne potrawy, którymi uraczymy gości przy świątecznym stole, tworzymy zarówno na bazie klasycznych, rodzinnych przepisów, jak i oryginalnych receptur. Marka Zagrodowy podpowiada, jak połączyć tradycję z nowoczesnymi trendami, piekąc wyśmienity pasztet dyniowy z kurczakiem.

  • Wypróbowany przepis na "Sękacz oryginalny"

  • Kreatywne gotowanie z… herbatnikami Jutrzenka Petit Beurre

    Pory duszone w miodzie pitnym, grzanki cynamonowo-ciasteczkowe, a może słodko-słony pasztet? Brzmi smakowicie?! Z herbatnikami Jutrzenka Petit Beurre można stworzyć oryginalne potrawy, które zaskoczą każdego.

  • Wypróbowany przepis na "Oryginalny keks"

  • Te wspaniałe rzodkiewki...

    .... Podawać do mięs, pasztetów i ryb. Przydadzą się też jako składniki pikantnych sałatek.

  • Sprawdzony przepis na "Oryginalny mazurek budyniowy"

  • Wszystkie smaki Salzburga

    ...kuchnia ma oryginalny charakter. Dwór arcybiskupi był doskonałym miejscem do rozwoju sztuki kulinarnej na wysokim poziomie. Jej świadectwem jest książka kucharska wydana w 1719 r. przez nadwornego kucharza Conrada Haggera (Neues Saltzburgisches Koch-Buch). Wśród 2500 opisanych dań można znaleźć sporo lekkich zup i ekstrawaganckich pasztetów, a także sufletów i tortów. Znajdzie się tam przepis na...

  • Steak Diane to solidy kawał dobrego steka w wykwintnej wersji z sosem na bazie flambirowanych pieczarek. Uwielbiany przez największych szefów kuchni, niby prosty i szybki przygotowaniu ale wymaga uwagi i skupienia. O tym jak go zrobić i zaskoczyć nasza druga połówke lub samego siebie...poniżej...jub na stronie www.lapsmak.pl

  • Smaczny pomysł na "Oryginalny makaron z kapustą"

  • Pasztet

Artykuły na temat: oryginalny pasztet
  • Odkrywamy kuchnię polską ze studiem kulinarnym The Plate

    Warsztaty rozpoczęto od krótkiego spaceru na Halę Mirowską, aby przedstawić i posmakować polskich oryginalnych produktów. Na warsztatach prezentowane były tradycyjne polskie dania takie jak: barszcz czerwony, pierogi, domowy pasztet z dziczyzny, kaszanka na grzance z konfiturą malinowo – szalotkową, a także prawdziwy miód pitny Brzmi pysznie prawda? oraz wiele innych polskich...

  • Jest takie miejsce na Dolnym Śląsku, które kusi tajemnicą średniowiecznej historii, przyciąga neorenesansowym pięknem architektury i zarazem nęci doskonałym wyczuciem potrzeb nowoczesnego klienta. Z dala od zgiełku miasta, wtulony w pejzaż Borów Dolnośląskich, nad wartką rzeką Kwisą stoi od wieków niewzruszenie majestatyczny Zamek Kliczków. Największy tego typu obiekt pałacowohotelowy w Polsce, przywrócony do dawnego blasku przez firmę Integer, płynnie łączy poszanowanie historii z bogatą...

  • Smaki spiżarni: Kiełki

    Kiełki możemy dodawać do wielu potraw, np. do sałatek warzywnych i owocowych, jogurtu i twarożku, można posypać nimi omlet lub jajecznicę. Kiełki nadadzą oryginalny smak zwykłej kanapce z wędliną czy(...), zwłaszcza twarogiem, wędlinami czy pasztetami oraz sałatką z pomidorami. Lucerny - Są łagodne, z orzechowym posmakiem. Możemy jeść je same, jako przekąskę. Wyśmienite do past kanapkowych oraz dań z woka...

  • Wielkanoc to nie tylko pyszne mazurki, babki, jajka i wędliny, to także znakomite, aksamitne pasztety. Jak je przygotować? Pobierz darmową książkę! Świąteczne stoły Polaków uginają się pod ciężarem jajek, bab, mazurków, domowych wędlin i pasztetów. To właśnie tym ostatnim zdecydowaliśmy się poświęcić naszego najnowszego e-booka. Jeżeli myśleliście, że pasztet to nudna potrawa, która niczym nie może zaskoczyć, ta książka wyprowadzi Was z błędu. Specjalnie dla czytelników Smakera zebraliśmy w...

  • Druga część bestsellerowego  "Doradcy smaku"

    ...poradnika znany kucharz przygotował kontynuację z całkiem nowymi  i oryginalnymi  przepisami, które podzielone są na trzy użyteczne kategorie: proste, lekkie, szybkie. W pierwszej kategorii Michel Moran proponuje m.in. ciasto biszkoptowe bez pieczenia, cannelloni ze szpinakiem i serem ricotta czy kurczaka na słodko. W drugiej czytelnicy znajdą przepis na pasztet wegetariański  i  solę...

  • W półfinałowym odcinku "Bake Off - Ale Ciacho!" Michał Bryś przygotował dla uczestników nie lada wyzwanie. W ciągu 6 godzin musieli przygotować staropolski chleb na zakwasie, pasztet z trzech mięs oraz konfiturę. Oto jego przepisy. STAROPOLSKI CHLEB ORKISZOWY NA ZAKWASIE 140g mąki pszennej żarnowej typ 650 250g mąki orkiszowej białej 50g mąki orkiszowej razowej żarnowej 280g wody - uwaga należy obliczyć temperaturę wody wg poniższego wzoru* 130g zaczynu 2.5g drożdży 10g soli...

  • Sylwester na jeziorze, w zamku jak z Disneya czy wśród krokodyli?

    ...i ciepłe posiłki z kuchni polskiej i kuchni europejskich, między innymi marynowaną karkówkę, pasztet z kaczki czy czarny makaron z krewetkami. Ponadto w trakcie balu odbędzie się losowanie, w którym(...) oryginalnych podróży – Czarnobyl i Kuba Organizatorzy Sylwestra w Czarnobylu obiecują powrót do przeszłości i klimatyczną zabawę przy radzieckiej muzyce z lat 80-tych, w towarzystwie Dziadka Mroza. Cena...

  • Tradycyjnie, a może nowocześnie? W jaki sposób w waszych domach serwuje się śniadanie wielkanocne? Jak się okazuje, oba style gotowania można ze sobą pogodzić, a efekty są niezwykle apetyczne. Fot. Aleksandra Krasińska/ Meat My Day 1. Biała kiełbasa z musztardową kruszonką i młodą kapustą Biała kiełbaska w zupełnie innym wydaniu. Pieczona z musztardowo-chrzanową chrupiącą kruszonką i młodą kapustą będzie idealna na późne śniadanie, jak i przystawkę. SKŁADNIKI: 5 sztuk białej kiełbasy ¼...

  • Gwiazdy polecają wakacje last minute

    ...i białymi skałami zanurzonymi w turkusowych wodach Morza Egejskiego. Tańce i muzyka na żywo: Wyspa Milos słynie z tradycyjnych festiwali, które odbywają się tutaj od stuleci. Warto poznać ten oryginalny(...) wyjątkowa. Hoduje się tutaj wspaniałe ostrygi, które można zjeść w barze na plaży, przyrządzone ze słonym masłem i podane z pieczywem. Zachęcam też do spróbowania pasztetów, które są specjalnością...

  • Święta tuż, tuż – przygotowania najwyższy czas zacząć! Pomimo, że Wielkanoc obchodzona jest w całej Polsce, każdy region posiada własną historię i tradycję obchodzenia tego szczególnego Święta. Fot. Materiały prasoweNa Warmii i Mazurach jeszcze do niedawna nie znano zwyczaju święcenia potraw, a śniadanie wielkanocne było dość ubogie. Na Pomorzu tradycją wielkanocną było jedzenie jajecznicy z węgorzem, a na Podlasiu do dnia dzisiejszego przygotowuje się kołacz, powszechnie znany jako sękacz....