• Informacje na temat:

    ogórki w zalewie z oleju

Przepisy na temat: ogórki w zalewie z oleju
  • Wietnamskie kotleciki wieprzowe z makaronem ryżowym

    Składniki: 1 pęczek świeżej kolendry 1 pęczek świeżej mięty 1 pęczek świeżej bazylii 800 - 900 g makaronu ryżowego nitki, namoczonego w zimnej wodzie przez 20 minut 2 łyżki stołowe oleju roślinnego Warzywa w zalewie octowej: 350 g kapusty, umytej i poszatkowanej na kawałki o szerokości 1,5 cm 2 średniej wielkości marchewki, obrane, przekrojone na pół i pokrojone pod kątem na talarki...

  • ..niebanalna przekąska o intensywnym smaku

  • Zima długa a z takimi ogórkami niestraszna;-)

  • Cześć kochani! Dzisiaj chciałabym Was zachęcić do przygotowania pysznej sałatki ogórkowej w sosie pomidorowym, którą zamkniemy w słoiczkach na zimę.

  • Ogórki w zalewie z kurkumą to alternatywa dla ogórków w curry. Lekka zmiana przyprawy i ciekawy efekt smakowy. Warto wypróbować:)

  • Pyszne ogórki w zalewie z curry. Rewelacyjnie smakują z tradycyjnym schabowym czy mielonym i ziemniakami.

  • Proponuje ogórki z papryką na zimę w zalewie octowej. Zalewa jest bardzo łagodna. Słoiki w zimie znikają. Warzywa są chrupiące i mają ciekawy smak. Podany przepis jest na 5 słoików litrowych. Przepis jest bardzo łatwy i szybki. Ogórków nie obieramy.

  • Ogórki w zalewie musztardowej

  • Ogórki w zalewie gyros

  • Bardzo fajne,delikatne ogórki w sam raz np. do klasycznego mielonego z ziemniaczkami,albo do mięska z grilla.

Artykuły na temat: ogórki w zalewie z oleju
  • Warzywa pozytywnie zakręcone

    Masz ochotę na coś niebanalnego? Skosztuj bakłażana w miodowej zalewie, ogórków na ostro z chili oraz czosnku w winie.

  • Airfryer Philips to wielofunkcyjne urządzenie do smażenia, grillowania i pieczenia. Dzięki wyjątkowej technologii opływu powietrza RapidAir gwarantuje do 80% mniej tłuszczu w twoim jedzeniu, zapewniając doskonały smak potraw. W urządzeniu Airfryer można więc przygotować zdrowe jedzenie, które jest chrupiące na zewnątrz i delikatne w środku, używając bardzo małej ilości tłuszczu lub w ogóle z niego rezygnując. Nie potrafisz zrezygnować ze smażonych potraw, choć masz świadomość, że ociekające...

  • Zadbaj o siebie w czasie antybiotykoterapii

    Probiotyki dobre dla jelit  Codziennie jedz kiszonki. Może to być garść kapusty, 2-3 plastry buraka, 3-4 cząstki jabłka lub 1-2 ogórki. Co drugi dzień przygotuj miseczkę surowej, słodkiej poszatkowanej kapusty. Może być do drugiego dania. Na godzinę przed obiadem zalej ją łyżeczką oleju rzepakowego z pierwszego tłoczenia. Dodaj wyciśnięty ząbek czosnku lub posiekaną drobno cebulę...

  • Ogórki są w porządku. Są zielone, smaczne i orzeźwiające. Na nasze stoły najczęściej trafiają długie i dorodne ogórki szklarniowe, zwane także wężowymi. Gruntowe, małe i brzydkie, wędrują do słoików. Czy tak być powinno? Fot. 123RF/Picsel Nie dyskryminujmy ogórków gruntowych tylko za wygląd... Na początek trochę o zdrowiu. Ogórki zawierają ponad 96% wody, a ich kaloryczność jest znikoma - 10 dag zawiera około 10 kcal. Jeśli chodzi o witaminy, to ogórki nie robią wrażenia - śladowe ilości A,...

  • Pyszny obiad dla Dziadków. Świętujemy Dzień Babci i Dzień Dziadka z marką WINIARY!

    Krajanka Ogórkowa WINIARY – pokrojone w kawałki ogórki oraz marchewki, zanurzone w zalewie z dodatkiem cebuli, czosnku i koperku i innych składników pozwoli nadać odpowiedni smak naszej ulubionej(...) szynki wieprzowej nacieramy solą, pieprzem, tymiankiem i majerankiem, przekładamy do naczynia do zapiekania i skrapiamy odrobiną oleju. Następnie tak przygotowane mięso pieczemy w piekarniku rozgrzanym...

  • Przygotowanie ogórków małosolnych wcale nie jest tak prostą sprawą jak mogłoby się wydawać. Aby były naprawdę smaczne, warto stosować się do kilku prostych zasad. Fot. 123RF Chociaż niektórzy obcokrajowcy krzywią się na samą myśl o ogórkach małosolnych lub kiszonych, w Polsce możemy ze świecą szukać osób, które podzielałyby opinię, że są one po prostu zepsute. Wręcz przeciwnie, entuzjastów kiszonek jest w naszym kraju co nie miara, a ich szeregi stale się powiększają. Zimą zajadamy się...

  • Księga smaków: Śledź

    .... W miodowej zalewie Filety śledziowe pokrój. Z oleju, miodu akacjowego i soku z cytryny zrób zalewę. Czerwone cebule poszatkuj. W dużym słoiku przełóż warstwami cebulę oraz śledzie i zalej miodową(...), kwaśnym jabłkiem, ogórkiem kiszonym i jajkiem. Wymieszaj wszystko z sosem majonezowo- jogurtowym, wsyp natkę i dopraw do smaku. Sałatkę śledziową można też zrobić z marynowanymi buraczkami lub zielonym...

  • Przygotowanie ogórków małosolnych wcale nie jest tak prostą sprawą, jak mogłoby się wydawać. Aby były naprawdę smaczne, warto stosować się do kilku prostych zasad. Fot. 123RF/Picsel Chociaż niektórzy obcokrajowcy krzywią się na samą myśl o ogórkach małosolnych lub kiszonych, w Polsce możemy ze świecą szukać osób, które podzielałyby opinię, że są one po prostu zepsute. Wręcz przeciwnie, entuzjastów kiszonek jest w naszym kraju co nie miara, a ich szeregi stale się powiększają. Zimą zajadamy...

  • Ziemniaczane frykasy

    Odsmażane ziemniaki z szynką i ogórkiem Składniki na 6 porcji: 1 kg ziemniaków, 2 cebule, 3 łyżki oleju, po 15 dag szynki oraz wędzonego boczku, 6 łyżek mleka, 3 kwaszone ogórki, 4 jajka, gałka(...) skórki i pokrój w plastry. Boczek pokrój w paski i smaż z dodatkiem odrobiny oleju do zrumienienia. Cebule obierz, posiekaj, dorzuć do boczku na patelni. Następnie do smażącej się cebuli z boczkiem...

  • Entuzjastów kiszonek jest w naszym kraju co nie miara, a ich szeregi stale się powiększają. Zimą zajadamy się kiszoną kapustą, a przez całe lato na stołach królują ogórki małosolne. Fot. 123RF/Picsel Zrobienie dobrych ogórków małosolnych jest prawdziwą sztuką, wokół której narosło już wiele legend i przesądów. Nie będziemy rozstrzygać, które z nich są prawdziwe, a które nie. Postaramy się jednak stworzyć możliwie jak najbardziej uniwersalny katalog zasad, które powinny zagwarantować wam...