• Informacje na temat:

    ogórki z musztardą zalewa

Przepisy na temat: ogórki z musztardą zalewa
  • Ogórki słodko-ostre

    Ogórki umyj, osusz. W słoiku ułóż 2 listki laurowe, 3 ziarenka pieprzu oraz wsyp łyżeczkę mielonego.

  • jedne z moich ulubionych :)

  • Zapiekanka z medalionami

    Medaliony możesz wykorzystać do przyrządzenia zapiekanki. Jest prosta i smaczna, sprawdź, jak ją przygotować!

  • Sezon ogórkowy w pełni tym razem postawiłam na ogórki w musztardzie,ponieważ musztarda to jest coś co bardzo lubimy, Dzięki zalewie musztardowej ogórki stają się po prostu nieziemskie :) Takie ogórki z musztardą zadowolą każdego. pysznie polecam...

  • Pyszne sałatki ziemniaczane!

    ...obierz, posiekaj, wymieszaj z bulionem, octem, musztardą i olejem. Przypraw na pikantnie solą i pieprzem. Zalewę doprowadź do wrzenia, zmniejsz płomień, gotuj 3 minuty. 2. Ziemniaki odcedź, osącz(...), obierz ze skorupki, grubo posiekaj. Szparagi osącz z zalewy, pokrój na kawałki. Bulion wymieszaj z octem, miodem, musztardą, solą i pieprzem. 2. Zimne ziemniaki pokrój w kostkę. Zalej przygotowaną...

  • Prosta w przygotowaniu zalewa, która nadaje ogórkom orientalny smak.

  • ​Wiosenna sałatka ziemniaczana

    Z kuchni niemieckiej

  • Przyjęcie w szwedzkim stylu

    ...mielonego, - 2 łyżki bułki tartej, - 3 łyżki śmietany 36 proc., - jajko, - sól, pieprz, - 2 ogórki sałatkowe, - łyżka masła, - łyżka wytrawnego białego wina, - 2 gałązki koperku, - 8 łyżek(...) je na blasze i dopiec w piekarniku rozgrzanym do 200 st. C przez 15 minut. Ogórki przeciąć wzdłuż, nasiona wybrać łyżką. Poprzecinać jeszcze raz wzdłuż i pokroić na kawałki. Koperek posiekać. Ogórki...

  • Mielone z musztardą

Artykuły na temat: ogórki z musztardą zalewa
  • Kotleciki mielone przyprawione na pikantnie

    Przygotowanie: Suszone pomidory odsącz. Ziemniaki obierz, pokrój na kawałki. Gotuj je w lekko posolonej wodzie przez 20 minut. Ogórki umyj, pokrój w cienkie plasterki. Czerwoną cebulę obierz, pokrój(...) z suszonymi pomidorami i posiekaną bazylią. Zamarynowane ogórki i cebulę przypraw solą, pieprzem i ewentualnie cukrem. Kotleciki podawaj z purée i sałatką z ogórków. Udekoruj odłożoną bazylią. Zobacz...

  • Przygotowanie ogórków małosolnych wcale nie jest tak prostą sprawą jak mogłoby się wydawać. Aby były naprawdę smaczne, warto stosować się do kilku prostych zasad. Fot. 123RF Chociaż niektórzy obcokrajowcy krzywią się na samą myśl o ogórkach małosolnych lub kiszonych, w Polsce możemy ze świecą szukać osób, które podzielałyby opinię, że są one po prostu zepsute. Wręcz przeciwnie, entuzjastów kiszonek jest w naszym kraju co nie miara, a ich szeregi stale się powiększają. Zimą zajadamy się...

  • Przygotowanie ogórków małosolnych wcale nie jest tak prostą sprawą, jak mogłoby się wydawać. Aby były naprawdę smaczne, warto stosować się do kilku prostych zasad. Fot. 123RF/Picsel Chociaż niektórzy obcokrajowcy krzywią się na samą myśl o ogórkach małosolnych lub kiszonych, w Polsce możemy ze świecą szukać osób, które podzielałyby opinię, że są one po prostu zepsute. Wręcz przeciwnie, entuzjastów kiszonek jest w naszym kraju co nie miara, a ich szeregi stale się powiększają. Zimą zajadamy...

  • Entuzjastów kiszonek jest w naszym kraju co nie miara, a ich szeregi stale się powiększają. Zimą zajadamy się kiszoną kapustą, a przez całe lato na stołach królują ogórki małosolne. Fot. 123RF/Picsel Zrobienie dobrych ogórków małosolnych jest prawdziwą sztuką, wokół której narosło już wiele legend i przesądów. Nie będziemy rozstrzygać, które z nich są prawdziwe, a które nie. Postaramy się jednak stworzyć możliwie jak najbardziej uniwersalny katalog zasad, które powinny zagwarantować wam...

  • Ogórki są w porządku. Są zielone, smaczne i orzeźwiające. Na nasze stoły najczęściej trafiają długie i dorodne ogórki szklarniowe, zwane także wężowymi. Gruntowe, małe i brzydkie, wędrują do słoików. Czy tak być powinno? Fot. 123RF/Picsel Nie dyskryminujmy ogórków gruntowych tylko za wygląd... Na początek trochę o zdrowiu. Ogórki zawierają ponad 96% wody, a ich kaloryczność jest znikoma - 10 dag zawiera około 10 kcal. Jeśli chodzi o witaminy, to ogórki nie robią wrażenia - śladowe ilości A,...

  • Sezon na ogórki gruntowe już wkrótce rozpocznie się na dobre. Warto więc wykorzystać go w pełni, planując przygotowanie ciekawych przetworów, które przypomną o lecie nawet w chłodne, zimowe dni. Brakuje wam pomysłów? Skorzystajcie z przepisów naszych użytkowników. Fot. 123RF/Picsel Ogórki pochodzą z tej samej rodziny, co melon i dynia. Wbrew obiegowej opinii, znajdziemy w nich nie tylko bezwartościową wodę, ale również całkiem sporo substancji odżywczych, które są niezbędne dla prawidłowego...

  • Wbrew pozorom, kiszenie ogórków wcale nie jest prostą sprawą. Aby były naprawdę smaczne, musicie przestrzegać kilku ważnych zasad podczas ich przygotowywania. Tylko wtedy się udadzą. Fot. 123RF Chociaż niektórzy obcokrajowcy krzywią się na samą myśl o kiszonych ogórkach, w Polsce możemy ze świecą szukać osób, które podzielałyby opinię, że są one po prostu zepsute. Wręcz przeciwnie, entuzjastów kiszonek jest w naszym kraju co nie miara, a ich szeregi stale się powiększają. Dlaczego tak bardzo...

  • Musztarda to świetny dodatek do wszelkiego rodzaju wędlin. Można wykorzystywać ją w kuchni także do robienia sosów sałatkowych, panierki czy marynat do mięs. Co trzeba o niej wiedzieć? Na co uważać, kupując ją w sklepie? Kiedy lepiej jej nie jeść? Musztarda to świetny dodatek do mięs. Fot. 123RF.COM/PICSEL Gorczyca była lekiem Grecy i Rzymianie używali gorczycy jako leku na artretyzm i bóle zębów. Zalecał ją nawet sam Hipokrates. W starożytnym Egipcie z kolei ziarna gorczycy stosowano na bóle...

  • Ogórki pochodzą z tej samej rodziny, co melon i dynia. W medycynie indyjskiej wykorzystywano je od najdawniejszych czasów do leczenia przeróżnych schorzeń. Czy słusznie? Fot. 123RF/Picsel W czasopiśmie naukowym "Fitoterapia" opublikowano artykuł poświęcony właściwościom tych niepozornych warzyw. Okazuje się, że są nie tylko zdrowym dodatkiem do diety, ale i skutecznym sposobem na łagodzenie podrażnień skóry. 1. Są źródłem witaminy K W jednej szklance ogórka (ze skórką) mieści się aż 14 proc....

  • Czy wiedzieliście, że melon to gatunek ogórka? Nie? A, że arbuz to warzywo dyniowate? Pewnie też nie. Wiedzą o tym autorzy tej książki, którzy przygotowali dla was smakowite przepisy na warzywa dyniowate. Ogórek, dynia, cukinia, arbuz, melon - czyli 107 kolorowych i smakowitych przepisów na wiosenny talerz!W książce znajdziesz przepisy na: Wegetariański tatar na komosie Lody ogórkowe z serem ricotta, miodem oraz nutą rozmarynu i zielonego pieprzu Pizza z pesto z fioletowego jarmużu Pieczone...