• Informacje na temat:

    omlet z pieczarkami i cebula

Przepisy na temat: omlet z pieczarkami i cebula
  • Omlet z pieczarkami

    Składniki dla 4 osób: 8 jajek 3 łyżki śmietany 1 łyżka masła 3 łyżki mąki 1 łyżka masła klarowanego 25 dag pieczarek cebula 10 dag sera gouda szczypior papryczka(...). Pod koniec smażenia możesz omlet przykryć pokrywką, by usmażył się na górze. Omlet dekoruj posiekanym szczypiorkiem i papryczką chilli. Czas przygotowania: około 30 minut...

  • Pyszny omlet na szybki obiadek:)

  • Omlet na pikantnie

    Składniki na 2 porcje: 4 jajka, 1 łyżeczka soku z cytryny, 3 łyżki mleka, 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej, 2 czubate łyżeczki masła, 15 dag szynki z tłuszczykiem (pokrojonej w plasterki), 30 dag pieczarek, 1 średniej wielkości cebula, 5 dag twardego żółtego sera w kawałku, 1/2 szklanki śmietany kremówki, 1/2 szklanki lekkiego bulionu warzywnego (może być z kostki), 1/3 pęczka szczypiorku...

  • Wypróbowany przepis na "Omlet z pieczarkami"

  • Roladki z żurawiną i pieczarkami

    ...zetnie, tworząc omlet. Podziel go na 4 części, rozłóż na kotletach. Zwiń roladki. Obwiąż je i obsmaż na łyżce oleju. Przełóż do naczynia żaroodpornego. Wlej pół szklanki wody. Dodaj żurawinę i łyżkę...

  • Łatwe w przygotowaniu.

  • ...i pieprzem. C. Do ubitych jajek dodać posiekane pory, paprykę i dymkę. Wszystko wymieszać. D. Masę jajeczną usmażyć na maśle. Przed podaniem posypać drobno posiekanym szczypiorkiem. Nasza rada Omlet po...

  • Wspaniałe śniadanie!

  • Groszek - 10 łatwych przepisów

    ...błyskawiczne i smaczne danie można np. posypać tartym serem. 6. Farsz do mięsa. Z zielonego groszku można przygotować świetne nadzienie do mięsnych roladek, np. z piersi kurczaka czy indyka. 7. Do omletów, jajecznicy... Groszek wspaniale pasuje do jajek. Dlatego jeśli smażysz zwykły omlet, zrób do niego farsz na bazie tego warzywa. Zielonymi kuleczkami możesz wzbogacić też frittatę - to omlet, który...

  • Sycący posiłkek, najlepiej smakuje z dużą ilością pieczarek. Mniam, mniam!

Artykuły na temat: omlet z pieczarkami i cebula
  • Omlet nadziewany szynką i pieczarkami

    Jeżeli zależy nam, aby omlet był bardziej pulchny, dobrze jest dodać do rozbitych jaj łyżkę lub dwie mleka albo śmietanki. A dla smaku – nieco startego żółtego sera.

  • Ta ciepła i chrupiąca przekąska bez wątpienia wprawi cię w dobry nastrój. Wystarczy kilka pieczarek, gałązka rozmarynu i dobrej jakości chleb. Proste? Do dzieła! Składniki:- opakowanie małych pieczarek lub dwie solidne garście*- 2 gałązki świeżego rozmarynu- łyżka/dwie masła klarowanego- 2 ząbki czosnku- 1/4 łyżeczki soli wędzonej- świeżo mielony pieprz- sól różowa do smaku- łyżka sosu sojowego tamari - wiejski chleb na zakwasie 2-3 kromki- jogurt roślinny naturalny- bazylia grecka lub mięta...

  • Omlet biszkoptowy z pieczarkami

    Puszysty omlet na śniadanie, obiad lub kolację.

  • Doskonały pomysł na pyszne śniadanie, szybki obiad i sycącą kolację. Jednak wysmażenie dobrego omletu jest prawdziwą sztuką, dlatego częściej robimy naleśniki. Omletów jednak nie należy się bać!   W poradniku Marii Disslowej pt. „Jak gotować", wydanym w 1931 znajdziemy aż 25 przepisów na omlet. Disslowa swój poradnik wydała z myślą o początkujących gosposiach, tak aby ułatwić im „nabywanie wiadomości z dziedziny gospodarstwa domowego, a w szczególności kucharstwa". Nasz poradnik omletowy...

  • Omlet makaronowy z brokułami

    ...podsmażyć. Do-rzucić cebulę. Oprószyć pieprzem i solą. Dołożyć brokuły oraz makaron. Całość zalać masą jajeczną. Smażyć, aż masa jajeczna się zetnie. Omlet ostrożnie zsunąć z patelni na talerz...

  • Niektórzy kojarzą cebulę głównie ze łzami i z niezbyt przyjemnym oddechem. Inni natomiast traktują ją, jako panaceum na wiele dolegliwości. Czy wiedzieliście, że cenne substancje znajdziemy nawet w łupinkach tego warzywa? Fot. 123RF/Picsel Nasze babcie uznawały cebulę za magiczne remedium na wszelkiego rodzaju choroby. Przepis na domowy syrop z cebuli znał i stosował niemal każdy. Nie była to nowa tradycja, gdyż warzywo to było wykorzystywane przez medyków już w starożytności. Co ciekawe,...

  • Księga smaków: Pieczarka

    ..., dusimy, gotujemy, marynujemy i zjadamy na surowo. Świeże wyśmienicie smakują na chlebie posypane solą lub w roli składnika do sałatek. Rewelacyjnie sprawdzą się jako dodatek do jajecznicy lub omleta...

  • Niektórzy kojarzą cebulę głównie ze łzami i z niezbyt przyjemnym oddechem. Inni natomiast widzą w niej panaceum na wiele dolegliwości. Jak ją przygotować, aby była zdrowa i smaczna? Fot. 123RF/Picsel Nasze babcie uznawały cebulę za magiczne remedium na wszelkiego rodzaju choroby. Przepis na domowy syrop z cebuli znał i stosował niemal każdy. Nie była to nowa tradycja, gdyż warzywo to było wykorzystywane przez medyków już w starożytności. Co ciekawe, tysiące lat temu, Egipcjanie wykorzystywali...

  • Jak wykorzystywać w kuchni pieczarki

    ...i zjadamy na surowo. Świeże wyśmienicie smakują na chlebie posypane solą lub w roli składnika do sałatek. Rewelacyjnie sprawdzą się jako dodatek do jajecznicy lub omleta. Poszatkowane i podsmażone są...

  • Pieczarki to najczęściej jedzony rodzaj grzybów na świecie. Właśnie teraz możemy zasadzić je w domu. Zobaczmy tylko, czy warto! Fot. 123RF/Picsel Pieczarki to dobry dodatek do wielu dań: świetnie smakują na pizzy i w sosie. Można je gotować, dusić, zapiekać, marynować. Mogą zarówno stanowić farsz, jak i być nadziewane. Swoich zagorzałych wielbicieli ma także zupa pieczarkowa. Pieczarki można kupić w sklepach przez cały rok. Można je też samodzielnie uprawiać w domu lub w ogrodzie. Właśnie...