• Informacje na temat:

    ogorki na ostro przepisy

Przepisy na temat: ogorki na ostro przepisy
  • Nowe przepisy na mielone

    Wybierz swój ulubiony.

  • Sekretem udanego grilla jest marynata. To ona nadaje charakter potrawom z grilla, dlatego warto starannie dobrać jej składniki. To całkiem proste i pozwala na dużą dowolność. Kompozycje do marynowania mogą być słodkie, wytrawne, czy pikantne. Zależy to od naszej wyobraźni. Podstawą dobrej i smacznej marynaty jest dobór odpowiednich przypraw. Drugim ważnym składnikiem jest płyn, czyli oliwa, albo olej, ocet lub sok z cytryny, czy wino, miód. I cała gama dodatków jak np. musztarda, ketchup,...

  • Potrawy z rusztu dla miłośników drobiu

    Wielkimi krokami zbliża się majówka – raj dla wszystkich miłośników grilla. Jednym z najczęściej wybieranych mięs, specjalnie na spotkania przy ruszcie, jest kurczak. Prezentujemy więc trzy przepisy ekspertów marki Sandra, które pozwolą na przygotowanie drobiu w nowy, oryginalny sposób.

  • Wypróbowany przepis na "Przepisy idealne dla mężczyzn"

  • Pyszne dania obiadowe

    ...gorącej zupy, wymieszaj). Zupę gotuj jeszcze 3 min, dopraw solą i pieprzem. Podawaj z ugotowanymi na twardo jajkami, przekrojonymi na połówki. Przepis pochodzi z książki "Przepisy Joli. Prawdziwie domowa(...) wrzątku i ugotuj do miękkości. Ugotowane ziemniaki odcedź, dodaj masło, śmietanę i sól. Całość utłucz na gładkie purée. Przepis pochodzi z książki "Przepisy Joli. Prawdziwie domowa kuchnia...

  • Czym różni się żurek od barszczu białego?

    ...). Palce lizać! Z chęcią dodaje się też grzyby – te suszone oraz świeże, pokrojone w kostkę. W tym celu najczęściej wykorzystuje się najszlachetniejsze borowiki.  A może wolisz dania bardziej na ostro(...) sobie bowiem przepisy na najlepsze i wyjątkowe świąteczne zupy, które kultywujemy po dziś dzień. Smacznego!

  • Idealna zakąska

  • Made in USA

    ...restauratorka, gwiazda programów "Kuchenne rewolucje" i "MasterChef", co dwa tygodnie przedstawia na łamach SHOW swoje najlepsze przepisy. SHOW 9/2013

  • Smaczny pomysł na "Przepisy na japońskie desery"

Artykuły na temat: ogorki na ostro przepisy
  • Podróż po świecie dipów

    Rozgrzewające pasty i sosy królują w naszej kuchni od lat, jednak coraz częściej sięgamy po przepisy z innych części świata.

  • Ostra kuchnia – można ją kochać, albo nienawidzić. Miłośnicy ostrej papryki wiedzą doskonale, że pikantne potrawy wciągają. Fot. 123RF/Picsel Na zdjęciu jedna z najostrzejszych papryk świata - chili habanero.   Trochę nauki Za ostrość papryki chili odpowiada kapsaicyna. Nasz organizm, w szczególności błony śluzowe, w kontakcie z tą substancją zachowuje się dokładnie tak, jak w przypadku oparzenia. To dlatego odczuwamy silnie piekący smak, uczucie gorąca, palenia, a nasz mózg w ekspresowym...

  • Sześć powodów, dla których warto jeść rukolę

    .... Przepisy pełne witamin Sałatka z burakiem Burak umyj, ugotuj lub upiecz (np. przy okazji pieczenia mięsa lub ciasta; żeby ciasto nie przeszło zapachem buraka, owiń go w folię aluminiową). Rukolę umyj...

  • Entuzjastów kiszonek jest w naszym kraju co nie miara, a ich szeregi stale się powiększają. Zimą zajadamy się kiszoną kapustą, a przez całe lato na stołach królują ogórki małosolne. Fot. 123RF/Picsel Zrobienie dobrych ogórków małosolnych jest prawdziwą sztuką, wokół której narosło już wiele legend i przesądów. Nie będziemy rozstrzygać, które z nich są prawdziwe, a które nie. Postaramy się jednak stworzyć możliwie jak najbardziej uniwersalny katalog zasad, które powinny zagwarantować wam...

  • Cztery powody, dla których warto jeść płotki

    ...tuszki 3-4 godz. w zimnej solance, w wodzie z octem lub w soku z kiszonych ogórków. Przepisy pełne smaku Płotki marynowane Oczyszczone ryby oprósz solą i pieprzem, odstaw na 1/2 godz. Obtocz...

  • Oto przepis, który w czwartym odcinku programu "Bake Off - Ale Ciacho!" zaprezentował Marcin. Ciasto 200 ml ciepłej wody400 g mąki pszennej (typ 650)20 g świeżych drożdży2 łyżki oliwy z oliwek1½ łyżeczki soli2 łyżki jogurtu naturalnego typu greckiego½ łyżeczki cukru Farsz mięsny 3 mięsiste pomidory 150 g mięsa (po 75 g baraniny i wołowiny)1 cebula szalotka1 zielona papryka3 łyżki oliwy z oliwek sól do smakupieprz do smaku3 pieczarki2 ząbki czosnku10 g długo dojrzewającego sera koziego50 ml...

  • ​Ola Nguyen: Lubię sobie pożuć

    ...czerpię przyjemność ze spędzenia kilku godzin w kuchni, a inni ludzie chcą zrobić coś innowacyjnego, ale niekoniecznie trudnego i pracochłonnego. Te moje pierwsze przepisy znajdują się na końcu książki(...) ostrym, słodkim, kwaśnym i słonym. Można to osiągnąć dzięki łączeniu ziół z innymi dodatkami. Moje przepisy bardzo się różnią od tego, co podaje się w barach i restauracjach wietnamskich w Polsce. Mam...

  • Ogórki są w porządku. Są zielone, smaczne i orzeźwiające. Na nasze stoły najczęściej trafiają długie i dorodne ogórki szklarniowe, zwane także wężowymi. Gruntowe, małe i brzydkie, wędrują do słoików. Czy tak być powinno? Fot. 123RF/Picsel Nie dyskryminujmy ogórków gruntowych tylko za wygląd... Na początek trochę o zdrowiu. Ogórki zawierają ponad 96% wody, a ich kaloryczność jest znikoma - 10 dag zawiera około 10 kcal. Jeśli chodzi o witaminy, to ogórki nie robią wrażenia - śladowe ilości A,...

  • Przyjemna dieta dla osób, które mają cukrzycę

    ...... Proponujemy ci, opracowaną z dietetyczką Anną Galczak-Kondraciuk dietę, która będzie zarówno zdrowa, jak i smaczna. Znajdziesz w niej nie tylko przepisy na wszystkie pory dnia, ale również propozycje(...). Zblenduj na gładką masę (przepis pochodzi z blogu qchenne-inspiracje.pl). Pasta twarogowa na ostro ● mały kubek jogurtu greckiego ● 100 g twarogu półtłustego ● 2 łyżki przecieru pom. ● sól ● ostra...

  • Przygotowanie ogórków małosolnych wcale nie jest tak prostą sprawą jak mogłoby się wydawać. Aby były naprawdę smaczne, warto stosować się do kilku prostych zasad. Fot. 123RF Chociaż niektórzy obcokrajowcy krzywią się na samą myśl o ogórkach małosolnych lub kiszonych, w Polsce możemy ze świecą szukać osób, które podzielałyby opinię, że są one po prostu zepsute. Wręcz przeciwnie, entuzjastów kiszonek jest w naszym kraju co nie miara, a ich szeregi stale się powiększają. Zimą zajadamy się...