• Informacje na temat:

    ogorki w occie z keczupem

Przepisy na temat: ogorki w occie z keczupem
  • Sokołów: Najlepsze sposoby na pieczoną szynkę

    Pieczona szynka to element obowiązkowy bożonarodzeniowego stołu. Jej aromatyczny zapach kojarzy się z ciepłem domowego ogniska i spotkaniami w rodzinnym gronie. Teraz każdy, kto chce czerpać z kulinarnej, polskiej tradycji w prosty sposób, przygotuje kruchą, pachnącą szynkę prosto z pieca! Jeżeli w świątecznym przejedzeniu nie uda się jej w całości zjeść, z pozostałego upieczonego mięsa wyczarować można smakowite sylwestrowe przekąski!

  • SKRZYDEŁKA DOSKONALE SMAKUJĄ Z PIECZYWEM I OGÓRKIEM KWASZONYM

  • Wegetariańskie burgery – przygotuj je sam!

    ...masy płaskie kotlety. Pieczemy je przez około 40 minut w temperaturze 170 stopni. Bułki kroimy na pół i każdą z połówek smarujemy keczupem i majonezem. Układamy na nich liście sałaty, rukiew wodną...

  • Mam swój ogród i mogę nazwać go ekologicznym. Nie używam polepszaczy aby rośliny wydały plon. Te ogórki robię bez kupnych mieszanek a tylko z dodatkami zebranymi na ogrodzie.

  • Hamburgery i zapiekanki w lekkiej wersji

    ...połówki, spody posmaruj keczupem. Na każdym spodzie połóż listek sałaty, filet, 3 plasterki ogórka, porcję rukoli i gałązki koperku. Posmaruj sosem śmietanowo-chrzanowym i przykryj drugą częścią bułki...

  • moja wersja

  • Jajka na świątecznym stole

    ...8 równych porcji, w każdą zawinąć po jajku. Smażyć na głębokim tłuszczu. Po usmażeniu osuszyć na papierowej serwetce. Podawać przekrojone na pół, z majonezem lub keczupem. Czas przygotowania 1 godzina...

  • Ogóreczki w zalewie keczupowej, przekąska, dodatek do obiadu, na kanapki

  • Smaczny pomysł na "Ogórki w occie z cebulką"

  • Smaczny pomysł na "Ogórki i pomidorki w occie"

Artykuły na temat: ogorki w occie z keczupem
  • Nie tylko ogórkowa

    Oto kilka pomysłów na dania z kiszonymi ogórkami w roli głównej.

  • Kupny lub przygotowany domowym sposobem keczup z pewnością znajdzie się niemal w każdej kuchni. Wiele osób nie wyobraża sobie bez niego wielu posiłków, jednak czy wiedzieliście, że ma on także inne, niekulinarne, zastosowania? Nie wszyscy wiedzą o tym, że produkty, których używamy na co dzień, mają również inne, nieco mniej oczywiste zastosowania. Tak jest również w przypadku dobrze wszystkim znanego keczupu. Oto kilka z jego nietypowych zastosowań. Pamiętajcie, że najlepszym rozwiązaniem...

  • Niezastąpiona przy wrzodach

    Dobrze ułożona dieta łagodzi, a nawet leczy dolegliwości i ból.

  • Kupny lub przygotowany domowym sposobem keczup z pewnością znajdzie się niemal w każdej kuchni. Wiele osób nie wyobraża sobie bez niego wielu posiłków, jednak czy wiedzieliście, że ma on także inne, niekulinarne, zastosowania? Fot. 123RF/Picsel Nie wszyscy wiedzą o tym, że produkty, których używamy na co dzień, mają również inne, nieco mniej oczywiste zastosowania. Tak jest również w przypadku dobrze wszystkim znanego keczupu. Oto kilka z jego nietypowych zastosowań. Pamiętajcie, że...

  • Okonomiyaki - wspaniały wytrawny japoński naleśnik

    ...natychmiast, przybrany keczupem lub sosem chili, sosem sojowym i majonezem lub jogurtem (możesz wylać je wprost z butelki lub słoika, ale ja lubię przełożyć sosy do foliowych woreczków, odciąć rożek i wyciskać...

  • Ogórki są w porządku. Są zielone, smaczne i orzeźwiające. Na nasze stoły najczęściej trafiają długie i dorodne ogórki szklarniowe, zwane także wężowymi. Gruntowe, małe i brzydkie, wędrują do słoików. Czy tak być powinno? Fot. 123RF/Picsel Nie dyskryminujmy ogórków gruntowych tylko za wygląd... Na początek trochę o zdrowiu. Ogórki zawierają ponad 96% wody, a ich kaloryczność jest znikoma - 10 dag zawiera około 10 kcal. Jeśli chodzi o witaminy, to ogórki nie robią wrażenia - śladowe ilości A,...

  • 5 zasad, jak grilować, żeby nie chorować?

    ...przygotujmy marynatę i włóżmy do niej mięso na minimum 2-3 godziny przed pieczeniem. Badania dowodzą, że marynowanie mięs w oleju rzepakowym, oliwie, czosnku i occie winnym zapobiega tworzeniu się...

  • Ocet balsamiczny nazywany również "czarnym złotem", kojarzony jest głównie z kuchnią włoską. Jednak prócz znakomitego smaku, kryje w sobie także szereg właściwości prozdrowotnych, o których warto wiedzieć. Fot. 123RF/Picsel Ocet balsamiczny powstaje z zagęszczonego moszczu winogronowego, który poddawany jest długotrwałemu dojrzewaniu w drewnianych beczkach. Najpierw winogronowy moszcz jest gotowany, podczas tego procesu dochodzi do fermentacji cukrowej oraz octowej. Następnie powstały płyn...

  • Co nam teraz w jedzeniu najbardziej szkodzi

    Antybiotyki w mięsie, metale ciężkie w rybach, tłuszcze trans w słodyczach... Sprawdź, jakie substancje w żywności są najbardziej niebezpieczne dla zdrowia, i poznaj sposoby na ich unikanie.

  • Sezon na ogórki gruntowe już wkrótce rozpocznie się na dobre. Warto więc wykorzystać go w pełni, planując przygotowanie ciekawych przetworów, które przypomną o lecie nawet w chłodne, zimowe dni. Brakuje wam pomysłów? Skorzystajcie z przepisów naszych użytkowników. Fot. 123RF/Picsel Ogórki pochodzą z tej samej rodziny, co melon i dynia. Wbrew obiegowej opinii, znajdziemy w nich nie tylko bezwartościową wodę, ale również całkiem sporo substancji odżywczych, które są niezbędne dla prawidłowego...