• Informacje na temat:

    obiad z mielonej wołowiny

Przepisy na temat: obiad z mielonej wołowiny
  • Smakowite tortille na obiad

    ...minut w 180 st. Wystudź. Wyjmij.  2. Z wołowiny uformuj stożek, ugniatając, by mięso dobrze się zbiło. Owiń folią aluminiową. Piecz 30 minut w 180°C. Zdejmij folię i ścinając nożem, pokrój stożek na...

  • Smaczny pomysł na "Hamburgery z mielonej wołowiny"

  • Smaczny pomysł na "Kotlety z mielonej wołowiny"

  • Zupa z wołowiną

    Może zastąpić dwudaniowy obiad.

  • Wyśmienite danie na domowe przyjęcia. Podawane na zimno lub ciepło.

  • Jaką zupę pani lubi?

    Obiad bez zupy nie istnieje. To prawda leżąca u podstaw domowej gastronomii. Dziś nasze propozycje tego dania.

  • Od czasu do czasu, zamiast tradycyjnych burgerów wołowych, robię kotlety mielone z mięsa wołowego.

  • Kuchnia turecka

    ...dań", można posilić się smaczną zupą. Do obiadu zawsze dostaniemy chleb i wodę, za które nie musimy płacić. Warte polecenia są sieci tzw. Kebap Salony - małe knajpki oferujące potrawy z wołowiny(...)) oraz cebula (soan). Ponieważ Koran zabrania jedzenia wieprzowiny, jako mięsa ze zwierzęcia nieczystego, dania mięsne ograniczają się do jagnięciny (kuzu) i wołowiny (sr), które prawie zawsze są...

  • Przepis wart wypróbowania: "Pikantna potrawka z wołowiny"

Artykuły na temat: obiad z mielonej wołowiny
  • Obiad u Greka

    Nadziewane frykadelki Składniki na 4 porcje: 3 gałązki mięty, sok z połowy cytryny, 30 dag jogurtu greckiego, 50 dag mielonej wołowiny, 1 cebula, 1 ząbek czosnku, kmin rzymski, 20 dag owczego sera, 10 dag pomidorów, 1 ogórek, 2 środki (tzw. serca) z rzymskich sałat, 5 dag czarnych oliwek, 2 łyżki białego octu winnego, 3 łyżki oliwy, pół słoika (ok. 32 dag) marynowanej zielonej papryki, pieprz...

  • Niedzielny obiad to wyjątkowa moment w całym tygodniu, która daje wytchnienie, umożliwia spotkanie z najbliższymi i niespieszne delektowanie się spokojem, dobrym towarzystwem i świetnym jedzeniem. Takie chwile bowiem wymagają wyjątkowych potraw i ciekawych tematów do długich rozmów. Oto pięć łatwych przepisów na obiad dla całej rodziny, które nie przysporzą wam problemów i pozwolą cieszyć się dużą ilością wolnego czasu. Oto dania, które wymagają niewiele pracy i gwarantują sukces w kuchni. 1....

  • Obiad na ryżowo

    Papryki faszerowane ryżem Składniki na 4 porcje: 50 g ryżu, 4 duże papryki, 2 cebule, suszony tymianek, 100 ml śmietany 30 proc., po 250 g mielonej wołowiny i wieprzowiny, 400 ml pokrojonych pomidorów z konserwy, 2 jajka, bułka tarta, 2 łyżki oleju, sól, pieprz 1. Kaszę gryczaną ugotować wg przepisu na opakowaniu. Papryki opłukać, odkroić czubki z ogonkiem, usunąć nasiona. Cebule obrać, posiekać...

  • Mięso mielone jest częstym składnikiem naszych dań, ponieważ można wyczarować z niego niesamowite potrawy. Ich smak zależy od jakości mięsa, a w tym przypadku producenci nie zawsze postępują uczciwie. Fot. 123RF/Picsel Dla wielu kucharzy, mięso mielone jest sprawdzonym "planem awaryjnym", po który sięga się zawsze, gdy brakuje pomysłu na obiad. Jednak, aby przygotowana przez nas potrawa była smaczna, potrzebujemy dobrej jakości składników. Tymczasem okazuje się, że kupienie mięsa mielonego,...

  • Wykwintne pieczenie

    Uświetnią niedzielny obiad, zachwycą gości imieninowego przyjęcia.

  • Uwielbiasz prostą, polską kuchnię, ale czasem chciałabyś wprowadzić powiew nowości do znanych od lat receptur? Masz dość tradycyjnych mielonych? Poznaj przepis, który, odmieni smak tej klasycznej potrawy. Ten przepis jest prosty i tani. W dodatku posmakuje zarówno miłośnikom „babcinych" obiadów, jak i koneserom bardziej „współczesnych" smaków. Kotlety mielone na INTERIA.TV.   Składniki: 500 g mięsa mielonego 1 duża cebula kawałek pora 1 jajko 1 bułka mleko do namoczenia bułki 1 łyżeczka...

  • Conchiglioni faszerowane cielecina

    Zdjęcie   Wielkie, wloskie muszelki, ktore mozna nadziewac zachwyca nie tylko dzieci w porze obiadu czy kolacji. Dorosli rowniez...

  • Całe życie jesteśmy przez nich rozpieszczani, dlatego chociaż raz w roku role mogą, a wręcz powinny się odwrócić! Dni Babci i Dziadka, przypadające odpowiednio 21 i 22 stycznia, trzeba odpowiednio celebrować. Jak? Przygotowując dla wyjątkowych gości pyszny obiad! Fot. 123RF Pyszna, tradycyjna, domowa kuchnia, pełna serca włożonego w przygotowywane posiłki? Oczywiście ta babcina! Babcie są zazwyczaj mistrzyniami wielu potraw, których smaków nie potrafimy odnaleźć już nigdzie indziej. To...

  • Swiateczna wolowina w przyprawach i pomaranczach i pytanie do was. Odp. na komenty we wpisie

    Znalazlam kilka tygodni temu ten przepis na wolowine. Pomyslalam sobie od razu, ze bedzie jak znalazl na grudniowy obiad. I dzis ja wlasnie zrobilam, pyszna,...

  • Jak często zastanawiasz się, co ugotować na obiad? Ten niedzielny, gdy cała rodzina może spotkać się przy stole, nie jak w tygodniu, gdy każdy zjada oddzielnie coś na chybcika . W książce 52 zestawy obiadowe - złożone z zupy, drugiego dania i deseru. Na każdy tydzień co innego, oryginalnego i smakowitego, zależnie od pory roku.