• Informacje na temat:

    oczy teściowej placek

Przepisy na temat: oczy teściowej placek
  • Sprawdzony przepis na "Ciasto teściowej"

  • Tort przygotowałam na urodziny teściowej. Smak i wygląd przerósł moje najśmielsze oczekiwania. Przepis jest połączeniem kilku innych przepisów- wytrawne, alkoholowe takie idealne dla dorosłych

  • Ciasto z biszkoptem dwukolorowym z masą budyniową, galaretką i biszkopcikami.Ciasto pracochłonne ale wart zachodu.

  • Halloween już za kilka dni więc pora na halloweenowe oczy. Młody ma fajną zabawę a jednocześnie to zdrowa przekąska.

  • Kolorowe oczy to ciasto w prost do schrupania, jego masa jest leciutka puszysta i słodkawa , która z połączeniem powideł przełamuje się i daje nieziemski smak.

  • intrygująca nazwa i intrygujący smak - słodycz bezy przełamana wiśniami, delikatnym smakiem prażonych migdałów i bitą śmietaną :) byc może pracowchłonne, ale warto! a na czym polega zemsta - teściowa nie wydrylowała dokładnie wiśni :)

  • szybkie i smaczne, kruchutkie znikają w mgnieniu oka .

  • nie mam pojęcia skąd taka mało sympatyczna nazwa, ponieważ ciasto jest bardzo smaczne,

  • Łatwe, tanie Ciasto ;]

  • pyszne ciasto z jabłkami:)

Artykuły na temat: oczy teściowej placek
  • Wojna czterdziestotygodniowa

    ...o zachowanie rozumu. Bo jak mam teraz myśleć o sobie i swojej przyszłości? Hormony ściskają za gardło i sprawiają, że oczy się pocą na widok małych kaftaników, ale przecież nie zaćmią mi wszystkiego(...), z premedytacją narażę się na pogardę teściowej, westchnięcia sąsiadek i uwagi wszystkich życzliwych, którzy wiedzą lepiej jaka powinna być matka, o czym ma myśleć, o co w życiu zabiegać. Zupełnie jakby pełna...

  • Oto przepis, który w czwartym odcinku programu "Bake Off - Ale Ciacho!" zaprezentowała Anna. Ciasto 300 g mąki1 szklanka letniej wody5 g suszonych drożdży35 g oleju lub oliwy1 szczypta soli Farsz serowy 200 g tłustego twarogu 125 g mozarelli150 g sera żółtego1 jajko1 szczypta soli Złożenie mąka do oprószenia blatu4 jaja pieprz do smakusól do smaku1 garść drobnego szczypiorku¼ kostki masła do posmarowania upieczonych łódek Ciasto Składniki na ciasto połączyć ze sobą do powstania jednolitej,...

  • Po pracy sprintem pedziłam do szpitala zeby zobaczyc jak sie czuje tesciowa po operacji..od niej do gabinetu na kwasy.. stamtad do domu i znowu do szpitala.....

  • Marzyłeś kiedyś o innym kolorze oczu? Okazuje się, że w swojej kuchni znajdziesz produkty, które umożliwią ci taką zmianę. Jeśli kiedykolwiek marzyłeś o innym kolorze oczu, powinieneś wiedzieć, że jego zmiana jest możliwa. Nie mówimy w tym wypadku o barwionych soczewkach, operacjach ani aptecznych lekach. Okazuje się bowiem, iż istnieją naturalne produkty, pozwalające zmienić kolor tęczówek. Warto jednak pamiętać, iż proces ten wymaga czasu, a efekty nie pojawią się z dnia na dzień. Mimo...

  • Tradycyjne placki z tartych ziemniaków cieszą się ogromną popularnością. Zazwyczaj podajemy je ze śmietaną lub sosami gulaszowymi. Ale czy to wszystkie możliwości? Fot. 123RF/Picsel Placki ziemniaczane to potrawa równie tradycyjna, co pierogi, kopytka czy łazanki. Jest to element polskiej kuchni chłopskiej - prostej, ubogiej, ale jednocześnie łatwej do przygotowania, smacznej oraz sycącej. Jedne z pierwszych przepisów na tę potrawę pochodzą z XVII wieku, ze Stoczka Warmińskiego. Ówczesne...

  • Tradycyjne placki z tartych ziemniaków cieszą się ogromną popularnością. Zazwyczaj podajemy je ze śmietaną lub sosami gulaszowymi. Ale czy to wszystkie możliwości? Fot. 123RF/Picsel Jak podawać placki?   Placki ziemniaczane to potrawa równie tradycyjna, co pierogi, kopytka czy łazanki. Jest to element polskiej kuchni chłopskiej - prostej, ubogiej, ale jednocześnie łatwej do przygotowania, smacznej oraz sycącej. Jedne z pierwszych przepisów na tę potrawę pochodzą z XVII wieku, ze Stoczka...

  • Jak oszukać swój mózg, by jeść mniej? Jak otyłość naprawdę wpływa na zdrowie? Czy przez objadanie się żyjemy krócej? Książka "Diety oczami naukowców" Krystyny Monk to ciekawa lektura nie tylko dla osób będących na diecie. Autorka, od lat zajmująca się jako dziennikarka tematyką medyczną, wybiera informacje i ciekawostki interesujące dla wielu z nas, dotyczące odżywiania w ogóle, często zaskakujące, zabawne, a czasem całkowicie sprzeczne z naszymi codziennymi przekonaniami. Pokazuje nam...

  • Zarówno na Podlasiu, jak i na Lubelszczyźnie potrawy tradycyjne silnie nawiązują do tradycji wiejskiej. Łączą w sobie wpływy różnych narodowości zamieszkujących te regiony. Kapuśniak lubelski jest zawiesisty, gęsty i smakowity. Fot. 123RF.COM/PICSEL Na Podlasiu często można natrafić na inspiracje białoruską i litewską kuchnią. Charakteryzują się one częstym wykorzystywaniem warzyw bulwiastych, szczególnie ziemniaków. Popularne w tych rejonach są dania takie jak pierogi, placki i naleśniki....

  • Trudno znaleźć osobę, która nie lubiłaby serników. To wyjątkowe ciasto bardzo często gości na naszych stołach i zawsze znika błyskawicznie. Co bardzo ważne, sernik jest również doskonałym polem do kuchennych eksperymentów. Fot. 123RF/Picsel Historia sernika jest długa i interesująca. Pierwsze wzmianki na jego temat sięgają czasów starożytnych. W Grecji przysmakiem tym częstowano zwycięzców Igrzysk Olimpijskich. W dziele pt. „De Re Rustica", którego autorem jest rzymski polityk, mówca i pisarz...

  • Nie od dziś wiadomo, że to, co widzimy ma bardzo duży wpływ na to, jak dużo jemy. Istnieją jednak pewne techniki, by oszukać wzrok i zacząć kontrolować zachowania żywieniowe. Zmiany warto zacząć już na półce z naczyniami! Fot. 123RF/Picsel Joseph Delboeuf, belgijski psycholog i psychoterapeuta, odkrył pewną zależność, która znalazła zastosowanie między innymi w dietetyce oraz marketingu jedzeniowym. Zgodnie z założeniami tzw. Iluzji Delboeuf'a, koło wpisane w mniejszy okrąg wydaje się...