• Informacje na temat:

    oponki z czekoladą

Przepisy na temat: oponki z czekoladą
  • Oponki serowe w pudrowej posypce

    ...z proszkiem do pieczenia, wymieszaj z czekoladą.Wsyp do składników w miseczce. Zagnieć gładkie ciasto. Podziel je na dwie porcje. Kolejno przekładaj je na stolnicę oprószoną mąką. Rozwałkuj na placek o grubości ok. 1 i 1/2 cm. Szklanką wytnij krążki o średnicy 8-10 cm.Małym kieliszkiem wykrój środki.  2. Skrawki ciasta jeszcze raz zagnieć,rozwałkuj, wykrój ponownie oponki.W garnku o grubym dnie...

  • Przepis otrzymałam od prawdziwej „kurpiany” jakieś 5 lat temu. Od tamtej pory nie korzystam z innych przepisów bo nie ma takiej potrzeby. Oponki są absolutnie pyszne, mięciutkie i bardzo ładnie wyrastają. Robi się je szybko i równie szybko znikają :)

  • Oponki serowe w kolorowych polewach

    ..., a następnie zrób w nich dziurkę w środku W garnku rozgrzej olej. Oponki usmaż z obu stron na rumiano (uwaga, szybko są gotowe!)Osącz na papierowym ręczniku. 2. Białko ubij na sztywną pianę, dodaj sok wyciśnięty z połowy cytryny. Następnie cały czas miksując, dodawaj stopniowo puder. Część lukru zmiksuj z barwnikiem (lub sokiem). Rozpuść czekoladę. Oba lukry i czekoladę nałóż na oponki, ozdób...

  • Oponki na tłusty czwartek i nie tylko polecam!

  • Pyszne i ekspresowe oponki łatwe do przygotowania . Delikatne ,puszyste bez czekania aż ciasto wyrośnie .Doskonały deser do kawusi .Polecam

  • Tłusty czwartek za pasem, więc już najwyższy czas pomyśleć o słodkich wypiekach na ten dzień. Przepis na te oponki wykorzystywany był w mojej rodzinie od pokoleń. Podobno takie receptury są zawsze niezawodne? Ja się przekonywać nie muszę, ten smak pamiętam z dzieciństwa i uwielbiam do niego wracać do tej pory. A Wam serdecznie polecam ten przepis. Obiecuję, że się nie zawiedziecie :)))

  • Pyszne, słodkie ciasteczka.

  • Szybkie i pyszne dla całej rodziny:)

  • To wersja oponek bez jajek,warto spróbować są naprawdę pyszne .

  • Łatwe i szybkie w wykonaniu.

Artykuły na temat: oponki z czekoladą
  • Gubimy brzuszek! Zalecenia dietetyka dla 5 typów "oponek"

    Nie tylko zła dieta może być przyczyną odkładania się tłuszczyku na brzuchu. Winne bywają też stres, nietolerancja produktów, niektóre dolegliwości. Warto zacząć od namierzenia przyczyny, a odchudzanie będzie skuteczniejsze.

  • Mamy doskonałą wiadomość dla wszystkich kawoszy i miłośników czekolady. Od teraz możecie rozkoszować się swoim ulubionym napojem bez wyrzutów sumienia. Naukowcom udało się potwierdzić jego niezwykłe właściwości. Fot. 123RF/Picsel Wielu kawoszy uważa, że kawę powinniśmy pić czarną, bez jakichkolwiek dodatków. Z pewnym niesmakiem spoglądają na osoby, które dodają do niej cukier i mleko. Tymczasem okazuje się, że pijąc kawę bez dodatków mogą wiele stracić. Naukowcy z Uniwersytetu Georgia...

  • Nasz cel: znowu płaski brzuszek!

    .... Źle śpimy i chrapiemy. Powoduje bóle kręgosłupa i ogranicza ruchomość stawów. Zwiększa ryzyko chorób kobiecych, np. nowotworów jajnika. Wśród przyczyn nie tylko dieta Główni winowajcy oponki to...

  • Z pierwotnej papki, tworzonej z ziaren kakaowca, powstaje kilkanaście różnych rodzajów czekolady. Na jej temat pojawiło się mnóstwo naukowych opracowań. Wiedząc, jaką czekoladę lubimy, badacze potrafią nawet określić cechy naszego charakteru! Fot. 123RF/Picsel Oto cztery podstawowe rodzaje czekolady. Gorzka Zawiera najwięcej miazgi kakaowej, od 70 do nawet 95 proc.. W jej składzie jest też tłuszcz kakaowy, cukier, a czasami wanilia lub inny aromat. Stanowi idealny dodatek do ciast i...

  • Opalaj się i … chudnij

    Lody, gofry polane czekoladą, ryba z frytkami i całodzienne leżenie na słońcu - oto połączenie, które sprawia, że z wakacji możemy przywieźć niechcianą pamiątkę w postaci dodatkowych kilogramów. Aby móc opalać się i zajadać smakołykami bez wyrzutów sumienia, warto poświęcić codziennie kilka minut na krótki trening. Poniższe ćwiczenia zostały opracowane w taki sposób, by można było wykonywać je na...

  • Uwielbiamy ją za smak, zapach i to, że w kilka chwil dodaje nam sił i poprawia nastrój. Czekoladę możemy podjadać lub pić na tysiące sposobów i za każdym razem będzie nam smakowała tak samo dobrze. Jaki wpływ na organizm ma czekolada i dlaczego właściwie warto od czasu do czasu skusić się na słodką tabliczkę? Czekolada to przede wszystkim nieocenione źródło magnezu i składników pobudzających produkcję serotoniny czyli „hormonu szczęścia", odpowiadającego m.in. za zmniejszanie skutków...

  • Dieta bez pszenicy dr Williama Davisa. Schudniesz 5 kg w dwa tygodnie

    ...insuliny, a efektem tego jest znikanie tzw. tłuszczu trzewnego, tworzącego czyli oponki w pasie. Z czego zrezygnować: Wyeliminuj pieczywo i ciasta, makarony, pizzę, pierogi, placki, naleśniki(...) coś przegryźć, najlepiej wybierz: - orzechy - jedz takie, które lubisz, pod warunkiem, że nie są prażone w soli, oblane miodem lub czekoladą; - sery - deska serów może zawierać każdego po trochu...

  • Piękna powieść dla marzycieli, kochanków i romantyków. Lektura wzmaga apetyt! Gorzko-słodka woń miłosnej pokusy w bestsellerowej powieści. Wiedeń, A.D. 1881. Porucznik cesarsko-królewskiej armii August Liebeskind kończy służbę i przyjmuje posadę w należącej do stryja manufakturze czekolady. W jego życiu pojawia się Elena Palffy. To spotkanie daje początek niezwykłej relacji. Tajemnicza kobieta, czasem cyniczna i obcesowa, niekiedy sarkastyczna, fascynuje go swą innością i niezależnością....

  • 20 sposobów, żeby przestać podjadać

    Dzięki naszym łatwym trikom nie będziesz miała ochoty na przegryzki, które są wrogiem numer 1 szczupłej sylwetki. Unikniesz więc skoków wagi!

  • Rodzice bardzo niechętnie dają swoim dzieciom do jedzenia czekoladę, choć, jak wiadomo, jest to największy przysmak każdego małego szkraba. Okazuje się jednak, że popełniają błąd, bo czekolada ma wiele cudownych właściwości. Jakich? Zobaczycie poniżej. Czekolada ma jeszcze przed nami kilka tajemnic. / fot. 123RF.COM   Co już wiemy o czekoladzie?   Każdy dobrze wie, jak pyszną przekąską może być czekolada. Ale to nie jest jej jedyne zastosowanie! Czekolada jest idealnym składnikiem wielu...