• Informacje na temat:

    obiady z niczego

Przepisy na temat: obiady z niczego
  • Wyjściowy obiad: do pracy i na wycieczkę

    ...o przepysznej kaszy. Palce lizać! Sposób na coś z niczego - zapiekanka Przed Państwem mistrz wykorzystywania pozostałości po kulinarnych popisach. Mowa o oczywiście o zapiekance. Filozofia jej...

  • szybkie danie, czyli coś z niczego gdy w lodówce nic nie ma =P

  • Obiad dla wielbicieli ostrych smaków

    Z czym zwykle kojarzy się kuchnia meksykańska, chińska albo tajska? W każdej z nich chętnie stosuje się pikantne przyprawy. Nic dziwnego – dodane do potraw sprawiają, że dania nabierają niezwykłej wyrazistości. Ale to nie wszystko. Ostre jedzenie jest nie tylko smaczne, ale również bardzo zdrowe. Dlatego jeśli w naszym jadłospisie dominują łagodne dania, warto wprowadzić do codziennej diety przyprawy, które dodadzą im pikantnego charakteru.

  • Szybko, tanio i smacznie to najszybsze okreslenie dania, które powstaje na patelni z resztek lub ze skladników, które wlasciwie zawsze mamy w domu. Najlepiej mi smakuje z kielbasa grillowa, ale mozna tez uzyc kazdej innej.

  • Menu na Dzień Babci i Dziadka

    21 stycznia będziemy obchodzić Dzień Babci i Dziadka. Pamiętajmy, że nic tak nie cieszy naszych seniorów, jak czas spędzany w rodzinnym gronie. Żaden materialny podarunek nie będzie więc tak cenny, jak wspólny obiad i długie rozmowy przy stole.

  • Mając w lodówce tylko pomidory,ser żółty i śmietane wymyśliłam ten przepis:)

  • Fit dorsz zapiekany w czerwonych warzywach

    Pomysłów na świętowanie Dnia Chłopaka jest wiele, ważne, by zastanowić się, co tak naprawdę lubi twoja druga połówka. Odżywia się zdrowo i uwielbia spędzać czas na siłowni? A może od dawna planował popracować nad formą, tylko brakowało mu motywacji? Jeśli tak, nic nie ucieszy go bardziej niż czekający na niego w domu obiad w stylu fit.

  • Szybkie, nieskomplikowane

  • gdy nachodzi mnie chęć na coś pieczonego, coś słonego, ostrego zabieram się za ten chlebek. Można wykorzystać czerstwy chleb wiec nic sie nie marnuje.

Artykuły na temat: obiady z niczego
  • Ania Starmach: Obiady trzeba celebrować

    W swojej najnowszej książce "Pyszne obiady" jurorka Masterchefa, Anna Starmach, dzieli się swoimi ulubionymi przepisami na tradycyjne i nowoczesne dania obiadowe. O tym, dlaczego warto przykładać wagę do tego posiłku, jak wyglądały tradycyjne obiady w jej rodzinnym domu i co jadła w podróży poślubnej opowiada w rozmowie ze Styl.pl.

  • Chcąc jeść zdrowo, w pierwszej kolejności ograniczamy ilość spożywanego tłuszczu. Niestety, przygotowanie oryginalnego i niskotłuszczowego obiadu nie jest prostą sprawą. Na szczęście dla nas nie ma rzeczy niemożliwych. Fot. 123RF/Picsel Wszyscy kucharze doskonale wiedzą, że tłuszcz jest nośnikiem smaku, co sprawia, że przygotowanie smacznych potraw, zawierających zredukowaną ilość tłuszczu stanowi poważne wyzwanie. Postanowiliśmy się jednak z nim zmierzyć, przygotowując dla was kilka...

  • Tak wygląda obiad Karoliny Szostak?

    Karolina Szostak zachwyca figurą. Od jakiegoś czasu jest na diecie dr Dąbrowskiej i efekty widać.

  • Ania Starmach, jurorka MasterChefa i MasterChefa Juniora, prezentuje przepisy na doskonałe domowe obiady, łatwe do przygotowania dla każdego. Na początek gorące, aromatyczne zupy. Jako danie główne zrumieniona pierś z kaczki podana z pomarańczami, soczysty stek z masłem czosnkowym lub risotto z dojrzałymi zielonymi szparagami. I wreszcie idealny deser: delikatna tarta z owocami albo, jeśli mamy naprawdę wielką ochotę na łakocie, kawałek pysznego czekoladowego sernika. Obiad powinien być...

  • Nic takiego

    Na zewnątrz dobrana para, ale za zamkniętymi drzwiami ich domu jest wojna. On ją poniża, traktuje jak wariatkę, grozi, szantażuje. Ona nie idzie na policję. A jednak chce się komuś zwierzyć, prosić o pomoc. Może osoby, które najlepiej go znają: jego matkę, siostrę? Sylwia i Edyta wierzyły w kobiecą solidarność, liczyły na zrozumienie. Trafiły na ścianę. Milczenia i obojętności.

  • Zdrowy i smaczny obiad można przygotować błyskawiczne, w zaledwie pół godziny. Wystarczy kilka prostych składników, dobry pomysł i gotowe! Fot. 123RF?Picsel Życie w ciągłym biegu wpływa niekorzystnie na nasze nawyki żywieniowe. Jemy szybko i byle co. W pracy zamiast ciepłego posiłku często sięgamy po niezbyt zdrowe przekąski. Czy naprawdę tak trudno przygotować obiad, który będzie smaczny i nie zabierze nam zbyt wiele czasu? Przeciwnie. Zobacz nasze propozycje na błyskawiczne, zdrowe i...

  • Przedświąteczny obiad z psiapsiółką !

    Wreszcie ! Bo tylko ta praca i praca… dziś nawet na wagary poszłam bo powinnam być na szkoleniu na Uniwerku 3 h szkolenia plus 2 h dojazdu. Wybrałam obiad...

  • Wielkanoc w niemal każdym domu obchodzona jest pod kulinarnym szyldem jajek i żurku. W zależności od regionu, tradycji rodzinnej czy zwyczajów, ta wyjątkowa zupa jest podawana jednak o różnych porach dnia. Fot. 123RF/PicselNiektórzy jedzą ją już na śniadanie, dla innych jest jednym z dań obiadowych, a zdarza się także, że bywa kolacją na ciepło. U większości ta potrawa pojawia się na stole w Niedzielę Wielkiej Nocy. A przecież świętujemy przez dwa dni i w Lany Poniedziałek szukamy...

  • Cytrynowy obiad – cielęcina panierowana w cytrynach i menu na Wielki Tydzień

        I danie główne i deser, który za chwilę pokażę oparte były na cytrynach. Nic dziwnego, w końcu, gdy kończy się zima cytryny mają nawet swoje święto,...

  • Studenckie życie głównie kojarzy się z oszczędnym trybem życia. Często odbija się to na jakości jedzenia. Tymczasem pyszne jedzenie nie musi być drogie i czasochłonne. Na co zatem może sobie pozwolić osoba ze studenckim budżetem? Pierwsze samodzielne kroki nigdy nie są łatwe. Mieszkając w akademiku czy na stancji, student niejednokrotnie musi zatroszczyć się o zawartość lodówki. Nie raz przygotowanie smacznego posiłku większości kojarzy się z wieloma godzinami spędzonymi w kuchni i wysokim...

Wideo na temat: obiady z niczego
  • Pasta florenckich pijaczków

    Nazywane pastą florenckich pijaczków, to danie to nic innego jak pyszny, aromatyczny makaron z cebulką, ostrą papryczką, czosnkiem i pomidorami. Charakteru nadaje mu grappa, tradycyjny włoski alkohol, który robi się z winogron. Jak przygotować taki obiad? W studiu programu "Pytanie na śniadanie" gościła Małgorzata Molska i Marco Ghia. Wspólnie przedstawili przepis na pyszne, florenckie danie dla całej rodziny. (Źródło: TVP/x-news)