• Informacje na temat:

    on je obiady u teściowej

Przepisy na temat: on je obiady u teściowej
  • Chleb jest pyszny - pachnący, chrupiący no i przede wszystkim bez "ulepszaczy". Pewniak - zawsze wychodzi. Szybki w przygotowaniu. Raz spróbowałam i od dwóch lat nie kupuję chleba - tylko piekę. Polecam :))

  • pyszne ciasto z jabłkami:)

  • Pyszne Warstwowe Ciacho,zachwyca Wyglądem i Smakiem i co tu wiele pisać szybko znika ;-)

  • Obiad za dychę. Nic trudnego

  • najprostsze, bez surowizny :) kiedy zjałoby się coś egzotycznego, ale kubki smakowe polskie takie, że hoho :) i można zabrać na drugi dzień do pracy

  • Były już kluski śląskie, to dziś zrobimy sobie kopytka. Takie, jak kiedyś jadło się u Babci. Można podać je do gulaszu z indyka czy jakiegokolwiek innego, do wyśmienitej goloneczki, a można jeść po prostu jako samodzielne danie, z mlekiem, okraszone smalczykiem i skwareczkami - powiem Wam, że właśnie takie lubię najbardziej - z mleczkiem i skwarkami, albo po prostu odsmażane ;)

  • Żurek to doskonała zupa o każdej porze roku i na różne okazje.

  • Lubię przyrządzać obiady z mięsem drobiowym w roli głównej. W tym przepisie można zastosować filety lub polędwiczki drobiowe. Żartobliwie my nazywamy je „kotletami teściowej”, gdyż to ona pierwsza je przyrządziła. Oczywiście każda z nas dodaje inne dodatki. Te kotlety stanowią istny przegląd lodówki.

  • Wypróbowany przepis na "Pierogi jak u mamy"

  • Kiedy nadchodzą upały nic nie smakuje tak dobrze jak młode ziemniaczki z koperkiem, jajko sadzone i duża szklanka kefiru. Moja babcia podawała te pyszności, moja mama też, podaję i ja :) Zachęcam! Pyszne!

Artykuły na temat: on je obiady u teściowej
  • Niech mama już idzie

    Ta więź nie jest oczywista. Bo z synową lub zięciem można być w zgodzie tylko... pod warunkiem. Warunki teściowej? Żeby młodzi nie byli pazerni: „mamo, daj”, „mamo, kup”. Żeby nie traktowali jak darmowej niani. Żeby rozumieli, że dzisiaj kobieta 60 plus ma swoje sprawy i nie musi się poświęcać. A w zamian? Trzeba pomagać bezinteresownie. Nie wtrącać się. Zaakceptować, że dziś małżeństwo wygląda...

  • Niecałą godzinę drogi od Krakowa znajduje się Toskania. W Winnicy nad Dworskim Potokiem, gdzie powstaje wino Uniwersytetu Jagiellońskiego, zarządca Adam Kiszka spełnia swe marzenia. Łazy, gmina Rzezanów, były PGR - na terenie Rolniczego Zakładu Doświadczalnego UJ, z inicjatywy profesora Karola Musiała, w roku pańskim 2005 zasadzono pierwsze winne krzewy, mające w przyszłości zrodzić wino Novum. Działalność winnicy wyszła poza ramy pierwotnego eksperymentu. Dziś wina może skosztować każdy,...

  • Mądra teściowa jest bezcenna!

    Wystarczył jeden... obiad, by uzdrowić relacje w grupie Feel. Obiad u teściowej.

  • Wielkanoc w niemal każdym domu obchodzona jest pod kulinarnym szyldem jajek i żurku. W zależności od regionu, tradycji rodzinnej czy zwyczajów, ta wyjątkowa zupa jest podawana jednak o różnych porach dnia. Fot. 123RF/PicselNiektórzy jedzą ją już na śniadanie, dla innych jest jednym z dań obiadowych, a zdarza się także, że bywa kolacją na ciepło. U większości ta potrawa pojawia się na stole w Niedzielę Wielkiej Nocy. A przecież świętujemy przez dwa dni i w Lany Poniedziałek szukamy...

  • W niewoli dobrych rad

    Wszyscy zazdrościli mi takiej teściowej. Pomocna, życzliwa i kochająca. Sielanka skończyła się, gdy zamieszkaliśmy z mamusią.

  • Latem na naszych stołach królują chłodniki i lekkie sałatki. A co podać na deser? Oczywiście lody i to najlepiej te, które przygotowaliśmy samodzielnie. Fot. 123RF/Picsel Na targach starożytnej Grecji można było kupić przysmak, na który składał się lód wymieszany z miodem i owocami. Również Persowie, dla ochłody w gorące dni spożywali zmrożone desery - budowali specjalne pomieszczenia chłodzące, w których możliwe było przechowywanie lodu i chłodzenie potraw. Pierwszy znany mrożony deser...

  • wczoraj byla u mnie tesciowa i jak zawsze bylam po wizycie bardziej zmeczony niz przed. Sebastian jest niestety znowu chory, ja si etez ostatnio nei za...

  • Kiedy temperatury spadają poniżej zera, chętnie sięgamy po zupy, które rozgrzewają i sycą. Takie dania nie muszą być nudne i doskonale wiedzą o tym użytkownicy Smakera. Oto najciekawsze z ich propozycji. Fot. 123RF/Picsel Polacy uwielbiają zupy - to fakt, z którym raczej nikt nie będzie dyskutować. Statystyczny mieszkaniec naszego kraju zjada ich rocznie aż 100 litrów. Lubimy tradycyjną pomidorową, zachwycamy się modnymi ostatnio zupami-kremami, nie wyobrażamy sobie niedzielnego obiadu bez...

  • Dostałam spłatę reszty pensji z firmy. Czekam na zasiłek, jeszcze nie wpłynął, oddałam teściowej kasę (100 złotych miałam pożyczone), a mam do zapłaty...

  • Z produkcji filmowych możemy się dowiedzieć, że wszystkie dzieci w noc, gdy mają otrzymać prezenty, zostawiają hojnemu staruszkowi mleko i ciasteczka. Ale czy zastanawialiście się kiedyś, co on sam może jeść na co dzień? Fot. 123RF Od dziecinnych lat w swojej wyobraźni rysujemy sobie postać pucułowatego dziadunia z bujną siwą brodą w czerwonym odzieniu. To skutek komercjalizacji wizerunku postaci biskupa Mikołaja z Miry, żyjącego na przełomie III i IV wieku. Jego osoba, słynąca ze szczodrości...