• Informacje na temat:

    ogórki z kary

Przepisy na temat: ogórki z kary
  • Sztaby marketingowców pracują nad tym, żebyśmy robili jak największe zakupy

    ...zmienili nawyki. - W Czechach wprowadzono wspomniane kary dla hipermarketów już w styczniu i tamtejsze odpowiedniki Banków Żywności alarmowały, że nie są w stanie przyjąć nadwyżek jedzenia. Nasze...

  • Pierwsze ogórki gruntowe zawsze muszą być małosolne,oczywiście znikają w locie :-)

  • Czas na pyszne ogóreczki :)

  • Marynowane ogórki w zalewie octowej na zimę. Przepis sprawdzony, od ponad 30 lat robię według tego przepisu.

  • Kiedy przychodzi maj nie mogę się doczekać aby zrobić ogórki małosolne. Pierwsza partia 2 kg znika w mgnieniu oka. Zajadają się wszyscy w domu.

  • Najlepsze kiszone ogórki, to te, które ukisimy własnoręcznie :) Ja uwielbiam małosolne, dlatego często ogórki znikają zanim na dobre zdążą się porządnie ukisić. Takie ogóreczki przygotowuje się w bardzo prosty sposób.

  • przepyszne ogórki małosolne na które przepis dostałam od koleżanki z pracy Polecam!!!!

  • Nie znam nikogo kto po zimowych dniach nie czeka na pierwsze możliwe do zakiszenia ogórki gruntowe. Zawrotne ceny pierwszych ogórków w sklepach mobilizują do robienia ich na własną rękę. Przepisy na ogórki małosolne są różnorodne i jest ich wiele. ...już za moment sezon na ogórki gruntowe!

  • OGÓRKI MAŁOSOLNE SĄ DOSKONAŁYM DODATKIEM DO KANAPEK,ZIMNYCH I CIEPŁYCH MIĘS ORAZ WĘDLIN.

  • Świeże ogórki nadziewane sałatką włoską. Prosto, szybko i smacznie.

Artykuły na temat: ogórki z kary
  • Rozgryźć EKO

    ...i bardziej skrupulatne są inspekcjew przetwórniach ekologicznych (mamy ich w Polsce ok. 500). Efekt? W ubiegłym roku IJHARS nałożyła na wszystkich producentów żywności 633 kary, z czego tylko 22(...) naturalnie uprawiane ogórki, zdążą one dojrzeć dopiero pod koniec maja. Cukinie pojawią się w czerwcu, pomidory w lipcu, a papryka i kukurydza w sierpniu. Jajka nie muszą być podstemplowane, jeśli...

  • Ogórki są w porządku. Są zielone, smaczne i orzeźwiające. Na nasze stoły najczęściej trafiają długie i dorodne ogórki szklarniowe, zwane także wężowymi. Gruntowe, małe i brzydkie, wędrują do słoików. Czy tak być powinno? Fot. 123RF/Picsel Nie dyskryminujmy ogórków gruntowych tylko za wygląd... Na początek trochę o zdrowiu. Ogórki zawierają ponad 96% wody, a ich kaloryczność jest znikoma - 10 dag zawiera około 10 kcal. Jeśli chodzi o witaminy, to ogórki nie robią wrażenia - śladowe ilości A,...

  • Jak postępować z maluchem, któremu nic nie smakuje

    „Zagłodzi się nam!” martwią się rodzice niejadków. Czy jest jakiś sposób, by przekonać niesforne maluchy do jedzenia? Są takie dzieci, którym nic nie smakuje. Nie mają ochoty na poznawanie nowych smaków, a kategoria „ulubiona potrawa” w ich słowniku nie istnieje. W ocenie rodziców jedzą zbyt mało nawet tych produktów, które uznają za na tyle smaczne, by poświęcić im uwagę. Skubną odrobinę lodów, zjedzą ćwierć gruszki, połówkę bułki z dżemem…

  • Przygotowanie ogórków małosolnych wcale nie jest tak prostą sprawą jak mogłoby się wydawać. Aby były naprawdę smaczne, warto stosować się do kilku prostych zasad. Fot. 123RF Chociaż niektórzy obcokrajowcy krzywią się na samą myśl o ogórkach małosolnych lub kiszonych, w Polsce możemy ze świecą szukać osób, które podzielałyby opinię, że są one po prostu zepsute. Wręcz przeciwnie, entuzjastów kiszonek jest w naszym kraju co nie miara, a ich szeregi stale się powiększają. Zimą zajadamy się...

  • Wakacje na Litwie

    ...w przypadku kurek. Łamiący ten przepis są narażeni na kary w wysokości 25-100 litów. Lasy litewskie pełne są grzybów, niemniej wchodząc do lasu należy upewnić się również, czy teren nie znajduje się...

  • Przygotowanie ogórków małosolnych wcale nie jest tak prostą sprawą, jak mogłoby się wydawać. Aby były naprawdę smaczne, warto stosować się do kilku prostych zasad. Fot. 123RF/Picsel Chociaż niektórzy obcokrajowcy krzywią się na samą myśl o ogórkach małosolnych lub kiszonych, w Polsce możemy ze świecą szukać osób, które podzielałyby opinię, że są one po prostu zepsute. Wręcz przeciwnie, entuzjastów kiszonek jest w naszym kraju co nie miara, a ich szeregi stale się powiększają. Zimą zajadamy...

  • Jedzenie bez obsesji

    ...jedzenia jako kary ani nagrody. Powinniśmy dawać dziecku dobry przykład. Gdy chcemy, by jadło warzywa, a sami wkładamy sobie na talerz kotlet, ono na pewno pomyśli: dlaczego ja mam jeść warzywa...

  • Kiszenie to jeden z najprostszych sposobów konserwowania warzyw, Fot. 123RF/Picsel Kiszone warzywa są nie tylko smaczne, ale również niezwykle zdrowe. Możemy traktować je jako naturalne i łatwo dostępne probiotyki, które doskonale wpływają na nasz układ odpornościowy. Kwas mlekowy, zawarty w różnego rodzaju kiszonkach, oczyszcza organizm i chroni przed wieloma chorobami. Jednak to nie wszystko - badania wykazały również, iż wspomaga on trawienie, przyśpiesza przemianę materii oraz zmniejsza...

  • Entuzjastów kiszonek jest w naszym kraju co nie miara, a ich szeregi stale się powiększają. Zimą zajadamy się kiszoną kapustą, a przez całe lato na stołach królują ogórki małosolne. Fot. 123RF/Picsel Zrobienie dobrych ogórków małosolnych jest prawdziwą sztuką, wokół której narosło już wiele legend i przesądów. Nie będziemy rozstrzygać, które z nich są prawdziwe, a które nie. Postaramy się jednak stworzyć możliwie jak najbardziej uniwersalny katalog zasad, które powinny zagwarantować wam...

  • Sezon na ogórki gruntowe już wkrótce rozpocznie się na dobre. Warto więc wykorzystać go w pełni, planując przygotowanie ciekawych przetworów, które przypomną o lecie nawet w chłodne, zimowe dni. Brakuje wam pomysłów? Skorzystajcie z przepisów naszych użytkowników. Fot. 123RF/Picsel Ogórki pochodzą z tej samej rodziny, co melon i dynia. Wbrew obiegowej opinii, znajdziemy w nich nie tylko bezwartościową wodę, ale również całkiem sporo substancji odżywczych, które są niezbędne dla prawidłowego...