• Informacje na temat:

    obwarzanki amoniak

Przepisy na temat: obwarzanki amoniak
  • Obwarzanki są bardzo szybkie w przygotowaniu, ale jeszcze szybciej znikają z talerza.

  • Wypróbowany przepis na "Obwarzanki cynamonowe"

  • Sprawdzony przepis na "Słodkie obwarzanki"

  • Obwarzanki z makiem

  • Domowe bułeczki z dodatkiem sera i wyglądem przypominająca obwarzanki to propozycja na smaczną przekąskę ;)

  • idealne do kawy lub szklanki mleka

  • Nie wiem jak Wy, ale w domu często robię zupę krem, do której zwykle podaję groszek ptysiowy lub grzanki. Żeby coś ciekawszego działo się na talerzu postanowiłam wymyślić nowy dodatek, który również może być fajną przekąską do piwa. Spróbujcie mój nowy przepis na obwarzanki z kminkiem, czyli przekąska po krakowsku, ale w swojej „kruchej” odsłonie.

  • Szybkie i pyszne pierniczki idelne do lukrowania i powieszenia na choince

  • Obwarzanki... zdarza się, że kupię ich więcej niż zjem i wtedy leżą sobie cichutko w kuchni. Nieświeże są niestety mniej apetyczne i dlatego ostatnio postanowiłam jakoś je ulepszyć. Wyszło bardzo smaczne śniadanko polsko- włoskie.

  • Domowe całuski są najlepsze.

Artykuły na temat: obwarzanki amoniak
  • Frytki Belgijskie serwowane na ul. św. Wawrzyńca 16 okazały się tegorocznym hitem wśród internautów i zwyciężyły w konkursie „Zawstydź obwarzanka i zagłosuj!", w którym wybierano wyjątkowy produkt kulinarny Krakowa. Drugie miejsce zdobyła Kremówka z Cocktail-baru Cukierni „Czarodziej" z ul. Karmelickiej 15, a trzecie Krakowski Kumpir z ul. Grzegórzeckiej 3.W drugim etapie konkursu internauci wypełnili 1937 ankiet. Głosować można było na jedną z siedmiu propozycji, które wskazali w pierwszym...

  • Co jest najbardziej „krakowskie” w smaku? Internauci, którzy wzięli udział w sondzie przeprowadzonej na stronie Magicznego Krakowa uznali, że obwarzanek. A Ty co sądzisz? Wejdź na stronę www.krakow.pl, wskaż swoje ulubione dania lub atrakcje kulinarne, których nie powstydziło by się żadne europejskie miasto i wygraj atrakcyjne nagrody! II edycja konkursu Zawstydź obwarzanka i zagłosuj! rozpoczyna się 23 kwietnia i potrwa do 1 czerwca br. Jego celem jest wskazanie przez internautów produktu...

  • Co jest najbardziej „krakowskie" w smaku? Jakie nowe zjawiska, trendy, inicjatywy pojawiły się w Krakowie? Czy masz swoje propozycje, obserwacje? Weź udział w III edycji konkursu „Zawstydź obwarzanka i zagłosuj!” Wskaż swoje ulubione dania, atrakcje lub zjawiska kulinarne, których nie powstydziło by się żadne europejskie miasto i wygraj atrakcyjne nagrody! III edycja konkursu „Zawstydź obwarzanka i zagłosuj!" potrwa do 24 maja br. W tym roku można głosować w dwóch kategoriach: „Wyjątkowy...

  • Każdy, kto chociaż raz był w Krakowie, musiał spróbować legendarnych kiełbasek z niebieskiej Nyski, sprzedawanych pod Halą Targową. Rozpalany tam grill stał się już jednym z kulinarnych symboli miasta, równie popularnym co obwarzanki i maczanka. Fot. Berger Blanc Suisse via Facebook / screenshot Na długo przed tym jak Polacy oszaleli na punkcie różnego rodzaju food-tracków, pod krakowską Halą Targową zaparkowała wyjątkowa, niebieska Nyska, której właściciele serwują najsmaczniejsze kiełbaski...

  • Po raz szósty, 13 i 14 czerwca, Małopolska Izba Produktów Regionalnych, Tradycyjnych i Ekologicznych przy współpracy z Urzędem Marszałkowskim Województwa Małopolskiego, Urzędem Miasta zaprasza mieszkańców Krakowa i przybyszów na Plac Wolnica, na Święto Chleba i V Festiwal Smaku. Na krakowski Kazimierz przybędą mistrzowie piekarscy, cukiernicy i producenci Małopolskich Produktów Tradycyjnych. Wierzymy, że przybywające na Plac Wolnica rzesze krakowian i turystów w atmosferze święta i...

  • Wielkanoc, inaczej zwana Paschą, jest najstarszym, największym i najuroczyściej obchodzonym świętem wszystkich chrześcijan, obchodzonym na pamiątkę Męki, Śmierci i Zmartwychwstania Chrystusa. Dla większości z nich jest to również czas, kiedy po czterdziestu dniach postu można się najeść do syta. Fot. 123RF/Picsel Bez chrzanu nie ma śniadania Tuż po Rezurekcji, czyli porannej mszy odprawianej w Wielką Niedzielę, wszyscy spieszą do domów, by zasiąść do świątecznego, suto zastawionego stołu. W...

  • Za co cenicie kuchnię Bliskiego Wschodu? Za kolory, niezliczoną ilość przypraw, naturalność i przede wszystkim niepowtarzalny smak. Bardzo dziękujemy za liczne zgłoszenia na konkurs. Spośród wszystkich nadesłanych odpowiedzi wybraliśmy pięć. Książka "Sirocco" Sabriny Ghayour trafi do: Pani Dominiki: Podróże połączone z poznawaniem kultur "od kuchni" to mój ulubiony sposób spędzania wolnego czasu. Taki styl życia sprawił, że w kuchni cenię sobie przede wszystkim różnorodność. Kuchnia...

  • Przesolona zupa? Przypalony sos? Nic strasznego! Mamy dla ciebie garść kuchennych porad, dzięki którym poradzisz sobie nawet z największymi problemami i żadna kulinarna katastrofa nie będzie ci straszna. Chyba każdemu z nas przytrafiła się kiedyś kulinarna wpadka. A to biszkopt nie wyrósł równo, a to mięso przywarło do patelni. Na szczęście większości z tych przykrych przygód możemy uniknąć w bardzo łatwy sposób. Mamy dla was kilka porad, które zdecydowanie ułatwią i usprawnią...

  • Konkurs Zawstydź obwarzanka i zagłosuj! wchodzi w drugą fazę – od 16 maja, internauci będą mogli wybrać wyjątkowy, najbardziej „krakowski”, przysmak kulinarny. Do wyboru będzie siedem nowych propozycji zgłoszonych przez internautów w pierwszym etapie konkursu oraz sześć przysmaków wybranych w zeszłorocznej edycji konkursu. Głosować będzie można na stronie www.krakow.pl do 1 czerwca (niedziela). Zwycięzców poznamy 4 czerwca (środa).W pierwszym etapie konkursu internauci przysyłali swoje...

  • Sezon urlopowy w pełni, niektórzy z nas jadą na egzotyczne wojaże, inni wybierają krajowe wycieczki. Gdziekolwiek byśmy nie byli, wszędzie możemy kosztować różnych smaków charakterystycznych tylko dla danego regionu. Na co zwrócić uwagę będąc w Grecji, Turcji albo na Kaszubach? Co jeść na wakacjach?    Fot. 123RF.COM/PICSEL Hylyng opiekany z cebulą Pomimo trochę egzotycznej nazwy jest to potrawa polska, a tak dokładnie kaszubska. Inna nazwa tego dania to „śledź po kaszubsku". I na świecie, i...