• Informacje na temat:

    ogórki w oćcie przepis

Przepisy na temat: ogórki w oćcie przepis
  • Pikantne ogórki

    Sposób przygotowania Oczyszczone ogórki pokrój w grube plastry (2 cm) i ułóż w wyparzonych słoikach. Wodę zagotuj z cukrem i solą z dodatkiem chili i gorczycy. Na koniec dodaj ocet. Gorącą marynatą zalej ogórki, zakręć i wstaw do piekarnika. Pasteryzuj około 30 minut w temperaturze 130 st. C. Po wyjęciu odstaw do góry dnem do wystygnięcia. Przechowuj w chłodnym, ciemnym miejscu. Przepis...

  • Szybki przepis na ogórki konserwowe, ponieważ nie musisz przygotowywać wcześniej zalewy, gdyż wszystkie przyprawy wsypujesz bezpośrednio do słoika.

  • Przepis na domowy salceson

    Na paprykowej konfiturze.

  • Smaczny pomysł na "Ogórki w occie z cebulką"

  • Przepis na sałatkę do mięs z rusztu

    Gorące, wręcz ogniste klimaty to kwintesencja dobrego grilla. Soczyste kiełbaski, chrupiące szaszłyki czy aromatyczna karkówka niezmiennie zachwycają i królują na każdym stole podczas letniego garden party. Kulinarnym dopełnieniem klasyków z grilla mogą być oryginalne dodatki, na przykład sałatka inspirowana słoneczną kuchnią Meksyku.

  • Mam swój ogród i mogę nazwać go ekologicznym. Nie używam polepszaczy aby rośliny wydały plon. Te ogórki robię bez kupnych mieszanek a tylko z dodatkami zebranymi na ogrodzie.

  • Mozarella z ogórkami

    Składniki: - 0,5 kg. ogórków, - 2 gomółki sera mozarella, - 2 łyżki siekanej natki pietruszki, - 2 ząbki czosnku, - 1 łyżka białego octu winnego, - 4 łyżki masła Przygotowanie: Ogórki obrać, wydrążyć gniazda nasienne i pokroić w plasterki, oprószyć solą i odstawić na kilka minut aby puściły wodę. Osączyć na ręcznikach papierowych. Na rozgrzanym maśle lekko przesmażyć ogórki i ułożyć na...

  • Pyszne ,lekko orientalne. Przepis na 14 słoików 0,5 l

  • Przepis nadesłała Iza...

  • Przepis na sałatkę do słoików z ogórków i papryki w delikatnej zalewie z oleju i octu.

Artykuły na temat: ogórki w oćcie przepis
  • Trzy rośliny, które warto jeść, kiedy masz żylaki

    Dzika róża, aronia i mięta to superzestaw niezastąpiony w walce z żylakami. Jeśli przyrządzisz je według naszych przepisów, będą pyszne i nie stracą zdrowych składników.

  • Ogórki są w porządku. Są zielone, smaczne i orzeźwiające. Na nasze stoły najczęściej trafiają długie i dorodne ogórki szklarniowe, zwane także wężowymi. Gruntowe, małe i brzydkie, wędrują do słoików. Czy tak być powinno? Fot. 123RF/Picsel Nie dyskryminujmy ogórków gruntowych tylko za wygląd... Na początek trochę o zdrowiu. Ogórki zawierają ponad 96% wody, a ich kaloryczność jest znikoma - 10 dag zawiera około 10 kcal. Jeśli chodzi o witaminy, to ogórki nie robią wrażenia - śladowe ilości A,...

  • Tajski rosół Tom Kha Gai

    Jeżeli istnieje bardziej popularne tajskie danie, to nie wiem, co mogłoby nim być. Każdy sądzi, że jest ono niezwykle trudne do zrobienia, ale jak widać, nie mogłoby być prostsze. Ta kokosowa zupa z kurczakiem to „rosół mocy” tajskich babć. To prosty tajski przepis, uwielbiany przez wielu fanów azjatyckiej kuchni, zaś wszytkie składniki są bez trudnu dostępne w sklepach z azjatycką żywnością...

  • Kiszenie to jeden z najprostszych sposobów konserwowania warzyw, Fot. 123RF/Picsel Kiszone warzywa są nie tylko smaczne, ale również niezwykle zdrowe. Możemy traktować je jako naturalne i łatwo dostępne probiotyki, które doskonale wpływają na nasz układ odpornościowy. Kwas mlekowy, zawarty w różnego rodzaju kiszonkach, oczyszcza organizm i chroni przed wieloma chorobami. Jednak to nie wszystko - badania wykazały również, iż wspomaga on trawienie, przyśpiesza przemianę materii oraz zmniejsza...

  • Domowe sushi z łososiem

    Pokroić łososia. Ryż (powinien być drobnoziarnisty) umyć, przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu (powinien być dość kleisty). Następnie przyprawić...

  • Entuzjastów kiszonek jest w naszym kraju co nie miara, a ich szeregi stale się powiększają. Zimą zajadamy się kiszoną kapustą, a przez całe lato na stołach królują ogórki małosolne. Fot. 123RF/Picsel Zrobienie dobrych ogórków małosolnych jest prawdziwą sztuką, wokół której narosło już wiele legend i przesądów. Nie będziemy rozstrzygać, które z nich są prawdziwe, a które nie. Postaramy się jednak stworzyć możliwie jak najbardziej uniwersalny katalog zasad, które powinny zagwarantować wam...

  • Sałatka z komosą i tuńczykiem

    ...1. Komosę wyłóż na duże sito i opłucz pod bieżącą wodą. Przełóż do garnka, zalej wodą i ugotuj z dodatkiem soli według przepisu na opakowaniu (przez około 20 minut). Ostudź i przełóż do salaterki. 2. Tuńczyka odcedź z zalewy i podziel widelcem na małe kawałki. 3. Umyj pomidorki, ogórka, natkę i szczypior (lub dymkę). 4. Pomidorki przekrój na pół, ogórka pokrój w półplasterki, natkę...

  • Przygotowanie ogórków małosolnych wcale nie jest tak prostą sprawą jak mogłoby się wydawać. Aby były naprawdę smaczne, warto stosować się do kilku prostych zasad. Fot. 123RF Chociaż niektórzy obcokrajowcy krzywią się na samą myśl o ogórkach małosolnych lub kiszonych, w Polsce możemy ze świecą szukać osób, które podzielałyby opinię, że są one po prostu zepsute. Wręcz przeciwnie, entuzjastów kiszonek jest w naszym kraju co nie miara, a ich szeregi stale się powiększają. Zimą zajadamy się...

  • Z sosami smakują jeszcze lepiej

    Tatarski Przepis podała mi ukochana babcia. Drobno kroję 2-3 korniszony, wiejskie jajko ugotowane na twardo i kilka grzybków marynowanych. Szczypiorek siekam. Do 150 g majonezu dodaję jajko(...) ścieram na tarce. Solę, skrapiam octem i odstawiam, by ogórki puściły sok, który odlewam. Dodaję jogurt grecki, rozdrobnione 2 ząbki czosnku, łyżeczkę oliwy z oliwek, sól, pieprz, mieszam i schładzam...

  • Przygotowanie ogórków małosolnych wcale nie jest tak prostą sprawą, jak mogłoby się wydawać. Aby były naprawdę smaczne, warto stosować się do kilku prostych zasad. Fot. 123RF/Picsel Chociaż niektórzy obcokrajowcy krzywią się na samą myśl o ogórkach małosolnych lub kiszonych, w Polsce możemy ze świecą szukać osób, które podzielałyby opinię, że są one po prostu zepsute. Wręcz przeciwnie, entuzjastów kiszonek jest w naszym kraju co nie miara, a ich szeregi stale się powiększają. Zimą zajadamy...