• Informacje na temat:

    ogorkowa za słodka

Przepisy na temat: ogorkowa za słodka
  • Ryż po persku z nóżką z kurczaka i sałatką mango-ogórkową

    Składniki na 4 porcje: 4 nóżki z kurczaka sól, pieprz słodka papryka 6 łyżek oleju 1 łyżka czerwonej past curry 2 łyżki syropu klonowego 200 g ryżu basmati  2 małe ziemniaki 75 g masła opakowanie szafranu 1 mango 1 ogórek sałatkowy 5 łyżek białego octu balsamicznego szczypta cukru  Przygotowanie:  1,5 łyżeczki soli, pół łyżeczki pieprzu, paprykę i 2 łyżki oleju wymieszać...

  • mieszanka przypraw dodawana do wielu potraw krajach arabskich. Świetna jako marynata do mięs czy też ryb, można nią także posypać gotowane/ pieczone warzywa itd można ją dodawać dosłownie do wszystkiego ;)

  • Nad morze i w góry, czyli lekkie przekąski na wakacyjne dni

    Wypoczywając nad morzem lub w górach warto wybierać lekkie i zdrowe przekąski, które dostarczą nam energii na cały dzień. Sycąca bruschetta, tosty z ogórkową pastą, a może pożywne wrapy? Odpowiednio skomponowane letnie menu to klucz do świetnego samopoczucia i promiennego wyglądu podczas wakacji.

  • Dla mnie to smak dzieciństwa i to jest pierwszy deser który kiedyś dawno zrobiłam samodzielnie. Dzieci bardzo go lubią!

  • Najlepszy grill chrupie się z ogórkiem!

    Nie ma to jak grill! Wyczekując go każdy planuje dokładnie jakie przygotować potrawy i przekąski, na co będzie miał ochotę i co najważniejsze – jak sprawić, żeby goście poczuli radość ze wspólnego grillowania.

  • piękne wspomnienie ciepłego lata

  • Zupy oczyszczające

    Nie tylko pomagają odtruć organizm, dostarczają też energii i witamin. Przede wszystkim jednak są proste w przygotowaniu i pyszne!

  • słodka przekąska dla wszystkich łasuchów kochających zdrowe desery ;-) kremowa,delikatna,bakaliowa ;-)

  • Zupka bardzo smaczna, na ciepłe dni orzeźwiająca, wszyscy domownicy przepadają za nią:)

  • Jest wiele przysmaków, które można jeść pod koniec miesiąca bez obaw, że "pojadą nam" po portfelu.

Artykuły na temat: ogorkowa za słodka
  • Nie tylko ogórkowa

    Oto kilka pomysłów na dania z kiszonymi ogórkami w roli głównej.

  • Tradycja wypieku rogali świętomarcińskich trwa od 1891 roku. Zwyczaj ten rozpoczął się w Poznaniu, jednak z biegiem lat staje się coraz popularniejszy w całej Polsce, a co roku w samej stolicy rogala świętomarcińskiego tylko 11 listopada konsumuje się aż 250 ton tego specjału. Fot. 123RF/Picsel Jest słodki, pełen pysznego nadzienia, a do tego ma niesamowitą historię. Jego wyjątkowość każdego roku przyciąga do stolicy Wielkopolski tysiące turystów. Rogalami świętomarcińskimi Poznaniacy...

  • Prawdziwa rewolucja  w Twojej kuchni. Nowe Krajanki WINIARY!

    Polacy kochają zupy, to pewne! Jedzą je przez cały rok – sycące i rozgrzewające jesienią i zimą, a latem te orzeźwiające. Przyrządzenie zupy wymaga jednak dużej ilości czasu i energii, które trzeba włożyć w przygotowanie potrzebnych składników. A gdyby można było ugotować pyszną zupę z kawałkami warzyw bez konieczności żmudnego obierania i ścierania ogórków czy buraków? Teraz takie rozwiązanie jest w zasięgu ręki! Marka WINIARY prezentuje nowy produkt – Krajanki WINIARY! Dzięki nim możesz...

  • Zupa budzi ciepłe wspomnienia. Jej zapach często wita nas już od progu, gdy wracamy w rodzinne strony. Dymiący talerz gorącej zupy to dla wielu symbol dzieciństwa, domowej kuchni i domowego ogniska. Fot. 123RF/Picsel Zupa towarzyszy człowiekowi od czasów neandertalskich. Co ciekawe, człowiek prehistoryczny poznał jej smak zanim wynalazł garnek. Pierwsze zupy gotowano w skórzanych workach, do których wrzucano gorące kamienie. Gotowanie pozwoliło wykorzystać resztki oraz pozornie niejadalne...

  • Letnie specjały, które pomogą zrzucić zbędne kilogramy

    Nie dopinasz spodni z zeszłego roku? A może chcesz lepiej się czuć na plaży? Niektórym wydaje się, że w lecie już za późno na odchudzanie. Nic bardziej mylnego. Dodatkowe kilogramy możesz zrzucić również w wakacje. Wystarczy, że codziennie będziesz sięgać po sezonowe warzywa i owoce.

  • Zdradź nam swój sekret na udaną drożdżową babkę i wygraj jedną z ośmiu fantastycznych książek Mistrza Pawła Małeckiego "Cukiernia Lidla" Święta wielkanocne już tuż, tuż... Niebawem na naszych stołach zagoszczą kolorowe mazurki, serniki i babki. Jeśli masz sprawdzone triki, dzięki którym drożdżowa babka zawsze idealnie wyrasta i doskonale smakuje, podziel się nimi za pomocą formularza konkursowego, a być może, to właśnie do Ciebie trafi książką Mistrza Pawła Małeckiego.   Konkurs zakończony....

  • Ziołowe leki, które mogą zaszkodzić latem

    Leczysz się ziołami? O tej porze roku uważaj na słońce! Na skutek silnego promieniowania na twojej skórze mogą pojawić się swędzące grudki i przebarwienia. Oto, jak sobie z nimi poradzić.

  • Za co cenicie kuchnię Bliskiego Wschodu? Za kolory, niezliczoną ilość przypraw, naturalność i przede wszystkim niepowtarzalny smak. Bardzo dziękujemy za liczne zgłoszenia na konkurs. Spośród wszystkich nadesłanych odpowiedzi wybraliśmy pięć. Książka "Sirocco" Sabriny Ghayour trafi do: Pani Dominiki: Podróże połączone z poznawaniem kultur "od kuchni" to mój ulubiony sposób spędzania wolnego czasu. Taki styl życia sprawił, że w kuchni cenię sobie przede wszystkim różnorodność. Kuchnia...

  • Gdy masz zbyt wrażliwe jelita

    Pomoże dieta oraz regularne posiłki spożywane w spokoju.

  • Weź udział w naszym konkursie i wygraj jedną z fantastycznych książek Jenny Colgan pt. Spotkajmy się w kawiarni oraz zestaw gadżetów Smaker.pl. Co zrobić aby wygrać? To proste! Wyobraź sobie, że jesteś właścicielem jednej z najbardziej znanych cukierni. Słyniesz z przepysznych wypieków, ale to, co wyróżnia Cię spośród innych cukierni to... No właśnie, co takiego? Wszystkie zgłoszenia należy wysyłać na adres smaker@firma.interia.pl do dnia 08.07.2013 roku. Forma zgłoszeń jest dowolna może to...