• Informacje na temat:

    omlet z szynka pieczarkami i ziemniakami

Przepisy na temat: omlet z szynka pieczarkami i ziemniakami
  • Tanie dania z ziemniaków

    Ziemniaki faszerowane Wydrąż środki, rozgnieć je, wymieszaj z pokrojoną szynką, boczkiem lub podsmażonymi pieczarkami. Nałóż do ziemniaków, posyp tartym żółtym serem i zapiecz. Ziemniaki(...) długo i rozpadają się, potnij je w plastry. Sałatka z ziemniaków Do ziemniaków dodaj posiekane: szczypior, rzodkiewkę, jajko na twardo, wędlinę, kiszony ogórek. Delikatnie domieszaj majonez. Omlet...

  • Moja dzisiejsza propozycja to pieczony omlet - alternatywa dla tego tradycyjnego, smażonego na patelni, który tak ciężko przewrócić na drugą stronę;). Jest szybki i łatwy w wykonaniu. Przepis na dwie porcje.

  • Warto spróbować

  • Śniadanie to podstawa każdego dnia, dlatego dziś zaproponuję Wam pożywny i pyszny omlet z pieczarkami, szynką parmeńską i parmezanem. Zrobiłam go z wiejskich jajek więc sami widzicie jaki ma kolor. Możecie go zrobić w różnych wariacjach: z fasolką szparagową, pomidorami, papryką czy cukinią… To takie danie NA WINIE… Co się nawinie :-)

  • Pyszny omlet na szybki obiadek:)

  • Sycący posiłkek, najlepiej smakuje z dużą ilością pieczarek. Mniam, mniam!

  • Co tu dużo pisać. Jest szybki i pyszny nadający sie na śniadania jak i na kolacje:)

  • Karkówka i szynka to dwa rodzaje mięs, które najczęściej goszczą w mojej kuchni. Można je przyrządzać na wiele sposobów i z wieloma dodatkami.

  • Duszona szynka z pieczarkami i cebulą, może być podana z pieczywem jako zakąska lub jako dodatek do ugotowanych ziemniaków lub sparzonej kaszy.

  • Wypróbowany przepis na "Omlet z pomidorami i ziemniakami"

Artykuły na temat: omlet z szynka pieczarkami i ziemniakami
  • Co jeść, gdy mamy przesuszoną skórę?

    ...na skórę ma też cynk, selen, miedź i magnez - jedz gruboziarniste pieczywo, kasze i razowe makarony. Pij 2 litry płynów dziennie.   Śniadanie Omlet z szynką i szczypiorkiem, 2 kromki chleba(...) owsiane, woda. Obiad Zupa warzywna z papryką, ziemniaki, sznycel z kurczaka i buraczki duszone albo krem z dyni, kasza pęczak z porem, pieczarkami i fasolką czerwoną, kompot truskawkowy...

  • Ta ciepła i chrupiąca przekąska bez wątpienia wprawi cię w dobry nastrój. Wystarczy kilka pieczarek, gałązka rozmarynu i dobrej jakości chleb. Proste? Do dzieła! Składniki:- opakowanie małych pieczarek lub dwie solidne garście*- 2 gałązki świeżego rozmarynu- łyżka/dwie masła klarowanego- 2 ząbki czosnku- 1/4 łyżeczki soli wędzonej- świeżo mielony pieprz- sól różowa do smaku- łyżka sosu sojowego tamari - wiejski chleb na zakwasie 2-3 kromki- jogurt roślinny naturalny- bazylia grecka lub mięta...

  • Dania z patelni

    .... Posypać startym żółtym serem. Przykryć i dusić pod przykryciem 2 minuty. Natkę pietruszki opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem. Posiekać i posypać gotowe danie. Podawać od razu. Omlet(...). Wrzucić pieczarki, szynkę i razem podsmażyć. Do-rzucić cebulę. Oprószyć pieprzem i solą. Dołożyć brokuły oraz makaron. Całość zalać masą jajeczną. Smażyć, aż masa jajeczna się zetnie. Omlet...

  • Doskonały pomysł na pyszne śniadanie, szybki obiad i sycącą kolację. Jednak wysmażenie dobrego omletu jest prawdziwą sztuką, dlatego częściej robimy naleśniki. Fot. 123RF/Picsel Omletów jednak nie należy się bać!   W poradniku Marii Disslowej pt. „Jak gotować", wydanym w 1931 znajdziemy aż 25 przepisów na omlet. Disslowa swój poradnik wydała z myślą o początkujących gosposiach, tak aby ułatwić im „nabywanie wiadomości z dziedziny gospodarstwa domowego, a w szczególności kucharstwa". Nasz...

  • W sklepach od kilku tygodni można znaleźć polskie, młode ziemniaki. Warto więc zastanowić się w jaki sposób je wykorzystać, aby przygotować smaczne i ciekawe danie. Fot. 123RF/Picsel Smaku młodych ziemniaczków nie da się podrobić. Są wyjątkowo delikatne i właściwie nie potrzebują żadnych dodatków. Najczęściej dorzucamy do nich jedynie koperek i odrobinę masła, aby cieszyć się szybkim i sezonowym daniem. Czasem warto jednak nieco bardziej się wysilić, aby przygotować potrawę, która zaskoczy...

  • Dlaczego warto wprowadzić do diety dziecka śledzie? Najnowsze badania wykazały, że dzięki dużej zawartości kwasów omega-3 dzieci łatwiej zapamietują i koncetrują się. Składniki: 4-6 solonych filetów ze śledzia norweskiego 8-12 młodych ziemniaków 1 cebula 100 g marynowanych buraczków 200 ml słodkiej śmietanki sól pieprz koperek do dekoracji Przygotowanie: 1. Filety ze śledzia norweskiego dobrze oczyścić i wymoczyć. Następnie pokrajać w paski grubości ok. 1 cm. 2. Młode ziemniaki...

  • Nie jest żadną tajemnicą, że Polacy kochają sałatki. Najbardziej lubiana jest oczywiście klasyczna sałatka jarzynowa z majonezem. To właśnie ją można by nazwać królową polskich stołów, nie tylko świątecznych. Sałatka z szynką i ananasem podbije podniebienia domowników/Fot.123RF/Picsel Tuż za nią plasują się na podium sałatka gyros i sałatka śledziowa - ta ostatnia podawana w różnych odmianach i wydaniach. Ale czy czasie Wielkanocy tylko na nie jesteśmy skazani? Oczywiście, że nie! Na...

  • Ziemniak to jedno z najpopularniejszych warzyw w naszym kraju, a wiele osób zjada je niemal codziennie. W sklepach można już znaleźć polskie, młode ziemniaki. Warto więc zastanowić się w jaki sposób je wykorzystać, aby przygotować smaczne i ciekawe danie. Fot. 123RF/Picsel Pyry, kartofle, bulwy i grule. Nie dość, że mamy na nie wiele nazw, to znamy aż 100 jadalnych odmian tego warzywa. O ten porze roku na naszych stołach bezdyskusyjnie królują młode ziemniaki, będące nieodzownym elementem...

  • Pieczarki to najczęściej jedzony rodzaj grzybów na świecie. Właśnie teraz możemy zasadzić je w domu. Zobaczmy tylko, czy warto! Fot. 123RF/Picsel Pieczarki to dobry dodatek do wielu dań: świetnie smakują na pizzy i w sosie. Można je gotować, dusić, zapiekać, marynować. Mogą zarówno stanowić farsz, jak i być nadziewane. Swoich zagorzałych wielbicieli ma także zupa pieczarkowa. Pieczarki można kupić w sklepach przez cały rok. Można je też samodzielnie uprawiać w domu lub w ogrodzie. Właśnie...

  • Zielone ziemniaki i pomidory są nie tylko niedojrzałe, ale także trujące. Zawierają bardzo szkodliwe substancje - glikoalkaloidy. Fot. 123RF/Picsel Okazuje się, że zwykłe, jadane przez Polaków niemal codziennie ziemniaki, mogą być bardzo szkodliwe. Niektóre z nich zawierają dwa trujące glikoalkaloidy: solaninę i chakoninę. Te substancje to naturalne insektycydy i fungicydy - służą roślinom za środek odstraszający insekty, grzyby i zwierzęta. Jest ich najwięcej w niedojrzałych owocach,...