• Informacje na temat:

    omlet z pomidorami cebulą

Przepisy na temat: omlet z pomidorami cebulą
  • Omlet z warzywami

    ...łyżkę oleju. Wrzuć po 1/4 cebuli i makaronu. Smaż ok. 6 minut. Zalej 1/4 masy jajeczno-śmietanowej. Kiedy masa omletowa lekko zetnie się od spodu, dodaj 1/4 papryki i pomidorów. Posyp 1/4 natki.Oprósz solą i pieprzem.Smaż jeszcze 5-6 minut.  3. Omlet zsuń na talerz,trzymaj w cieple. Z pozostałych składników tak samo przygotuj jeszcze 3 omlety.

  • Szybkie i smaczne

  • Omlet z cebulką i pomidorami

    ...i pomidora, smaż chwilkę. Farsz dodaj do przygotowanej masy, wymieszaj. Rozgrzej masło, wlej omlet, rozprowadź na patelni. Smaż kilka minut. 3. Gdy omlet zetnie się od spodu, przechyl go z patelnią. Rzadka część spłynie pod spód. Gdy ta również się zetnie, przewróć omlet.

  • Przepis wart wypróbowania: "Omlet z pomidorami"

  • Tortilla z pomidorami

    .... 2. Smaż przez kilka minut, po czym delikatnie przełóż ziemniaczany omlet na drugą stronę, smaż kilka minut. Taka wersja tortilli smakuje wspaniale zarówno na ciepło, jak i na zimno.

  • szybkie, słoneczne danie na zabiegany i pochmurny dzień... ;-)

  • Hiszpański omlet z pomidorami

    ...i zalać wszystko ¼ masy jajecznej. Smażyć 10 minut pod przykryciem. Na koniec posypać bekonem i oregano. W taki sam sposób usmażyć 3 kolejne omlety. Czas przygotowania 55 minut Jedna...

  • Idealny omlet na poranne śniadanie. Polecam :)

  • Plastry kiełbasy podsmażyć, położyć na nich plastry pomidora, cebuli, posypać papryką (może być chili) posolić, popieprzyć i wbić na to jajka. Polewać gorącym tłuszczem aż jajka się zetną i zrobi się omlet. Posypać ziołami i można polać dowolnym (ale ostrym) sosem. Podawać ze świeżym pieczywem, a do tego dobre jest chłodne piwo. Smacznego!!! Przyślij nam przepis na twoją ulubioną potrawę...

  • Dzisiaj proponuję Wam świetny omlet z dynią i cebulą - danie świetnie nada się na lunch , lekki obiad czy kolację - albo wytrawne śniadanie - do wyboru :) Uwaga - danie jest bardzo sycące!

Artykuły na temat: omlet z pomidorami cebulą
  • Omlet ze szpeclami i kiełbaskami

    ...jakiś czas możemy podważać boki omletu, aby ułatwić ścinanie jaj. 4. Sałatę, pomidory, szczypiorek myjemy i osuszamy. Pomidory kroimy w plastry, szczypiorek grubo siekamy. Mieszamy ocet z łyżką oleju i szczyptą cukru. 5. Gotowy omlet kroimy na cztery równe części. Na talerzach układamy po liściu sałaty i kilka plastrów pomidorów. Posypujemy szczypiorkiem i polewamy octowym sosem. Kładziemy...

  • Doskonały pomysł na pyszne śniadanie, szybki obiad i sycącą kolację. Jednak wysmażenie dobrego omletu jest prawdziwą sztuką, dlatego częściej robimy naleśniki. Fot. 123RF/Picsel Omletów jednak nie należy się bać!   W poradniku Marii Disslowej pt. „Jak gotować", wydanym w 1931 znajdziemy aż 25 przepisów na omlet. Disslowa swój poradnik wydała z myślą o początkujących gosposiach, tak aby ułatwić im „nabywanie wiadomości z dziedziny gospodarstwa domowego, a w szczególności kucharstwa". Nasz...

  • Omlet z piekarnika z warzywami

    ...°C. Podawaj na ciepło lub zimno. Rada: Do omletu możesz dodać pokrojoną w kostkę szynkę lub kiełbasę.

  • Sezon na pomidory trwa. Na targach można kupić piękne, świeże i pachnące pomidory. Ale co z nimi można zrobić? Podpowiemy wam kilka ciekawych pomysłów! Pomidory najlepiej komponują się z bazylią, oregano i rozmarynem.   Fot. 123RF.COM/PICSEL Ketchup bez sztucznych dodatków Jesteśmy przyzwyczajeni do tego, że ketchup kupujemy w sklepie, jednak możemy również zrobić go samemu w domu i zaskoczyć domowników i przyjaciół. Ketchup robiony w domu będzie też zdrowszy niż ten kupowany w sklepie - a to...

  • Co jeść, gdy mamy przesuszoną skórę?

    ...na skórę ma też cynk, selen, miedź i magnez - jedz gruboziarniste pieczywo, kasze i razowe makarony. Pij 2 litry płynów dziennie.   Śniadanie Omlet z szynką i szczypiorkiem, 2 kromki chleba z masłem, sałatka z pomidorów, biała kawa albo owsianka z borówkami i orzechami włoskimi, czarna herbata. Drugie śniadanie Ciecierzyca z suszonymi pomidorami, olejem, czosnkiem, herbata albo ciastko...

  • Niektórzy kojarzą cebulę głównie ze łzami i z niezbyt przyjemnym oddechem. Inni natomiast traktują ją, jako panaceum na wiele dolegliwości. Czy wiedzieliście, że cenne substancje znajdziemy nawet w łupinkach tego warzywa? Fot. 123RF/Picsel Nasze babcie uznawały cebulę za magiczne remedium na wszelkiego rodzaju choroby. Przepis na domowy syrop z cebuli znał i stosował niemal każdy. Nie była to nowa tradycja, gdyż warzywo to było wykorzystywane przez medyków już w starożytności. Co ciekawe,...

  • Węgierski kociołek rozmaitości

    .... Warto dorzucić drobno pokruszoną czuszkę - leczo będzie bardzo ostre. 4. Dodaj odłożony boczek i smaż jeszcze chwilę razem. Dopraw solą i pieprzem. Podaj z omletem biszkoptowym pokrojonym na...

  • Niektórzy kojarzą cebulę głównie ze łzami i z niezbyt przyjemnym oddechem. Inni natomiast widzą w niej panaceum na wiele dolegliwości. Jak ją przygotować, aby była zdrowa i smaczna? Fot. 123RF/Picsel Nasze babcie uznawały cebulę za magiczne remedium na wszelkiego rodzaju choroby. Przepis na domowy syrop z cebuli znał i stosował niemal każdy. Nie była to nowa tradycja, gdyż warzywo to było wykorzystywane przez medyków już w starożytności. Co ciekawe, tysiące lat temu, Egipcjanie wykorzystywali...

  • Chudnij etapami

    ...dziennie zamiast trzech dużych, by nigdy nie odczuwać głodu.  Śniadanie  Dwie kromki razowego chleba z twarogiem, szczypiorkiem, rzodkiewką, kawa z mlekiem albo omlet z pomidorami i cebulą(...) i cebulą w papilocie, sałata z ogórkiem, buraczkami, orzechami i sosem winegret, herbata. Między posiłkami nie zapomnij o sporcie. Czasem wystarczy godzinny spacer lub trening na basenie, który nie obciąża...

  • Pomidory są trujące, a po zjedzeniu choć jednego, krew zamienia się w kwas - tak uważano w Europie do XIX wieku. I nie do końca były to mylne poglądy. Fot. 123RF/Picsel Pomidory pochodzą z Ameryki Południowej, a konkretnie z Peru, gdzie do dziś można spotkać dzikie odmiany tej rośliny. Jako pierwsi pomidory hodowali Aztekowie, którzy znali je pod nazwą "xitomatl". Jedzono je wtedy z papryką, kukurydzą i solą - z tej potrawy wywodzi się dzisiejszy meksykański sos salsa. Nie do końca jasne...