• Informacje na temat:

    ogórki z musztardą i miodem

Przepisy na temat: ogórki z musztardą i miodem
  • ...4 filety śledziowe, 2 ugotowane w łupinach buraki, 3 czerwone cebule, 2 ogórki kiszone, szklanka ugotowanej fasoli perłowej, czerwone jabłko. Sos: łyżka musztardy, łyżeczka miodu, 2 łyżki białego octu winnego, 4 łyżki oleju, po łyżeczce cząbru i kminku, 4 łyżki szczypiorku, sól, pieprz.

  • jedne z moich ulubionych :)

  • Dorsz z Colesławem z mięty

    Colesław: 2 łyżki miodu, 1 łyżka świeżego soku z cytryny, 2 łyżki majonezu, 2 łyżki kremówki, 2 łyżeczki musztardy ziarnistej, sok z dwóch limetek, 2 łyżki posiekanej mięty, sól, 3 filiżanki startego ogórka.

  • Doskonała sałatka na lunch jak również na kolację. Ja często biorę ją do pracy.

  • Sezon ogórkowy w pełni tym razem postawiłam na ogórki w musztardzie,ponieważ musztarda to jest coś co bardzo lubimy, Dzięki zalewie musztardowej ogórki stają się po prostu nieziemskie :) Takie ogórki z musztardą zadowolą każdego. pysznie polecam...

  • Sałatka z grillowanym kurczakiem

    .... 2. Przygotowane składniki wymieszaj w salaterce. Przygotuj sos musztardowy: oliwę utrzyj z musztardą (najlepiej sarepską). Domieszaj miód oraz czosnek przeciśnięty przez praskę. Przypraw do smaku solą...

  • Co zrobić z kurczakiem z rosołu? Ja lubię zapiekać go w piekarniku, w ulubionych przyprawach i maśle. Jest pyszny!

  • Jak przyrządzić pysznego tatara?

    Po pierwsze, najlepiej, jeśli polędwica na tatara jest ręcznie siekana nożem, a nie przepuszczana przez maszynkę. To wymaga perfekcji i dokładności. Do tego, oczywiście, niezbędny jest bardzo ostry nóż. Wybieramy dodatki i przyprawy: maggi (lżejsze w smaku) i olej słonecznikowy, sól, pieprz drobno mielony, pieprz młotkowany, siekane ogórki kiszone, siekane podgrzybki marynowane, siekaną cebulę...

  • Smaczny pomysł na "Karkówka z miodem, musztardą i goździkami"

Artykuły na temat: ogórki z musztardą i miodem
  • Ogórek bez tajemnic - 25 informacji na temat zielonego warzywa

    ...w ciąży. Panie w stanie błogosławionym łączą je z czekoladą lub masłem orzechowym, a także miodem oraz musztardą. 24. Tradycyjna, uwielbiana przez Polaków, zupa ogórkowa powstaje na bazie mięsnego(...) przypomina maczugę. Skórka również nie jest jednolita - może być gładka, szorstka lub brodawkowata. 4. O ile ogórek zawsze ma delikatny i orzeźwiający smak, o tyle jego długość zależy od jego odmiany. Ogórki...

  • Entuzjastów kiszonek jest w naszym kraju co nie miara, a ich szeregi stale się powiększają. Zimą zajadamy się kiszoną kapustą, a przez całe lato na stołach królują ogórki małosolne. Fot. 123RF/Picsel Zrobienie dobrych ogórków małosolnych jest prawdziwą sztuką, wokół której narosło już wiele legend i przesądów. Nie będziemy rozstrzygać, które z nich są prawdziwe, a które nie. Postaramy się jednak stworzyć możliwie jak najbardziej uniwersalny katalog zasad, które powinny zagwarantować wam...

  • Pora na obiad

    Słodkawą nutę nada pieczystym łyżka miodu gryczanego lub ciemny ocet balsamiczny.

  • Ogórki są w porządku. Są zielone, smaczne i orzeźwiające. Na nasze stoły najczęściej trafiają długie i dorodne ogórki szklarniowe, zwane także wężowymi. Gruntowe, małe i brzydkie, wędrują do słoików. Czy tak być powinno? Fot. 123RF/Picsel Nie dyskryminujmy ogórków gruntowych tylko za wygląd... Na początek trochę o zdrowiu. Ogórki zawierają ponad 96% wody, a ich kaloryczność jest znikoma - 10 dag zawiera około 10 kcal. Jeśli chodzi o witaminy, to ogórki nie robią wrażenia - śladowe ilości A,...

  • Upały? Nie ma jak sałata!

    ...,  zetrzeć skórkę na tarce,  wycisnąć sok. Utrzeć go na  gęsty sos z musztardą i oliwą lub olejem ze słoika z pomidorami, doprawić, solą, pieprzem i otartą skórką cytryny. 2. Pomidory odsączyć...

  • Przygotowanie ogórków małosolnych wcale nie jest tak prostą sprawą jak mogłoby się wydawać. Aby były naprawdę smaczne, warto stosować się do kilku prostych zasad. Fot. 123RF Chociaż niektórzy obcokrajowcy krzywią się na samą myśl o ogórkach małosolnych lub kiszonych, w Polsce możemy ze świecą szukać osób, które podzielałyby opinię, że są one po prostu zepsute. Wręcz przeciwnie, entuzjastów kiszonek jest w naszym kraju co nie miara, a ich szeregi stale się powiększają. Zimą zajadamy się...

  • Któż z nas nie lubi solonych śledzi? Problem jest ta "sól", w których są marynowane... Oto łatwy sposób jak sprawić, by śledź był łagodniejszy i smaczniejszy!

  • Przygotowanie ogórków małosolnych wcale nie jest tak prostą sprawą, jak mogłoby się wydawać. Aby były naprawdę smaczne, warto stosować się do kilku prostych zasad. Fot. 123RF/Picsel Chociaż niektórzy obcokrajowcy krzywią się na samą myśl o ogórkach małosolnych lub kiszonych, w Polsce możemy ze świecą szukać osób, które podzielałyby opinię, że są one po prostu zepsute. Wręcz przeciwnie, entuzjastów kiszonek jest w naszym kraju co nie miara, a ich szeregi stale się powiększają. Zimą zajadamy...

  • Kanapki inaczej

    .... Ser pokrój w cienkie plasterki. Chleb tostowy opiecz w tosterze. Opłucz natkę i drobno ją posiekaj. Jogurt wymieszaj z musztardą. Powstałym kremem posmaruj podpieczone kromki. Na czterech tostach(...) serka do kanapek, 1/2 pęczka koperku Przygotowanie: Musztardę wymieszaj z miodem. Koperek opłucz, odłóż kilka gałązek do dekoracji, resztę drobno posiekaj i dodaj do sosu. Ogórek dokładnie umyj...

  • Musztarda to świetny dodatek do wszelkiego rodzaju wędlin. Można wykorzystywać ją w kuchni także do robienia sosów sałatkowych, panierki czy marynat do mięs. Co trzeba o niej wiedzieć? Na co uważać, kupując ją w sklepie? Kiedy lepiej jej nie jeść? Musztarda to świetny dodatek do mięs. Fot. 123RF.COM/PICSEL Gorczyca była lekiem Grecy i Rzymianie używali gorczycy jako leku na artretyzm i bóle zębów. Zalecał ją nawet sam Hipokrates. W starożytnym Egipcie z kolei ziarna gorczycy stosowano na bóle...