• Informacje na temat:

    obiad z buraków

Przepisy na temat: obiad z buraków
  • Niedzielny obiad dla całej rodziny

    ...kurczaka. Sałatka z pieczonych buraków Sposób przygotowania Buraczki dokładnie wyszoruj. Wytrzyj do sucha, posmaruj cienko olejem. Każdy osobno zawiń w folię aluminiową. Ułóż na blasze...

  • troszkę pracochłonne, ale smaczne

  • Wegetariańskie barbecue: Soczyście warzywne burgery z buraka

    ...krwiste mięso soczystymi burakami przygotujemy tradycyjny amerykański obiad w zupełnie nowej odsłonie. Wystarczy kilka najprostszych składników oraz kultowe dodatki, takie jak chrupiąca bułka...

  • Proste danie na obiad

  • Oryginalne przepisy na świąteczny obiad

    Rolanda z kurczaka czy pierś z bażanta? Proponujemy sprawdzone przepisy, które zachwycą twoich gości!

  • ... albo kolacja na cieplo. Quiche jest uniwersalnym daniem, które da sie szybko przygotowac, a mozliwosci wyboru nadzienia sa nieograniczone. Mój sklada sie z lososia, szpinaku, pomidorków, sera feta i orzeszków piniowych. Klasyczna i pyszna kombinacja....

  • Cieciorkowa tarta ze spiralkami

    Pomysł na oryginalny obiad.

  • Szybkie przyrządzenie,mało składników

  • Rozgrzewające, gęste zupy

    Sycące i pożywne. W sam raz na obiad.

  • pyszny, sycący jarski obiad............SMACZNEGO!!!

Artykuły na temat: obiad z buraków
  • Te wspaniałe buraki!

    Buraki marynowane Składniki: 2 kg buraków Sól 150 g cebuli perłowej 125 g cukru 375 ml octu winnego 5 listków laurowych 1 cytryna Buraki gotować w osolonym wrzątku 20 minut(...) miejscu.   10 pomysłów na szybki obiad Martha Stewart: 2 sekrety smażonego kurczaka Proste potrawy z mięsa mielonego 12 największych błędów, jakie możesz popełnić podczas...

  • Czerwone buraczki to jedne z najzdrowszych i najbardziej uniwersalnych warzyw. Są niedrogie, pyszne i świetnie znoszą przechowywanie. Sprawdźcie, jakie pomysły na potrawy z ich wykorzystaniem mają nasi użytkownicy. Fot.123RF/Picsel Burak to prawdziwy superbohater wśród warzyw. Nie dość, że zawiera mnóstwo dobroczynnych składników odżywczych takich jak wapń, żelazo, magnez i fosfor, to dzięki zawartym w jego czerwonym barwniku antycyjanom opóźnia starzenie i zapobiega nowotworom. Warzywo to...

  • Buraki marynowane

    Pyszne buraczki, idealne do niedzielnego obiadu.

  • Przetwory z buraków cieszą się w naszym kraju ogromną popularnością. Nic dziwnego. W końcu są smaczne i bardzo zdrowe. Fot. 123RF/Picsel Buraki to doskonały środek wzmacniający nasz układ krwionośny. Już nasze babcie wiedziały o tym, że warzywo to pomoże osobom cierpiącym na anemię i niedokrwistość. Ze względu na zawarte w nich substancje, w tym silne przeciwutleniacze, buraki stanowią doskonały środek krwiotwórczy. Bardzo ciekawą informacją jest również fakt, iż buraki mogą obniżyć poziom...

  • Burak - polski superfood

    ...i samopoczucie. Buraki dostarczają też wiele cennych składników mineralnych m.in. wapnia, potasu, żelaza, magnezu, miedzi, cynku, molibdenu czy kobaltu. Jedzenie buraków przeciwdziała anemii, a zawarte w burakach barwniki należą do bardzo silnych przeciwutleniaczy i czterokrotnie zwiększają przyswajanie tlenu przez komórki. Pozytywny wpływ jedzenia buraków na działanie organizmu zawdzięczamy także...

  • Barszcz czerwony to nieodłączny element polskiej wigilii. Tego dnia w naszych kuchniach rządzi tradycja, dlatego warto poznać domowy sposób na prawdziwy zakwas z buraków. Fot. 123RF/Picsel Ciężko wyobrazić sobie bez niego Boże Narodzenie. Jego aromat pamiętamy z dzieciństwa, jako ten, który rozpoczynał najznakomitszą kolację całego roku. Jako że jego smak jest niezastąpiony, nie warto używać gotowych koncentratów, a postawić na tradycyjny barszcz zrobiony na zakwasie z buraków. Oto kilka...

  • Ania Starmach: Obiady trzeba celebrować

    W swojej najnowszej książce "Pyszne obiady" jurorka Masterchefa, Anna Starmach, dzieli się swoimi ulubionymi przepisami na tradycyjne i nowoczesne dania obiadowe. O tym, dlaczego warto przykładać wagę do tego posiłku, jak wyglądały tradycyjne obiady w jej rodzinnym domu i co jadła w podróży poślubnej opowiada w rozmowie ze Styl.pl.

  • Czy wy także uważacie, że burak to dosyć nudne warzywo, którego nie da się przygotować w interesujący sposób? Pozwólcie, że nasi użytkownicy wyprowadzą was z błędu. Fot. 123RF/Picsel Do naszego jadłospisu buraki powinniśmy włączyć zwłaszcza w okresie jesienno-zimowym, kiedy jesteśmy szczególnie podatni na różnego rodzaju infekcje i przeziębienia. Zawarte w burakach substancje odżywcze doskonale wzmacniają odporność naszego organizmu, pomogą pozbyć się uciążliwego kaszlu oraz złagodzą przebieg...

  • Polędwiczki w sosie z powideł śliwkowych z pieczonymi burakami

    Przygotuj pyszny obiad!

  • Pyszne, tanie i dostępne na rynku cały rok. Takie właśnie są buraki. Poznaj wyjątkowe dania z tego zdrowego warzywa. Zainspiruj się pomysłami użytkowników Smakera. Fot. 123RF/Picsel Burak jest warzywem niedocenianym. Na naszych stołach często pojawia się jedynie jako dodatek do drugiego dania. Tymczasem to źródło witamin C i B1 oraz składników mineralnych, m. in.: żelaza, wapnia, magnezu, potasu, chloru i cynku, które przeciwdziałają wielu chorobom. Pij dziennie jedną szklankę soku z...

Wideo na temat: obiad z buraków
  • Sałatka z burakami

    Buraki to ciągle niedoceniane warzywa w naszej kuchni. Choć są bardzo zdrowe, pomagają leczyć anemię, a ich smak świetnie łamie inne, wybieramy je dosyć rzadko. Kojarzymy je niemal wyłącznie w formie tartej - jak buraczki zasmażane do obiadów albo jako nieodłączny składnik barszczu czerwonego, który ostatecznie zjadamy wyłącznie w formie wywaru. Z buraków da się jednak wyczarować wyjątkową

  • Sałatka z burakami

    Buraki to ciągle niedoceniane warzywa w naszej kuchni. Choć są bardzo zdrowe, pomagają leczyć anemię, a ich smak świetnie łamie inne, wybieramy je dosyć rzadko. Kojarzymy je niemal wyłącznie w formie tartej - jak buraczki zasmażane do obiadów albo jako nieodłączny składnik barszczu czerwonego, który ostatecznie zjadamy wyłącznie w formie wywaru. Z buraków da się jednak wyczarować wyjątkową

  • Buraki według Marii Ożgi

    Buraki w roli głównej - jako przystawka, dodatek do śląskiego obiadu z kluskami i roladką, lub jako barwnik wyśmienitego deseru - swoje przepisy zdradza finalistka 2. edycji programu "MasterChef" Maria Ożga.