• Informacje na temat:

    od śniadania do deseru - ani starmach

Przepisy na temat: od śniadania do deseru - ani starmach
  • Postanowiłam wypróbować przepis Ani Starmach na leniwe ze słodką bułką tartą. Wszystkim bardzo smakowały.

  • Pierniczki zyskały wiele pochlebnych recenzji na blogu autorki. Postanowiłam wypróbować przepis. Co prawda lekko go zmodyfikowałam. Po upieczeniu były mięciutkie, potem lekko stwardniały. Ogólnie przepis uważam za świetny. Moja rodzina pierniczki bardzo chwali.

  • W mojej rodzinie od lat. Zapewniam , że wart jest tyle zachodu, ile zajmuje jego przygotowanie.

  • Jest naprawdę przepyszny, mięciutki, rozpływa się w ustach, robi furorę wśród gości.Jest bardzo wykwintny, dlatego z powodzeniem nadaje się na świateczny stół. Nie ma opcji, że się nie uda!

  • Najlepsza baza na klasyczny biszkopt do tortów, ciast przekładanych lub innych lekkich wypieków. Sprawdzony przepis przekazywany z pokolenia na pokolenie. Jest delikatny, pięknie rośnie i nie opada!

  • Uwielbiam to ciasto, mega kruche i wypełnione po brzegi soczystymi jabłkami

  • Wysmienita! Każdy potrafi ja upiec. Przepis zaczerpniety z Biblioteczki Poradnika Domowego, ale nieco ...usmaczniony:)

  • Wspaniały chleb pełnoziarnisty. Twoja rodzina będzie zachwycona tym niesamowitym zapachem w domu. Gwarantuję, ze wszyscy pokochają Twój chlebek. Sukces na 100 procent/

  • To pyszna, sycąca sałatka.

  • Smaczny pomysł na "Tort urodzinowy Anny Starmach"

Artykuły na temat: od śniadania do deseru - ani starmach
  • Mapa smaków mojego życia

    Jak smakuje miłość? Czym pachnie pierwsza podróż? Mają w głowie obrazy związane z najważniejszymi dla nich momentami, ale przede wszystkim – smaki, które towarzyszyły tym chwilom. Kucharze Anna Starmach, Ewa Wachowicz i Grzegorz Łapanowski rysują kulinarną mapę swojego życia.

  • Ania Starmach, jurorka MasterChefa i MasterChefa Juniora, dzieli się swoimi najlepszymi pomysłami na wyjątkowe kolacje! „Pyszne kolacje" to zestaw kulinarnych pewniaków. Przepisów, dzięki którym szybko i z łatwo dostępnych składników wyczarujesz wspaniały posiłek dla siebie i swoich bliskich.W książce znajdziesz też praktyczne porady, jak dobrać odpowiednie wino do potrawy, jak je smakować i przechowywać, aby móc w pełni cieszyć się jego walorami. Książka ukaże się nakładem Wydawnictwa Znak....

  • Wielkanoc bez jajek? Nie ma takiej opcji! Jednym z najprzyjemniejszych momentów przygotowań do świąt jest malowanie pisanek. Nie może ich zabraknąć w wiklinowym koszyczku ze święconką. Fot. materiały prasowe W czasie przepełnionego radością świątecznego poranka składamy sobie życzenia, dzieląc się... jajkiem! Jest ono bohaterem wielu wielkanocnych zwyczajów na całym świecie. Bez wątpienia gra główną rolę w czasie świątecznych posiłków. Nowe, inspirujące przepisy sprawią, że jajka szybko nam...

  • Chińskie przysłowie - „Śniadanie zjedz jak król, obiadem podziel się z przyjacielem, a kolację oddaj wrogowi” – bez względu na porę roku i klimat zawsze będzie aktualne. Fot. 123RF/Picsel Ile kultur, tradycji, babcinych sekretnych przepisów tyle pomysłów na to, od czego rozpocząć dzień. Większość z teorii związanych ze zdrowym żywieniem jest zgodnych co do tego, że śniadanie jest najważniejszym posiłkiem w ciągu dnia. Ponoć najlepiej zasiąść do niego między godziną 7:00 a 9:00. Dzięki...

  • Nie lubisz poranków? Musisz się zmuszać, aby codziennie wstać z łóżka? Chyba znamy rozwiązanie tego problemu. Jeśli na stole będą czekać na was takie smakołyki jak te, zaproponowane przez Smakerowiczów, z pewnością poranki staną się waszą ulubioną porą dnia. Fot. 123RF/Picsel O tym, że śniadanie jest najważniejszym posiłkiem, który ma nam dodać energii na cały dzień, wie chyba każdy. Warto zadbać o to, aby to co jemy o poranku było nie tylko bogatym źródłem witamin i składników odżywczych,...

  • Ania Starmach, jurorka MasterChefa i MasterChefa Juniora, prezentuje przepisy na doskonałe domowe obiady, łatwe do przygotowania dla każdego. Na początek gorące, aromatyczne zupy. Jako danie główne zrumieniona pierś z kaczki podana z pomarańczami, soczysty stek z masłem czosnkowym lub risotto z dojrzałymi zielonymi szparagami. I wreszcie idealny deser: delikatna tarta z owocami albo, jeśli mamy naprawdę wielką ochotę na łakocie, kawałek pysznego czekoladowego sernika. Obiad powinien być...

  • Śniadania nie musza być nudne i powtarzalne. Śniadania musza być dostosowane do potrzeb energetycznych każdego z nas. Warto przywiązywać im więcej uwagi, a nawet wstać chwilę wcześniej i celebrować poranek pysznym posiłkiem wraz z całą rodziną. Śniadania to bez wątpienia najważniejszy posiłek dnia. Niestety, często, w biegu zapominamy o traktowaniu tego posiłku poważnie, nie tylko przyrządzając śniadania sobie, ale i dzieciom. Nie zwracamy uwagi na różnorodność produktów, dobieranie...

  • Przez lata sery stały się jednym z najbardziej popularnych, włoskich towarów eksportowych oraz nieodłącznym elementem dań na bazie makaronu. Ich wyjątkowy smak to efekt sięgającej aż Starożytności tradycji serowarskiej, która - co ciekawe - jest dłuższa od francuskiej. Przez lata sery stały się jednym z najbardziej popularnych, włoskich towarów eksportowych oraz nieodłącznym elementem dań na bazie makaronu. Ich wyjątkowy smak to efekt sięgającej aż Starożytności tradycji serowarskiej, która -...

  • Dieta bezglutenowa jest prostsza niż się wydaje, a jej wprowadzenie nie musi być problemem. Ulubione śniadaniowe przysmaki można przygotować dobierając alternatywę dla uczulających zbóż. Fot. materiały prasowe Dzięki rosnącej popularności takich produktów możemy je z łatwością kupić w większości sklepów. Sprawdź, jak odczarować z pozoru trudne, bezglutenowe początki dnia. Dieta bez glutenu, czyli jaka? Gluten jest mieszanką białek gluteliny i gliadyny, które znajdują się w pszenicy, życie,...

  • Czy można schudnąć bez żadnej diety cud ani ćwiczeń? Oczywiście, wystarczy trochę pooszukiwać swój mózg. To od niego tak naprawdę zależy, ile zjadamy. Fot. 123RF/Picsel 1. Jedz powoli Pamiętaj, im wolniej jesz, tym szybciej się nasycisz! Aby informacja o pełnym żołądku doszła do mózgu i wywołała odpowiednią reakcję (odpowiednie hormony wywołają poczucie nasycenia i przyjemności), potrzeba trochę czasu. Dlatego jedz uważnie i powoli, dokładnie żuj każdy kęs. Możesz np. po każdym kęsie odkładać...