• Informacje na temat:

    opakowanie gotowego ciasta kruchego

Przepisy na temat: opakowanie gotowego ciasta kruchego
  • Jabłka pod kruchym ciastem

    Składniki: 4 duże jabłka Opakowanie gotowego kruchego ciasta Cynamon Cukier Rodzynki, orzechy, płatki migdałowe Sos karmelowy (opcjonalnie) Przygotowanie: Z jabłek odciąć wierzchołki. Wydrążyć owoce, uważając by nie przebić  ich na wylot. Do wnętrza jabłek  wsypać łyżeczkę cukru i ulubione bakalie. Mrożone ciasto pociąć na wąskie paski. Z pasków ułożyć szachownice na wierzchu...

  • Delikatny, rozpływający się w ustach sernik. Polecam :)

  • Domowe ciasta z jabłkami i gruszkami

    Tarty, szarlotki, biszkopty, kruche placki czy ciasta drożdżowe z tymi owocami możesz podawać nie tylko tradycyjnie na zimno. Pyszne są też na ciepło!

  • Większość przepisów, w których wykorzystywane jest kruche ciasto zaleca użyć zimnego masła do jego wykonania, tymczasem to wcale nie jest dobry pomysł...

  • Coś słodkiego, ze śliwkami...

    Do przygotowania śliwkowego deseru potrzebujemy: opakowanie gotowego ciasta francuskiego lub kruchego. 6-8 dużych dojrzałych śliwek, 3 łyżki powideł lub dżemu śliwkowego, 1 łyżkę stołową likieru(...). Upieczony spód z ciasta smarujemy masę śliwkową, posypujemy prażonymi płatkami migdałów. Oto mamy sezonowy rodzinny deser, który jest bardzo prosty w przygotowaniu. Najlepiej smakuje na ciepło.

  • Taki oryginalny tort może zrobić każdy ! W krótką chwile mamy tort który możemy udekorować jak tylko dusza zapragnie.

  • Szybka tarta porzeczkowa

    Składniki: 1 opakowanie kruchego ciasta lub mrożonego francuskiego  1/2 kg czerwonych porzeczek 2 opakowania budyniu waniliowego 3 szklanki mleka 4 łyżki cukru mięta do dekoracji Przygotowanie: 1. Ciasto rozwiń, pozostaw w pokojowej temperaturze, aż rozmarznie. Potem przełóż je na stolnicę oprószoną mąką. Cienko rozwałkuj. Formę do tarty wyłóż pergaminem. Wylep ją plackiem...

  • Smaczny pomysł na "Koszyczki z kruchego ciasta"

  • Wytrawna tarta z dynią, kozim serem i ziarnami

    Składniki: 1 dynia Hokkaido 40 g sera koziego 1 opakowanie ciasta kruchego 200 ml śmietany 30% 1 opakowanie mieszanki ziaren np. Chrupiącej sałatki Bakalland Świeże zioła do smaku Sól i pieprz do smaku Pokrojoną w kostkę dynię pieczemy w piekarniku przez ok. 20 minut. Następnie formę do tarty wykładamy kruchym ciastem, które delikatnie nakłuwamy...

  • Wypróbowany przepis na "Kostki z ciasta kruchego"

Artykuły na temat: opakowanie gotowego ciasta kruchego
  • Niezawodne ciasta

    Bardzo smaczne i niezwykle proste w przygotowaniu. Te ciasta zawsze się udają.

  • Mazurek, makowiec, a może babka? Jeżeli zastanawiasz się, czym w tym roku zaskoczyć gości, przychodzimy z pomocą. Przygotowaliśmy krótki przewodnik po najlepszych wielkanocnych wypiekach. Skorzystają z niego zarówno miłośnicy klasycznych ciast, jak i wszyscy ci, którzy lubią kuchenne eksperymenty. 1. Babka wielkanocna To ona rządzi na wielkanocnym stole. Jej odmian i rodzajów jest tyle, że przestałyśmy liczyć. Pieczona według klasycznego przepisu jest lekka, krucha i puszysta. My proponujemy...

  • Ciasta z mandarynkami

    ...śmietaną i płatkami migdałów. Wyrośnięte ciasto zagnieść, wylepić nim spód natłuszczonej blachy. Odstawić na 20 minut, by ciasto podrosło. Na wierzchu ciasta rozsmarować masę migdałową. Piec 20-25

  • Każdy z nas ma swoje ulubione ciasto bożonarodzeniowe. Najważniejszym jest jednak, by były przygotowane dokładnie według receptury przekazywanej z pokolenia na pokolenie. Dla takich pyszności warto zapomnieć o diecie i w Boże Narodzenie pozwolić sobie na kulinarne grzeszki. Fot. 123RF Boże Narodzenie to wyjątkowy czas w roku. Na te kilka niezwykłych dni znów stajemy się dziećmi. Tak samo jak one z radością wyglądamy pierwszej gwiazdki, z niecierpliwością rozpakowujemy prezenty i z tym samym...

  • Ciasta ze śliwkami

    ...powidła Poza sezonem do ciasta (drożdżowego, kruchego) można wykorzystać śliwkowe powidła: dojrzałe, pozbawione pestek węgierki (2,5 kg) gotować na wolnym ogniu, mieszając (rondelka nie przykrywać). Po(...) g drobno mielonych biszkoptów, 1 opakowanie cukru wanilinowego, 2 łyżki rumu, szczypta mielonego cynamonu, 1 opakowanie ciasta francuskiego (500 g), 400 g śliwek bez pestek 1. Mielony mak zalać mlekiem...

  • Każdy z nas ma swoje ulubione ciasto bożonarodzeniowe. Najważniejszym jest jednak, by były przygotowane dokładnie według receptury przekazywanej z pokolenia na pokolenie. Dla takich pyszności warto zapomnieć o diecie i w Boże Narodzenie pozwolić sobie na kulinarne grzeszki. Fot. 123RF/Picsel Boże Narodzenie to wyjątkowy czas w roku. Na te kilka niezwykłych dni znów stajemy się dziećmi. Tak samo jak one z radością wyglądamy pierwszej gwiazdki, z niecierpliwością rozpakowujemy prezenty i z tym...

  • Ciasta z kremem

    ...ciasto. Kiedy przestygnie, na wierzchu ciasta ułożyć cukrowe ozdoby. Życie na gorąco 44/2011

  • Częścią bożonarodzeniowej tradycji są potrawy, których nie może zabraknąć na świątecznym stole. Jakie ciasta zamierzacie przygotować dla najbliższych w tym roku? Poza tradycyjnym makowcem, keksem, sernikiem oraz pierniczkami, warto pomyśleć o ciastach pełnych smacznych i zdrowych owoców. Święta Bożego Narodzenia kojarzą się z ubieraniem choinki, rozpakowywaniem prezentów oraz tradycyjnymi potrawami, których zapach wypełnia nasze domy. Jeśli chcemy zaskoczyć bliskich i przygotować coś na...

  • Szybkie wypieki

    Lodowe wieżyczki Składniki na 8 porcji: 400 g gotowego ciasta francuskiego, 500 g świeżych truskawek, 400 g lodów truskawkowych, 1-2 jajka do posmarowania, mąka na stolnicę 1. Stolnicę posypać mąką(...) "wieżyczki" napełnić truskawkami, przykryć gałką lodów truskawkowych, a niektóre także upieczonymi środkami z ciasta francuskiego. Napoleonki z mandarynkami Składniki na 20 porcji: 500 g gotowego ciasta...

  • Crème brûlée, tiramisu, picarones, angielski pudding… podczas podróży zajadamy się smakołykami z różnych zakątków globu, nie zdając sobie do końca sprawy jak bogata w desery jest nasza rodzima kuchnia. Fot. 123RF/Picsel Polskie słodycze to nie tylko znane ze sklepowych półek czekolady i wafelki. To również wieloletnia tradycja tworzenia domowych wypieków, które różniły się w zależności od regionu. Sznekę z glancem zjemy nigdzie indziej, jak w Poznaniu. I chociaż stolica Wielkopolski szczyci...