• Informacje na temat:

    okoń pieczony w folii

Przepisy na temat: okoń pieczony w folii
  • Grill? Dlaczego nie!

    .... Doskonałe na grilla są ryby takie jak dorsz, okoń, łosoś, panga. Opieka się je krótko, obowiązkowo owinięte folią aluminiową. Na grilla nadają się prawie wszystkie warzywa. Ziemniaki, pomidory czy kukurydza wymagają wcześniejszego zapiekania w folii. Błyskawicznie, bo około 5 minut pieką się kabaczki, cukinia, pieczarki, bakłażany, cebulka, papryka. Przed wrzuceniem ich na ruszt, warto...

  • Bardzo zdrowe danie.

  • Przepis wart wypróbowania: "Okoń marynowany"

  • Zdecydowanie za rzadko jemy ryby. Dziś prezentuję łososia w bardzo klasycznej wersji, bo pieczonego w folii, w piekarniku. Łososia możemy upiec razem z ziemniakami, mamy wtedy szybki, smaczny obiad:).

  • Przepis ten dostałam dawno temu od mojej przyjaciółki i muszę powiedzieć, że łosoś przygotowany w ten sposób bardzo smakuje mojej rodzince

  • Dzisiaj wybrałam na obiad pstrąga. Jest jedną z najsmaczniejszych ryb słodkowodnych.

  • Smaczny i tyle:-))

  • Prosty sposób na pyszną i soczystą rybkę :) Przepis pochodzi z książki pt. "Kuchnia Polska".

  • smaczne i zdrowe:) i przede wszystkim łatwe do zrobienia

  • Smaczny pomysł na "Okoń w miodzie"

Artykuły na temat: okoń pieczony w folii
  • Okoń morski po prowansalsku

    Wyjątkowy pomysł na rybę.

  • Po kotletach mielonych i soczystej karkówce, w naszym serialu nadszedł czas na deser. Stefanka w wykonaniu Beaty Lipov z bloga Lawendowy Dom z pewnością przypadnie wam do gustu. Stefanka bez pieczenia na INTERIA.TV. Składniki: 200 g kaszy jaglanej 1 l mleka kokosowego 50 g brązowego cukru laska wanilii laska cynamonu ciasteczka owsiane kakaowe do dekoracji: 150 ml miodu płynnego 80 g orzechów laskowych 80 g orzechów włoskich 3 łyżki smażonej skórki pomarańczowej   Wykonanie: Kaszę...

  • Okoń morski na sposób orientalny

    Czyli po francusku « bar ». Jedna z delikatnijszych morskich ryb. Znakomita w smaku i prosta w sublimacji. Dzisiaj, na obiad postanowiłam ją zrobić na wschodni sposób z cytrynyami z soli, z przyprawami i podać z kuksusem z szafranem i rodzynkami. Cała rodzinka zachwycona.   Przyrządzanie 10 minut Marynata 1 h Pieczenie 35 minut   1 okoń morski na 3 osoby to ryba około 750 g , bez...

  • Aby uzyskać jak najlepsze efekty pieczenia należy zadbać o odpowiednią temperaturę oraz obieg i wilgotność powietrza. Szefowie kuchni od lat wykorzystują do tego dobroczynne działanie pary. Dzięki temu ich wypieki wyrastają równo, będąc jednocześnie miękkie i delikatne. Ty także możesz skorzystać z zalet pary dzięki piekarnikowi Electrolux PlusSteam. Fot. 123RF Tarta cytrynowa z bezą 50 g cukru pudru 130 g masła 180 g mąki 10 g wody SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Mąkę, cukier puder i masło miksuj w...

  • Kolka - jak jej uniknąć?

    ..., okoń, flądra). Nabiał jest dozwolony, ale najlepiej, by miał do 2 proc. tłuszczu. Lepiej odmówić sobie ciast, zwłaszcza z kremem. Odstawić czekoladę, a w ramach deseru sięgać po musy owocowe, galaretki, kisiele czy biszkopty.  Smażenie zastąpić gotowaniem (także na parze), duszeniem, pieczeniem (najlepiej w folii). Tłuszcz ze smażenia jest bardzo ciężkostrawny i wywołuje silne skurcze pęcherzyka...

  • Święta to czas, kiedy chcemy sobie pozwolić na przyrządzenie wyjątkowych dań – ma być „na bogato” – wystawnie i przede wszystkim smacznie! Często wtedy wybór pada na pieczeń, ale niestety wiąże się z nią kilka obaw – co zrobić, aby była doskonale doprawiona, wyrazista w smaku, i co bardzo ważne – nie możemy jej przesuszyć. Warte uwagi są więc rady szefa kuchni Knorr, Piotra Murawskiego. Fot. materiały prasowe Pieczeń podana na stół jako danie główne podczas wspólnej uczty wygląda niezwykle...

  • Graj w zielone

    .... 3. Na koniec dolej mleko kokosowe i zredukuj płyn do konsystencji sosu. Dopraw danie sokiem z cytryny. Podawaj z posiekanymi ziołami. Okoń morski z zielonym pesto z czosnku niedźwiedziego Młode...

  • Gotowane w wodzie i na parze warzywa od lat są dla nas synonimem zdrowego odżywiania. Coraz częściej zaczynamy jednak stosować równie smaczną i zdrową alternatywę - warzywa upieczone w piekarniku. Fot. 123RF/Picsel Pieczenie warzyw ma kilka istotnych zalet, w porównaniu z gotowanymi. Przede wszystkim piekąc warzywa nie tracimy cennych wartości odżywczych i witamin. Woda, w której gotujemy warzywa przejmuje te drogocenne substancje, i zostaje razem z nimi wylana. Dzięki pieczeniu zachowujemy...

  • Kolka - jak jej uniknąć

    ..., okoń, flądra). Nabiał jest dozwolony, ale najlepiej, by miał do 2 proc. tłuszczu. Lepiej odmówić sobie ciast, zwłaszcza z kremem. Odstawić czekoladę, a w ramach deseru sięgać po musy owocowe, galaretki, kisiele czy biszkopty. Smażenie zastąpić gotowaniem (także na parze), duszeniem, pieczeniem (najlepiej w folii). Tłuszcz ze smażenia jest bardzo ciężkostrawny i wywołuje silne skurcze pęcherzyka...

  • Wiodący producent słonych przekąsek Lay's przedstawia nową linię najwyższej jakości chipsów ziemniaczanych. Lay's Prosto z Pieca w dwóch wariantach smakowych - Naturalne Solone i Grillowana Papryka to pierwsze na polskim rynku pieczone chipsy ziemniaczane. Dzięki unikalnemu procesowi powolnego pieczenia, Lay's Prosto z Pieca zawierają 70% mniej tłuszczu niż standardowe, smażone chipsy, przy jednoczesnym zachowaniu wyjątkowej chrupkości i niepowtarzalnego smaku. Wiele konsumentek, które cenią...